Laatste Nieuws

 

13 november 2017
Beperkt bereikbaar via de website
Door gebrek aan een webmaster (en tijd) is de vulling van onze website beperkt.
Woont u in de Kamp en heeft u tijd over om ons te versterken als webmaster dan horen wij dit graag.
U kunt reageren door hier te klikken.
We zijn en blijven actief en actueel op twitter (
@bck_lelystad)

      

18 juni 2017
Nationale Buitenspeeldag
Afgelopen woensdag 14 juni 2017 was het weer zover. Het Belangen Comité Kamp organiseerde inmiddels voor de 5e keer de Nat. Buitenspeeldag. Op het grasveld bij school De Wildzang waren 3 springkussens neergezet en leden van het BCK deelde gratis Slush Puppy en Popcorn uit. Deze middag werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Lelystad en we mochten gebruikmaken van stroom uit school De Wildzang. Het was weer een drukte van jewelste deze middag en al met al hebben we naar schatting 135 kinderen op bezoek gehad.

      

3 april 2017
Activiteiten in de Meivakantie
In de meivakantie kun je voor diversen activiteiten terecht bij het Sportbedrijf van de gemeente Lelystad. Zo is er een stoeifestijn en kun je voetballen op het Cruyff Court, zwemmen als een zeemeermin en een workshop snorkelen en plankspringen gaan volgen. Voor meer details over datum, plaats en tijden klik hier wil je je inschrijven dan klik je op het logo van Sportbedrijf Lelystad.

      

29 maart 2017
Mobiel Stadskantoor
In de maand april draait alles om het thema veiligheid. De gemeente komt graag te weten of inwoners zich herkennen in de veiligheidsthema’s, of dat zij zaken missen. Tijdens het bezoek aan de Boswijk is er genoeg te doen voor jong en oud. Inwoners kunnen in gesprek gaan met een medewerker van de gemeente, de wijkagent, de ideeënmakelaar of bewonersconsulent Zij kunnen hun ideeën delen en informatie krijgen over initiatieven waarbij zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een veilige woonomgeving. Denk bijvoorbeeld aan Burgernet, Waaks! of aan het starten van een WhatsApp buurtpreventiegroep. Ook de brandweer is aanwezig en ons wijkpreventieteam. Aan de kinderen is gedacht: zij vermaken zich met leuke activiteiten terwijl hun ouders in gesprek zijn.
Het mobiele Stadskantoor is op
15 april van 10:30-12:30 uur aanwezig bij de winkels in/bij de Havenkom.

      

11 maart 2017
Mensen Maken De Buurt
Bij veel activiteiten die wij voor de buurt organiseren worden wij financieel gesteund door de Gemeente uit het Mensen Maken De Buurt budget. Wij van het BCK doen dit graag maar denkt u wel eens, hoe kunnen we onze buurt nu nog mooier maken of veiliger? Hoe kunnen we de buurt opfleuren of wat gezelliger maken? Misschien wilt u onze buurt nog socialer maken door meer onderling contact en elkaar een beetje helpen. Volgens ons lopen er genoeg buren rond met ideeën. Maar ja, hoe pak je dat aan en hoe kom je aan het geld daarvoor? Het team van Mensen Maken de Buurt wilt  u daar graag bij ondersteunen met geld en/of begeleiding. U hoeft geen uitgewerkt plan te hebben, een idee – hoe eenvoudig ook – is voldoende. Op www.mensenmakendebuurt.nl kunt u uw idee aanmelden. Ook via het BCK kunt u uw ideeën aanmelden door hier te klikken. We nemen dan contact met u op om te kijken hoe we u verder kunnen helpen.

      

11 maart 2017
NLDoet
Op vrijdag 10 maart deed Montessorischool De Wildzang als enige basisschool in Lelystad mee aan de landelijke actie: NL Doet! Diverse vrijwilligers zetten zich in. Mede dankzij de inzet en sponsoring van Albert Heijn in de Boswijk, 't Groenhorst College, LVB Bemiddelingen, de glazenwassers van Blinky, Popkoor Jeans with BeaT en de inzet van ouders werd de school verder opgeknapt. Veel verfwerkzaamheden, zaagklussen, maar ook het werken in de schooltuin stonden centraal. De kinderen van de Wildzang hebben voor alle vrijwilligers koekjes gebakken en een lunch bereid. Hoe fijn is het immers niet dat hun veilige leeromgeving wordt aangepakt en een frisse uitstraling krijgt! Als bedankje maakten de kinderen vetbolletjes voor de vogels met oorkondes waarbij alle vrijwilligers "vet" werden bedankt voor hun inzet! Dankzij iedereen werd ook dit jaar NLDoet een onvergetelijke dag!

      

9 maart 2017
Plastic Containers
Misschien heeft u het al gezien dat er op de parkeerplaats 2 plastic containers staan. De aanwezige container is vervangen door 2 andere plastic containers. De inzameling van het plastic is een groot succes en in het weekend werden er veel plasticzakken bij de container gezet omdat deze vol was. De gemeente heeft daarom de aanwezige container vervangen voor 2 ander containers. Hierdoor is de capaciteit vergroot. Door dit type container (met stortluiken aan de zijkant) was het niet verantwoord/veilig genoeg om deze tussen de andere ondergrondse containers te plaatsen.
Tevens zou het legen van zowel de ondergrondse als bovengrondse containers in die opstelling dan voor problemen zorgen. Het BCK is benieuwd of de overlast van bijgeplaatste plasticzakken tot het verleden behoren. Wij houden het in de gaten.

      

9 maart 2017
Lentefeest Boswijk
Ook dit jaar wordt er weer een Lentefeest georganiseerd.
Het doel van dit Lentefeest is elkaar ontmoeten, het samen creatief aan de slag en aansluitend een lekker maaltijd nuttigen. Bewoners (55+) van de Boswijk  zijn van harte welkom op 6 april tussen 14:00 en 18:00 uur. Dankzij het buurtbudget van gemeente Lelystad  bedragen de kosten (incl. maaltijd en materiaal)  slechts € 2,50 pp. Aanmelden kan via Suzy Nageswar van Welzijn Lelystad (email s.nageswar@welzijnlelystad.nl) of buurcentrum de Brink, Griend 33-07. Elke bewoner uit de Boswijk mag 1 introducé meenemen, dit kunt u bij de eigen aanmelding aangeven.
Het Lentefeest is een wijkproject van bewoners, buurthuis de Brink, Wijkraad Boswijk en Welzijn Lelystad en gemeente Lelystad.

      

9 maart 2017
Landelijke Opschoondag
Op 25 maart 2017 is er de Landelijke schoonmaakdag. In de Boswijk is deze georganiseerd door de wijkraad en door het Belangen Comité Kamp (BCK). Wij als BCK roepen u op om op die zaterdagochtend tussen 10-12 uur mee te helpen om de Kamp zwerfafval vrij te maken. Heeft u tijd en zin om dit in een georganiseerd verband te doen dan bent u welkom om 10 uur bij buurtcentrum De Brink. We gaan dan om 10:15 uur de wijk in en zijn om ongeveer 11:30 uur weer terug.

Wist u dat er elke maand ZAPPERS (zwerfafvalpakkers) door de wijk lopen? Deze kinderen doen dat onder begeleiding en verdienen hier een zakcentje mee (€ 3,50 per keer). Aan het eind van het seizoen worden zij "uitbetaald". Ook op 25 maart zijn zij aanwezig bij de Landelijke Schoonmaakdag. Kinderen tussen de 8-12 jaar kunnen zich dan ook aanmelden voor het ZAP-team.

      

9 maart 2017 (update)
Afsluiting Kamp 10 (is met 1 week uitgesteld; start nu op 20 maart)

Van 13 t/m 28 maart 2017 staan er weg- werkzaamheden gepland in de Kamp. De kruising van Kamp 10 en Kamp 11 gaat op de schop. Hiervoor is het noodzakelijk dat Kamp 10 wordt afgesloten vanaf de inrit Zuigerplasdreef tot de afslag naar Kamp 28. Dat houdt in dat afslagen vanaf Kamp 10 naar Kamp 10, 11, 13, 14, 15 afgesloten zijn. De bewoners moeten opzoek naar een alternatieve toe rit. Dit kan via de Griend of de inrit bij Kamp 27. Ook kunnen zij de buurt inrijden via de Winkels Boswijk (Wold/Horst). Het wordt dus even 2,5 weken behelpen maar daarna hebben we weer een mooie (veilige) kruising in de Kamp.

      

19 februari 2017
Activiteiten 2017
Voor 2017 hebben we in januari de aanvragen van onze activiteiten bij de Gemeente ingediend. Deze zijn afgelopen week beoordeeld. Onderstaande activiteiten zijn, in een aantal gevallen in samenwerking met de Wijkraad (WR), toegewezen. Het betreffen:
1.
Lente Fair 55+ op 6 april 2017 - buurtcentrum De Brink (WR + BCK);
2. Landelijke Buitenspeeldag op 14 juni 2017 - omgeving school De Wildzang (BCK);
3. Buurt Snoei-/Schoonmaakdag in juni (datum volgt) - diversen plaatsen in de buurt (BCK);
4.
Speelmiddagen (2x) tijdens zomervakantie (WR + BCK);
5. Boswijkdag op 9 september 2017 (WR + BCK);
6. Herfstfeest 55+ op 12 oktober 2017 - buurtcentrum De Brink (WR + BCK);
7. Sinterklaasmiddag - eind november 2017 - buurtcentrum De Brink (WR + BCK);
8. Kerstfeest op 14 december 2017 - buurtcentrum De Brink (WR + BCK).
Tevens draaien we in de wintermaanden (okt-mrt) weer op de 2e zaterdag van de maand een gezellige familiebingo. Kortom er is dit jaar weer voldoende te doen in de Kamp.
Voor de details van de activiteiten volgt tzt een flyer in de bus. Tevens verwijzen wij naar de agenda op onze site. Mogelijk dat er nog activiteiten bijkomen.
Heeft u een idee om uw straat op te fleuren laat het ons weten. Wij gaan uw helpen om het idee uit te werken en in te dienen bij de gemeente.

      

11 december 2016
BYe Bye 2016 - Hello 2017
Door gebrek aan bemensing en beschikbare tijd heeft u ons de afgelopen tijd moeten missen. Gelukkig zijn er in de Kamp toch de nodige activiteiten voor de bewoners geweest. Zo hebben we op zaterdagmiddag 26 nov Sinterklaas en zijn Pieten mogen ontvangen en hebben we op elke 2e zaterdag van de maanden okt, nov en dec een gezellige Bingoavond gedraaid in ons buurtcentrum De Brink. Nu met de feestdagen in het vooruitzicht wil ik u namens alle vrijwilligers van het BCK gezellige Kerstdagen en een mooie Jaarwisseling wensen. Tevens wensen we u veel voorspoed en gezondheid toe voor 2017.
In 2017 pakken wij de draad weer op en zult u regelmatig een update van onze website tegemoet kunnen zien. Daarnaast gaan we de nodige aanvragen indienen bij de gemeente voor de activiteiten die wij voor de buurt willen gaan organiseren. Heeft u een goed idee voor de Kamp laat het mij dan weten. We kunnen dan samen kijken wat er mogelijk is.

Met vriendelijke groet, Fred Wilcke - voorzitter BCK

      

15 september 2016
ZAPPERS in de wijk
We zijn weer begonnen. Op woensdagmiddag 14 september is het ZwerfAfvalPakker (ZAP) seizoen weer van start gegaan. Om 13:15 uur verzamelde de eerste kinderen zich in buurtcentrum De Brink. Deze keer waren er veel nieuwe gezichten te zien. Mogelijk dat zij gehoor hebben gegeven aan de oproep welke de Wijkraad op de scholen en afgelopen zaterdag op de Boswijkdag heeft gedaan. Na een welkomstwoord en de uitleg van de (spel)regels gingen zij, deze keer iets korter ivm de warmte, de wijk in. De ZAP middag wordt altijd afgesloten met een glas limonade en een chippie. Het ZAP team gaat in totaal 10x de wijk in en dat doen ze op elke 2e woensdagmiddag van de maand tot en met juni 2017 (m.u.v. december). Naast het educatieve element betreffende het omgaan met zwerfafval verdienen zij op deze manier ook een leuk zakcentje (€3,50 per keer) wat in juni 2017 uitbetaald wordt door de gemeente Lelystad. Kinderen en/of begeleiders kunnen zich aanmelden bij Rick Soenarto (coördinator ZAP team) telnr. 06-12052784.

      

14 september 2016
BOSWIJKDAG
Afgelopen zaterdag 10 september is de jaarlijkse Boswijkdag in de havenkom gehouden. Het begon in alle vroegte met het opbouwen van 30 kramen, 2 podia, 3 aquaballen en een springkussen. In de loop van de ochtend meldde de kraamhouders zich bij de organisatie en zij kregen hun kraam toegewezen. Dit jaar had de organisatie voor 3 verschillende soorten kraamhouders gekozen. Zo waren er meerdere dienstverlenende instanties, zoals de gemeente Lelystad met "Mensen maken de Buurt", de ouderenbond OSOL, St. Welzijn en GO (voorheen SKL). Ook verenigingen/organisaties uit de Boswijk, zoals JTL en de verenigingen die in het buurtcentrum actief zijn waren aanwezig. Deze aangevuld met de ondernemers uit de Boswijk en van buiten Lelystad vormde het een mooi gemêleerd gezelschap. Het buurtcentrum De Brink had zijn inbreng met een rommel-/hobbymarkt. Om 12 uur opende Fred Wilcke als voorzitter van de wijkraad Boswijk de middag. Op de 2 podia werd afwisselend opgetreden door Popkoor BeaT, ZUMBA dans, Circle of Music - zang, Flevolands Symfonie Orkest, DJ Devotion en Remco Bourquin. Tussen de optredens door werden er verlotingen voor het Goede Doel gehouden. De prijzen waren geschonken door de ondernemers uit de Havenkom, de visboer uit Spakenburg, wijkraad Boswijk en Belangen Comité Kamp. De opbrengst van deze verloting gaat dit jaar naar St. Zuiderzee Zwerfdieren en St. Sint voor elke Kind. Zij krijgen elke een waardecheque van €200. De organisatie schatte de opkomst op ongeveer 600 bezoekers. Om 17 uur werd de Boswijkdag afgesloten. De organisatie was zeer tevreden over de gehele dag en bedankt iedereen voor zijn/haar komst en medewerking. Vanwege het mooie weer was het op de terrassen in de Havenkom nog tot laat in de avond gezellig druk.
    
De organisatie was zeer verheugd want de doelstelling "gezelligheid voor iedereen" werd ruimschoots gehaald. Tot 2017.

      

3 september 2016
BOSWIJKDAG
Nog 1 week en dan is er de BOSWIJKDAG in de havenkom bij de winkels van de Kamp. Ook dit jaar is het weer gelukt om een gevarieerd programma aangevuld met kramen van verenigingen, organisaties en niet te vergeten de winkeliers te vullen. Bij buurtcentrum De Brink is een hobby-/rommelmarkt en kunnen de kinderen o.a. hun gezicht laten schminken. Er liggen Aqua ballen in het water, er staat een springkussen en op gezette tijden wordt de gezelligheid verhoogd met muziek en dans. Er staan ook kramen voor de innerlijke mens. Ook worden er 3 verlotingen met mooie prijzen gehouden. De opbrengst van deze verloting gaat naar lokale goede doelen. De loten kosten € 0,50 per stuk. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06 – 4172 6661. Klik hier voor het programma.

      

2 september 2016
Einde schoolvakanties
De scholen zijn alweer 1 week aan de gang en iedereen heeft na een welverdiende vakantie de draad weer opgepakt. Zo ook de gemeente. Op de speelplaats van Kamp 31 is men bezig met het plaatsen van een nieuwe schommel.  De rietkragen langs de Zuigerplasdreef zijn geschoren. Binnenkort gaat men de doorgaande weg van Kamp 10 naar Kamp 40 gedeeltelijk van nieuw asfalt/slijtlaag  voorzien. Tevens komt er op de kruising van Kamp 10 / Kamp 11 (1e kruising na het bruggetje) een drempel/plateau. Dit om de veiligheid aldaar te verbeteren. Kortom de vakantie is voorbij en we zijn weer aan de slag.

      

6 juli 2016
Afsluiting ZAP-seizoen

Het Zwerf Afval Pakker seizoen 2015/2016 is afgesloten met de traditionele uitbetaling van de deelnemers die het afgelopen seizoen hebben deelgenomen aan deze maandelijkse schoonmaakacties in de Boswijk. Ook veel kinderen uit de Kamp hebben daaraan meegedaan. Centrada stond ook dit jaar garant voor de sponsoring van dit mooie project. Helaas hebben zij te kennen gegeven te moeten stoppen met de sponsoring. Gelukkig heeft de gemeente Lelystad nog een budget om deze projecten te kunnen financieren. Daarom kunnen wij na de schoolvakantie gewoon weer met een nieuw ZAP-seizoen van start gaan. We zullen dan ook de basisscholen gaan bezoeken om nieuwe ZAPPERS te werven. De ZAPPERs gaan elke 2e woensdagmiddag van 13:30-14:30 uur de wijk in en krijgen voor elke deelname € 3,50. Uitbetaling is weer in juli 2017. Kinderen kunnen zich nu ook al aanmelden door hier te klikken.

      

25 & 26 juni 2016
Snoeiweekend

In dit weekend hebben alle bewoners in de Kamp de mogelijkheid gekregen en velen hebben deze ook genomen om hun tuin eens goed te snoeien. Daar waar we altijd geremd werden bij het snoeien door de inhoud van de groene
bak waren er nu op 12 plaatsen in de buurt verzamelplekken gecreëerd. Daar kon men al het snoeiafval dumpen. Ook werd men in de gelegenheid gesteld om een beroep te doen op het BCK om daar waar nodig een kettingzaag zijn werk te laten doen. Vele hebben daar gebruik van gemaakt. Op maandag is alles afgevoerd en waren de verzamelplaatsen weer schoon. Al met al een geslaagd weekend en wellicht voor herhaling vatbaar in 2017.

      

19 juni 2016
Project vervanging Gasleidingen

Afgelopen vrijdag 17 juni 2016 is er een einde gekomen aan het project "collectieve vervanging gasleidingen" in de Kamp. Het hele project heeft net iets meer dan 1 jaar geduurd. Uiteindelijk zijn er, door tussenkomst  van onze voorzitter Fred Wilcke, 262 koopwoningen voorzien van een nieuwe gasleiding. Daarnaast heeft Centrada ook de nodige huurwoningen voorzien van nieuwe gasleidingen. WE-projects zal nog zorgdragen voor de laatste administratieve afhandelingen. De Gemeente gaat nu kijken wie er geen gehoor gegeven heeft aan de opdracht om zijn/haar gasleiding te laten vervangen. Deze krijgen alsnog opdracht om dit binnen 6 weken te laten doen. Doen zij dit niet dan gaat de Gemeente over tot gedwongen vervangen.

      

12 mei 2016
WhatsApp nu officieel

U zult het waarschijnlijk al zijn opgevallen dat er in onze buurt nieuwe borden hangen. We zijn m.i.v. deze week een officiële WhatsApp Alert buurt. Inmiddels hebben er zich 82 bewoners aangesloten bij de 2 aanwezige WhatsApp Alert groepen. De Kamp is opgedeeld in 2 zones (noord/zuid). De weg vanaf de entree Zuigerplasdreef naar de AH is de scheidingslijn. Indien er een bericht is voor beide zones dan wordt deze door de beheerder doorgezet. De WhatsApp Alert groepen werken volgens bepaalde regels/afspraken en de meldingen gaan volgens het SAAR principe (Signaleren - Alarmeren van de politie, bel 112 – Andere waarschuwen via de WhatsApp – Reageren door bijvoorbeeld naar buiten te gaan). De WhatsApp Alert groep is niet voor de dagelijkse meldingen van klachten/storingen. Bij herhaaldelijk verkeerd gebruik van de WhatsApp Alert wordt men verwijdert uit de groep. Leden van de WhatsApp Alert kunnen een stikker aanvragen om op de voordeur te plakken om te laten zien dat u een bijdrage levert aan een veilige buurt.
Naast het gebruik van de WhatsApp Alert blijven wij ook fysiek aanwezig in de buurt middels het Wijk Preventie Team (WPT) die wekelijks door de buurt loopt.
Mocht u meer informatie willen of zich aanmelden voor de WhatsApp Alert groep of het WPT dan kunt u dat doen door hier te klikken (ook voor aanvragen WhatsApp Alert stikker).
                                                     

      

30 maart 2016
ZUMBA
® in De Brink
Vanaf 5 april 2016 is het mogelijk om ZUMBA® lessen te volgen in buurtcentrum De Brink. Deze Zumba® lessen worden gegeven door Jenny zij is sinds 2012 gecertificeerd Zumba® lerares. Zumba® Fitness is een dans- en fitnessworkout gebaseerd op Latin en internationale muziek. Het bestaat al sinds 2001 maar is pas de afgelopen paar jaren populair geworden. Het is uitgegroeid tot een van de grootste en succesvolle dans- en fitness programma’s, met meer dan 12 miljoen mensen die hier aan deelnemen, in meer dan 125 landen over de hele wereld. Er worden verschillende soorten muziekstijlen gebruikt waaronder: (French) reggaeton, Merengue, Salsa, Samba, Tango, Flamenco, Belly Dance, Cumbia, Quebradita, Swing, Mambo, Rumba, Cha Cha Cha, Latin Hip Hop, Latin Pop, Rock & Roll, Calypso, Tropical. Voor meer informatie klik hier  

      

15 maart 2016
Landelijke Schoonmaakdag
Aanstaande zaterdag (19mrt) is het de Landelijke Schoonmaakdag. Wij zouden het fijn vinden als ook u meedoet op deze dag. Veel tijd hoeft het zeker niet te kosten. Als u as zaterdag even de straat/openbaar groen/pad voor en achter uw woning (zwerf)afval vrij wilt maken zijn wij u zeer dankbaar. Zoals u wellicht weet loopt er maandelijks een groep ZAPPERS (zwerfafvalpakkers) door de wijk en halen vele zakken zwerfvuil van de straat en uit het groen. Zaterdag wordt er door de AH in de BOSWIJK ook een gezamenlijke schoonmaakactie gehouden. Als u hieraan wilt deelnemen dan kunt u zich om 10 uur melden bij de informatiebalie van de AH. De filiaalmanager dhr. Ronald Elling is de contactpersoon die dag. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0320-230839.  

      

15 maart 2016
Landelijke Compostdag

Ook op zaterdag 19 maart kunt u gratis compost halen aan de Zeeasterweg bij Orgaworld. Het compost is alleen af te halen door personenauto’s (eventueel met aanhanger) van 08:00-12:00 uur. Kijk op de website www.orgaworld.nl  voor meer informatie over de actie tijdens de landelijke compostdag of over compostproducten.
 

      

5 maart 2016
Laatste Bingo seizoen 2015/2016
 
 
Aanstaande zaterdag 12 maart draaien we de laatste bingo van dit winterseizoen. Deze wordt gehouden in buurtcentrum De Brink en start om 20:00 uur. De zaal gaat open om 19:30. Omdat het de laatste avond van dit seizoen is hebben we extra uitgepakt. Zo wordt er in de laatste ronde gespeeld voor een PHILIPS 81cm LED TV voor de volle kaart. Totaal draaien we 6 ronden voor € 7,50. Zoals gebruikelijk wordt er aan het einde van de avond weer een TASTY WOK arrangement voor 2-personen verloot. Er is plaats voor 100 personen, dus kom op tijd want Vol-is-Vol.  

      

5 maart 2016
Budget voor de Buurt 2016
 
 
Voor dit jaar heeft het BCK in samenwerking met de Wijkraad Boswijk de volgende aanvragen bij de gemeente ingediend. Deze zijn inmiddels door de beoordelingscommissie toegewezen. De activiteiten worden betaald uit het budget "Mensen maken de Buurt".
1. Vulling Bloembakken in de Havenkom;
2. Landelijke Buitenspeeldag op 8 juni 2016;
3. Boswijkdag in september 2016;
4. Sinterklaas Spel(mid)dag in november 2016.
Daarnaast zijn wij als BCK nog bezig met het organiseren van een BuurtSnoeidag. Heeft u nu ook een ideeën om uw straat/buurt op te fleuren dien dan een verzoek in. Het idee of de activiteit moet voldoen aan slechts 3 criteria, te weten -
Voor, Door en In de buurt. Er is dus heel veel mogelijk. Wij helpen u graag met het invullen/indienen van uw verzoek.  

      

5 maart 2016
Albert Heyn
 
 
De Albert Heyn in de Boswijk is m.i.v. 3 april ook op de zondagmiddag open. Men kijkt nog naar de exacte openingstijden maar men gaat 5 uur open. Hiermee beantwoorden zij aan de behoefte van menig wijkbewoner. 

      

16 februari 2016
Oefening HETERDAAD
 
 
In het kader van een oefening is er aan het einde van de middag een poging tot inbraak opgespeeld in een woning op Kamp 14. Dit om de politie te trainen in het snel en efficiënt optreden n.a.v. de melding. Het Wijk Preventie Team (WPT) en de 2 WhatsApp Alert groepen in de KAMP hebben meegedaan aan deze oefening. Na de melding van de bewoonster is 1 team van het WPT de straat op gegaan om de verdachten te lokaliseren. Naar aanleiding van een BURGERNET oproep wist men naar wie ze uit moesten kijken. Het signalement van de verdachten werd overgezet naar de WhatsApp Alert groepen om zodoende de hele KAMP te waarschuwen en mee te laten zoeken. Daar waar de politie zich richten op een snelle zoekactie op de straat liep het WPT door de achterpaden. Uiteindelijk is er 1 verdachte aangehouden en 1 verdachte was richting Griend gelopen welke buiten ons bereik ligt. We hebben een aantal dingen geleerd van deze oefeningen en gaan deze verbeteren. Tevens heeft deze oefening aangetoond dat een aanmelding bij BURGERNET belangrijk is. Daarnaast zou het mooi zijn als de aangrenzende buurten ook een WPT hebben om zodoende een groter gebied te kunnen bestrijken. Kortom het was een leerzame dag. U kunt zich aanmelden bij BURGERNET door hier te klikken.

      

7 februari 2016
Marokkaans Restaurant
 
 
Reeds enige tijd hebben we in de Havenkom (Kamp 43-02) een Marokkaans Restaurant. In dit restaurant kunt u terecht voor een traditionele Tajine schotel. In Marokko bestaan er honderden varianten van tajine, een schotel met groente, vlees, vis of kip. De enthousiaste eigenaar en medewerkers van restaurant TAJINE laten u graag kennis maken met deze vorm van de Marokkaanse keuken.
Klik hier voor meer informatie betreffende de openingstijden en winteracties.   

      

3 januari 2016
Een heel nieuw jaar
 
 
Mede namens alle vrijwilligers van het Belangen Comité Kamp wil ik u een mooi en gezond 2016 toewensen. Een nieuw jaar vol mogelijkheden en nieuwe kansen om onze buurt (nog) mooier, schoner en veiliger te maken. Dit willen wij graag samen met u gaan doen door verschillende activiteiten te organiseren. Hierbij denk ik onder anderen aan de Landelijke Opschoondag, Boswijkdag etc. Daarnaast wil ik u er attent op maken dat er bij de gemeente een budget "Mensen maken de Buurt" beschikbaar is om onze buurt nog mooier en gezelliger te maken. Hier hebben we als BCK al meerdere malen een beroep op kunnen doen. Mocht u een initiatief hebben voor in de Kamp of voor bij u in de straat kijk dan even naar de voorwaarden door hier te klikken. Wij helpen u graag bij het invullen van de aanvraag.
Door op het logo van
Mensen maken de Buurt te klikken krijgt u nog meer informatie.

Ik zie u graag in de Kamp bij 1 van onze activiteiten. 
Voorzitter Belangen Comité Kamp
Fred Wilcke

 

25 december 2015
Fijne Feestdagen
 
 
Wij wensen u allen hele fijne Feestdagen toe en hopen dat 2016 voor u een heel mooie en vooral gezond jaar mag worden. Tevens willen wij u vragen om ons te helpen om onze buurt nog mooier, schoner en veiliger te maken. Ook in 2016 hebben wij weer de nodige activiteiten gepland staan en gaan kijken of we deze kunnen verwezenlijken. Heeft u ook nog ideeën om de buurt op te fleuren maar u weet niet hoe deze te organiseren? Vertel of mail het ons, wij zullen u helpen. Draagt u het BCK een warm hart toe? Wordt dan donateur.
Door hier te klikken leest u hoe u ons kan steunen.

      

6 december 2015
WhatsApp-Alert Kamp
 
 
Afgelopen week is er in de Kamp een WhatsApp-Alert groep opgericht. Dit mede door de goede berichten in de media die door het gebruik van een WhatsApp-Alert groep de woninginbraken laat verminderen in een buurt. Het BCK heeft alle bij hen bekend zijnde adressen met een 06-nummer gemaild en gevraagd of zij deel willen nemen aan deze WhatsApp-Alert groep. Op deze manier kunnen er geen vreemde van buiten de wijk lid worden. In de afgelopen week hebben er inmiddels 61 bewoners zich aangemeld. Ook de wijkagent zit in de WhatsApp-Alert groep en luistert mee en vraagt indien nodig om meer informatie. Op deze manier wordt het nog veiliger in onze wijk. We hebben een aanvraag ingediend bij de gemeente om dit initiatief te ondersteunen door borden voor ons aan te schaffen en te plaatsen. Wilt u zich ook aanmelden dan kunt u dat doen door hier te klikken. Onbekende nummers worden eerst gecontroleerd.

      

9 november 2015
Sinterklaasmiddag
   
Op woensdagmiddag 2 december komt Sinterklaas met zijn Pieten naar buurtcentrum De Brink. Alle kinderen uit de Boswijk tot 10 jaar hebben gratis toegang. De organisatie vraagt wel aan de ouders om de kinderen aan te melden voor deze middag. Dit kan door het aanmeldformulier, welke vanaf zaterdag 14 november o.a. te verkrijgen is bij Albert Heijn, Buurtcentrum De Brink en de basisscholen in de Boswijk, in te vullen en in te leveren bij de service-/informatiebalie van Albert Heijn. Dit kan tot 1 december 2015.
Op het aanmeldformulier staat ook een kleurplaat. Er worden in 2 categorieën (2-4jr en 5-10jr) 3 winnaars gekozen welke de kleurplaat het mooist hebben ingekleurd. De middag begint om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur. De zaal is open om 13:30 uur.

      

7 oktober 2015
Voorlichting Collectief gasleidingen
   
Op dit moment is de gemeente Lelystad volop bezig met de inspectie van ca 13.000 gasleidingen. Vanwege deze inspectie en de gebrekkige communicatie bestaat er onrust en onduidelijkheid in de buurt. Wij hebben hierdoor gemeend om een collectief op te richten waarbij wij fungeren als aanspreekpunt richting gemeente. Daarnaast zijn wij op zoek gegaan naar de meest voordelige offerte/prijs voor de bewoners.  Deze inspanning heeft geresulteerd in een voordeel van honderden euro's per huishouden. Als vervolg op dit 'succes' heeft onze voorzitter op donderdag 1 oktober een bewonersavond georganiseerd met als doel om ook andere wijken van Lelystad te informeren hoe een collectief op te richten. Deze informatieavond werd door ongeveer 70 bewoners bezocht. Naar aanleiding van deze bijeenkomst zijn al de eerste stappen naar een collectief in de Griend en Waterwijk gezet.

      

30 september 2015
Houten brug Kamp 13 - Politiebrug
 
 
Meerdere bewoners van onze wijk hebben ons aangesproken over de slechte toestand van de houten brug nabij Kamp 13 - richting Politiebrug. Deze melding hebben we doorgespeeld naar de gemeente en vandaag bereikte ons het bericht van de gemeente dat de toestand in een korte tijd hard achteruit gegaan was. Noodreparatie met aluminium platen bleek niet afdoende te wezen. De brug is nu tijdelijk voorzien van  dikkere houten platen tot het moment van de vervanging van van de planken van de brug. Dit staat gepland op 12 oktober en zal naar verluid 3 dagen duren. Zo is in ieder geval voor het begin van de gladheid het probleem verholpen.

      

13 september 2015
Boswijkdag
 
 
Gistermiddag was het weer een drukte van jewelste in de Havenkom van de Boswijk. Om 12:00 uur opende wethouder John vd Heuvel de Boswijkdag 2015. Dit jaar is het evenement ten opzichte van vorige jaren uitgegroeid tot een volwaardige braderie met veel mooie optredens. Er stonden 30 kramen in een grote verscheidenheid. Van de welbekende springkussens een airbrush tattoo en een kleikraam voor de kinderen tot kleding, tassen, horloges, Surinaamse en Antilliaanse hapjes, etc. voor iedereen. Het was super gezellig en dat alles in een gemoedelijke sfeer. Shanty en zeemansliederen door het Bataviakoor, hip hop duo The KrillaZ, het levenslied door Remco Bourquin en pop-reggae zanger Bolivar M'vulu wisselde elkaar af op het podium. Als extra optreden deed Bolivar de laatste 3 nummers samen met DJ Blackfoot. De organisatie, waar ook het BCK deel van uitmaakte, was over de hele dag tevreden. De weergoden waren ons ook goed gezind. Wat tevens een groot succes was is de opbrengst van de verloting waarbij alle ondernemers, fysio 't Woud en het BCK prijzen ter beschikking hebben gesteld. Deze opbrengst (€400) gaat dit jaar naar Inloophuis Passie en St.  Dierenweide Lelystad. We bedanken alle bezoekers voor hun komst, de deelnemende ondernemers voor hun inbreng en de gemeente Lelystad voor de financiële steun. De organisatie was na afloop zo tevreden dat zij nu al uitkijken naar het organiseren van de BOSWIJKDAG in 2016.

       

      

6 september 2015
Vervanging gasleidingen Cluster-1 afgesloten
 
 
Afgelopen week hebben we de collectieve vervanging van de gasleidingen in cluster-1 (gedeelte Kamp 15 t/m Kamp 26) afgesloten. Uiteindelijk hebben we 112 bewoners aangemeld bij het installatiebedrijf die voor ons de meest gunstige offerte aanbod. Tevens neemt dit bedrijf alle administratieve handelingen, zoals opsturen van de offerte vooraf en een kopie van de rekening achteraf, voor zijn rekening. De aangemelde bewoners ontvangen binnenkort bericht wanneer de gasleiding  wordt vervangen (naar verwachting november). Hiermee hebben we getracht een hoop onzekerheid en gezoek naar een installatiebedrijf bij de bewoners weg te halen. Wat ons betreft is dat ook gelukt en we kijken alweer uit naar de "aanzegging" van cluster-2 in de Kamp.

      

6 september 2015
Schoonmaakdag 
De inmiddels traditionele jaarlijkse schoonmaak in onze buurt gaat in 2015 niet door. Door diversen reden waaronder de bezuinigingen, een schoonmaak dag kost de gemeente ± € 3.000, hebben we geen toewijzing gekregen. Echter er is een mogelijkheid dat deze in 2016 weer toegewezen wordt en dat we in het voorjaar weer op 4 plaatsen in de buurt de containers kunnen plaatsen en zodoende onze buurt weer schoon kunnen maken.

      

28 augustus 2015
Update - Collectieve aanpak Vervanging Gasleidingen
 
De afgelopen tijd hebben we door 7 installatiebedrijven offertes laten opmaken. Deze offertes hebben grote verschillen laten zien. Uiteindelijk hebben we door samenwerking met bewoners uit oa de Archipel, Wold en Kamp de voordeligste offerte gevonden. De bewoners die zich bij ons hebben aangemeld hebben een mail ontvangen waarin de aanmelding voor deze collectieve vervanging beschreven staat . De bewoners uit het overige gedeelte van de Kamp zullen na ontvangst van de aanzegging, van de gemeente, om de gasleiding te laten vervangen door ons benadert worden. U kunt zich alvast op de lijst laten zetten door hier te klikken. Vermeld hier uw naam, adres, pc/woonplaats en uw telefoonnummer.

Voor de huurders van Centrada geldt dat zij de gasleidingen laten vervangen door 3 verschillende installatiebedrijven welke in september gaan beginnen. U zult door Centrada worden geïnformeerd.

      

14 augustus 2015
Update - Collectieve aanpak Vervanging Gasleidingen
 
Zoals al eerder aangekondigd heeft het BCK het idee geopperd om in de Kamp de belangen te behartigen
voor de huiseigenaren door de vervanging van de gasleidingen collectief aan te besteden. De huurwoningen worden door Centrada en Stienstra gedaan. Inmiddels weten wij dat de Kamp in 2 delen opgedeeld is. De meeste bewoners van cluster-1 hebben op of omstreeks dinsdag 4 aug '15 DE brief van de Gemeente mogen ontvangen. Hierin staat dat zij op uiterlijk 17 sep '15 een offerte en een gemaakte afspraak om de gasleidingen te laten vervangen aan de Gemeente gestuurd moeten hebben. Na een 1e inventarisatie van de bewoners in dit cluster hebben er zich al over de 100 bewoners aangemeld. Dit weekend sturen wij een mail uit naar enkele installatiebureaus met het verzoek om een offerte op te komen maken bij 3 type woningen. Dit hopen wij binnen 2 weken af te ronden. Daarna gaan we kijken bij wie we het voordeligst uit zijn. Dit (eind)resultaat leggen wij aan de bewoners voor. De bewoners kunnen daarna zelf er mee instemmen (of niet) en een afspraak maken. De huiseigenaren van cluster-2 komen daarna aan de beurt. Door deze gezamenlijke aanpak proberen we zo goedkoop mogelijk uit te zijn, elke € is er tenslotte 1.

      

20 juli 2015
Vakantietijd 
Inmiddels alweer een paar weken vakantie, sommige buren zijn al terug andere moeten nog gaan. Wat belangrijk is is dat we de buurt in de gaten houden. Ons Wijk Preventie Team blijft gedurende de vakantieperiode door de buurt lopen. Maar wij vragen ook oplettendheid aan u. Indien u vreemde figuren in de buurt ziet die zich verdacht ophouden bel dan 112 en meld dit. Ook open deuren en ramen zijn een magneet voor inbrekers. Houd deze dus dicht of zet ze goed vast met een haak zodat zij er niet in kunnen.
In de vakantieperiode gaat de gemeente door met de inspecties van de gasleidingen. U zult binnenkort (waarschijnlijk in uw vakantie) een brief ontvangen met daarin vermeld de resultaten. Het BCK is ook op vakantie en zal de aangekondigde collectieve vervanging op 10 augustus weer oppakken. Aanmelden kan nog steeds door hier te klikken. We hebben inmiddels contact met 4 installatiebureaus die ons en offerte gaan aanbieden. Wij wensen u nog een prettige vakantie.

      

24 juni 2015
Openingstijden WijkInformatiePunt tijdens de vakantie 
Op aandringen van ons en de wijkraad Boswijk is het gelukt om het wijkinformatiepunt (WIP) tijdens de vakantieweken open te houden. In eerste instantie zou het buurtcentrum 6 weken gesloten zijn en was er geen mogelijkheid om het WIP open te houden. Nu kunnen de bewoners uit de Boswijk, dus ook uit de Kamp, toch terecht op de woensdag van 13:30-14:30 uur. Zij kunnen hun vragen stellen aan onder anderen Welzijn, Wijkagent, Centrada en de Gemeente. Tevens is het Klussenspreekuur, normaal op maandagochtend van 10-11 uur, verplaatst naar deze middag en is er om 13:00 uur iemand aanwezig. Heeft u een probleem in of om het huis dan kunt u bij hen terecht voor een mogelijke oplossing, helpende hand en/of het gebruik van gereedschap.

      

22 juni 2015
Afsluiting ZAP seizoen 
Aanstaande woensdagmiddag trekken onze ZAPPERS (zwerfafvalpakkers) voor de laatste keer voor de zomervakantie de wijk in. Zij sluiten dit seizoen af met een gezellig samenzijn in het buurtcentrum. Daar krijgen zij dan ook hun "verdiende" centen. Per keer dat ze meegeweest zijn krijgen zij € 3,50 p/p. Omdat dit zo'n mooi initiatief is en het BCK van mening is dat het hier vwb een schone buurt allemaal mee begint geven wij elke deelnemer een toegangsbewijs voor FLASHGOLF. Dat de eigenaar van FLASHGOLF dit onderschrijft blijkt uit een (gedeeltelijke) sponsoring van het toegangsbewijs. Mochten kinderen volgend seizoen ook mee willen doen met het ZAP-team dan kunnen deze zich aanmelden via onze website door hier te klikken. Tevens zijn wij opzoek naar begeleiders. De ZAPPERS lopen 1x in de maand 1 uurtje op woensdagmiddag. Zij verzamelen zich bij het buurtcentrum om 13:30 uur.

      

11 juni 2015
Vervanging van uw gasleiding
 
Het BCK is bezig om voor de koop woningen in de Kamp een collectieve aanpak te organiseren van deze verplichte vervanging welke mogelijk na een inspectie wordt opgelegd door de gemeente.
 Voor meer informatie klik hier

     

24 mei 2015
Buurtinitiatieven 
De afgelopen weken zijn er meerdere buurtinitiatieven door de gemeente toegewezen. 1 daarvan is het plaatsen van een tafeltennistafel in de speelplaats van Kamp 15. Dit initiatief past precies in de doelstelling van de gemeente voor wat betreft betrokkenheid van de bewoners. Zij willen gedurende het zomerseizoen een buurt competitie tafeltennis opzetten. Hiermee wordt de sociale cohesie in de buurt op een hoger niveau gebracht. Meerdere bewoners rond de speelplaats hebben door de bezuiniging op de speelplaatsen ook het toezicht en het schoonhouden van deze speelplaats op zich genomen. Zo wordt onze buurt nog mooier en gezelliger. Heeft u ook een goed initiatief voor de buurt laat het ons weten. Wij willen u graag helpen.

     

23 mei 2015
Welkom in de Kamp
 
De meeste bewoners van onze buurt zullen het wel al gezien hebben bij het binnenrijden van het Kamp. De vrijwilligers van het BCK zijn weer in de weer geweest om onze entree een facelift te geven. Inmiddels hebben we de wekelijkse maaibeurten van onze ornament weer opgepakt en zijn de oude houten bloembakken vervangen door betonnen bloembakken. Daar hoorde natuurlijk ook nieuwe aanplant bij. Na het "afsterven" en het maaien van het loof van de bloembollen is het weer een plaatje. Ik wil als voorzitter alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet en hoop dat hun inzet gezien wordt als stimulans voor andere om hun directe woonomgeving schoon, heel en veilig te houden. Al uw ideeën zijn welkom. Mvg Fred Wilcke

     

16 april 2015
Lentefeest in De Brink
Op 21 mei 2015 staat het inmiddels traditionele Lentefeest weer op het programma in het buurtcentrum De Brink. In 2003 startte men voor de eerste keer op initiatief van een bewoonster met deze activiteit. Qua invulling van de middag is er niet veel verandert. Ook nu gaat men weer van start met een creatieve activiteit. Vervolgens wordt er onder het genot van een hapje en een drankje de resultaten bekeken en gaat men hierover onderling in gesprek. Bent u een 55-plusser en wilt u meedoen met deze activiteit schrijf uzelf dan snel in want er is een beperkte deelname. Bel naar Suzy Nageswar 06 - 1134 1602. Het Lentefeest wordt gehouden in Buurtcentrum De Brink van 13:30-17:30 uur. Meer informatie, klik hier.

     

16 april 2015
Enquête Kamp-zuid

Op 29 september 2014 heeft er op Kamp 31 een zgn pleingesprek plaatsgevonden. Doel van dit pleingesprek was dat Centrada, de Wijkagent, Welzijn Lelystad en de Gemeente met de bewoners in gesprek wilde gaan over zaken in de wijk die men belangrijk vindt en die samen aangepakt kunnen worden. Een van de zaken die toen aan de orde is geweest zijn de achterpaden of te wel de brandgangen. Bewoners gaven aan dat deze vaak verloederen omdat ze gebruikt worden als dumpplek voor afval of als opslagplaats. Veel achterpaden zijn overwoekerd door groen wat de veiligheid niet ten goede komt. Met een aantal bewoners is toen afgesproken om het probleem rondom de achterpaden van Kamp 30, 31, 33 en 34 in 2015 samen op te pakken. Deze week gaan de mensen van de projectgroep deur-aan-deur om een enquête te houden. Er wordt gevraagd naar hun mening betreffende de achterpaden en er wordt gevraagd of zij willen meewerken om de leefomgeving te verbeteren. De projectgroep komt op 7 mei 2015 weer bij elkaar om de uitkomst van deze enquête te bespreken en te kijken hoe nu verder. De bewoners worden daarna op de hoogte gebracht.

               

     

3 april 2015
Wethouder gaat de Wijk in

Op maandag 13 april komt, op uitnodiging van Wijkraad Boswijk, wethouder Ed Rentenaar naar buurtcentrum De Brink. De wethouder is aanwezig tijdens het wekelijks inloopspreekuur wat van 19:30 – 21:00 uur gehouden wordt. Alle bewoners van de Boswijk hebben dan de mogelijkheid om persoonlijk met de wethouder te bespreken wat anders of beter zou kunnen in hun wijk. Laat u horen en geef uw mening over wat u belangrijk vindt in uw wijk. Voor meer informatie kunt u bellen naar 06 - 4172 6661.

     

3 april 2015
Nieuwe bloembakken
Misschien heeft u het bij het binnen rijden van onze mooie buurt gemerkt. Niet? De bloembakken die alweer 4 jaar onze entree opsierde zijn vanmiddag door de gemeente afgevoerd. Dit op verzoek van ons want ze waren aan vervanging toe. Binnenkort zullen we met vereende krachten nieuwe betonnen bloembakken gaan plaatsen. We gaan ze ook weer van mooie beplanting laten voorzien. Het grasmaai seizoen is ook weer begonnen en de eerste meters zijn alweer gemaakt. De vrijwilligers van het BCK zorgen ook dit jaar weer voor een mooi visitekaartje, wat onze entree toch echt wel is, van de Kamp. Mocht u nu ook zin hebben om zich in te zetten voor onze buurt meld u dan aan door hier te klikken.

     

28 maart 2015
Schoonmaakdag 
Vandaag hebben veel bewoners uit onze wijk meegedaan met de Landelijke Schoonmaakdag in het kader van SUPPORTER VAN SCHOON. Om 10:00 uur verzamelde men zich in buurtcentrum De Brink. Na een korte uitleg ging men in meerdere groepen de wijk in. Naast bewoners uit de wijk waren er ook veel ZAPPERS (zwerfafvalpakkers) aanwezig die al maandelijks het zwerfafval te lijf gaan in uw wijk. Ook Albert Heijn had drie werknemers ter beschikking gesteld. De gevulde vuilniszakken stapelde zich al snel op voor het buurtcentrum en uiteindelijk zijn er 19 volle vuilniszakken afgevoerd. De deelnemers zijn bij terugkomst in het buurtcentrum getrakteerd op een consumptie en mochten naast een gevuld rugzakje met snoep ook nog kiezen uit een toegangsbewijs voor Ballorig of Flashgolf. De toegangsbewijzen zijn door de Gemeente Lelystad en het BCK ter beschikking gesteld. Om 12:00 uur was de schoonmaakdag teneinde en vertrok iedereen weer huiswaarts. Hoewel het niet nodig zou moeten zijn organiseert het BCK ook in 2016 weer een schoonmaakactie in samenwerking met SUPPORTER VOOR SCHOON. Wij hopen dat u dan ook van de partij zult zijn.

     

15 maart 2015
BINGO avond 
Op 14 maart is er in buurtcentrum De Brink de laatste bingoavond van het winterseizoen 2014-2015 gehouden. Het was deze keer voor het eerst dat de deuren eerder gesloten moesten worden omdat de zaal vol was. Ook deze avond werden er weer 6 ronden gespeeld. De extra drukte was waarschijnlijk het gevolg vanwege de super ronde waarbij een 80cm flatscreen TV gewonnen kon worden. In de pauzes werden er weer, de inmiddels traditionele, bitterballen en snacks uitgedeeld door het BCK. Toen de TV gewonnen was werden er onder de deelnemers nog 2 Wok Arrangement bonnen voor 2 personen verloot. Gezien het succes van dit afgelopen seizoen heeft het BCK besloten om de bingoavonden voort te zetten in 2015 en zal de benodigde vergunning aangevraagd worden. De eerste bingoavond staat gepland op zaterdag 10 oktober. Wij hopen dan iedereen weer welkom te mogen heten.

     

28 februari 2015
Landelijke Schoonmaakdag 2015

Ook dit jaar organiseert het BCK i.s.m. SUPPORTER VAN SCHOON de (landelijke) schoonmaakdag in de Kamp. Op 28 maart 2015 kunnen ouders met hun kinderen meedoen. Er wordt tussen 09:45-10:00 uur verzameld in het buurtcentrum De Brink. Om 10:00 uur gaan we in groepjes van 6 (inclusief ouders) de buurt in en zullen het zwerfafval verzamelen. Het is de bedoeling dat we om 11:30 uur weer bij het buurtcentrum verzamelen. Na het opmaken van de "buit" krijgen alle deelnemers een consumptie aangeboden. De eerste 50 kinderen krijgen tevens een rugzakje met een zak snoep. Daarnaast krijgen alle deelnemende kinderen een extra verrassing (gedacht wordt aan een entreekaart voor Ballorig/FlashGolf). Aanmeldingen kunt u doen door hier te klikken. Vermeld uw naam, adres en aantal ouder/kinderen die deelnemen. Doet u mee?

SAMEN HOUDEN WE ONZE BUURT SCHOON.

     

8 februari 2015
Aan de slag in 2015
We zitten alweer in februari en de dagen worden (gelukkig) weer langer. Ook in 2015 zal het BCK zich weer inzetten voor de buurt om deze schoon, heel en veilig te houden. Daarnaast zullen we hoe moeilijk het ook gaat worden, door minder financiële steun, toch proberen om nog meer gezelligheid en de sociale cohesie op een hoger niveau te brengen. Dit doen we door de inmiddels traditionele kinderspeelmiddagen en de bingoavonden. Ook gaan we samen met de Wijkraad, Welzijn en ondernemers uit de Havenkom weer de BOSWIJKDAG organiseren. Binnenkort hebben we een gesprek met Centrada en Welzijn om te bezien wat we nog meer in de buurt kunnen doen. Indien we daar meer over weten dan zullen we dit bekent maken op onze website. Wij willen veel meer maar dat kan niet zonder uw steun. Daarom onze oproep om donateur van het BCK te worden. Hoe? Klik hier. Voor € 12 per jaar steunt u ons en help u de buurt.

     

23 december 2014
Minder inbraken in de Kamp
Mede door ons Wijk Preventie Team (WPT) is het aantal woninginbraken in de Kamp met 60 procent gedaald. Dit verklaart de politie vanmiddag in een persbericht. Door een nog betere samenwerking tussen het BCK, politie, Centrada en de gemeente worden de probleemgebieden in kaart gebracht en aangepakt om de buurt nog veiliger te maken. Voor een impressie van ons WPT klik hier.

     

22 december 2014
Project WAAKS
Hierbij willen de wijkraden van Lelystad u op de hoogte brengen over de stand van zaken van het project WAAKS!. Inmiddels zijn voor alle wijken voorlichtingsavonden geweest, hebben meer dan 400 bewoners zich als deelnemer aangemeld en zijn bij de meldkamer van de politie 14 “WAAKS!” meldingen geregistreerd. In een tussentijdse evaluatie onder de deelnemers van Waaks blijkt dat degenen die één van de informatieavonden hebben bezocht beter weten waarvoor ze 112 moeten bellen. Ook  geeft deze groep  aan dat zij meer waardevolle informatie kan geven bij een melding, dan de groep die geen avond heeft bezocht. Dit is een van de redenen dat er op woensdagavond 18 februari 2015 in het MFA De Hanzeborg een extra informatieavond georganiseerd wordt voor de deelnemers die nog niet eerder zijn geweest. Op deze avond krijgen de deelnemers door middel van een presentatie inzicht in waar incidenten gemeld kunnen/moeten worden en welke informatie dan belangrijk is. Ook is er een interactief deel waarbij geoefend wordt in het doen van een melding naar aanleiding van een aantal filmfragmenten. Uit de vorige bijeenkomsten blijkt men dit als zeer waardevol te ervaren. Heeft u nog niet een van de informatieavonden van WAAKS! bezocht, maar heeft u wel interesse om deel te nemen aan de bijeenkomst mail dan naar waaks@wijkradenlelystad.nl en laat ons weten met hoeveel personen u komt. De avond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

     

26 november 2014
Uitje naar Valkenburg
Vandaag is het BCK met 48 bewoners naar de Kerstgrotten in Valkenburg geweest. Om 07:45 uur werd er verzameld en stapte we in de bus. We mochten ook deze keer weer meerdere nieuwe bewoners welkom heten.  Het was jammer dat 2 bewoners, zonder afmelding, niet kwamen opdagen. Om 08:00 uur gingen we op weg en na enig oponthoud bij Utrecht kwamen we om 10:45 uur aan in Valkenburg. Alle bewoners kregen entreekaarten voor de Kerstgrotten en één ieder ging zijns weegs. Vanwege onze keuze om op woensdag te gaan was het relatief rustig in de grotten. Tegen 16:00 uur werd er weer verzameld op de plaats waar onze chauffeur ons had afgezet. Iedereen was, bepakt met tassen, op tijd aanwezig en we stapte weer in de bus. Op de terugreis was het druk maar zonder hinder van files waren we om 18:45 uur weer in Lelystad. Daar werd afscheid genomen en ging men moe maar voldaan naar huis. Het was wat het BCK betreft een TOP dag en wij hopen dat alle bewoners net zo hebben genoten als wij.

     

10 november 2014
Buurt Restaurant Boswijk
Op donderdag 27 november wordt er voor de laatste keer dit jaar het Buurt Restaurant Boswijk gehouden. De afgelopen 2 keer was het een groot succes en waren er veel buurtbewoners uit de Boswijk aanwezig. Dit buurtrestaurant wordt mogelijk gemaakt door AH Boswijk en verzorgd door praktijkschool De Steiger, in samenwerking met buurtcentrum De Brink, Wijkraad Boswijk en Welzijn Lelystad. Wilt u ook eens een vorkje meeprikken geef u dan op voor 25 november op telefoonnummer 0320-243773.

     

10 november 2014
BINGO AVOND
Afgelopen zaterdag was het een drukte van jewelste in buurtcentrum De Brink. Dit kwam vanwege de maandelijkse bingoavond. Om 19:15 uur stonden de mensen al voor de deur om hun bingokaart als eerste te kunnen kopen. Toen de bingo om 20:00 uur begon was de zaal tot en met de laatste stoel gevuld en hebben we de deuren moeten sluiten. Er werden ook nu weer 6 ronden gedraaid met mooie prijzen uiteenlopend van een Senseo Viva Café tot een sfeerhaard. Aan het eind werd ook nu weer een Wok arrangement voor 2 personen verloot.
Op 13 december is de volgende bingoavond met weer mooie prijzen.

     

9 oktober 2014
PROJECT WAAKS
De Gemeente, Politie en de Wijkraden van Lelystad organiseren een informatieavond, voor hondenbezitters, op woensdag 22 oktober in buurtcentrum De Brink. De avond start om 19:30 uur, inloop vanaf 19:15 uur. Tijdens de avond wordt onder meer uitgelegd hoe u om kunt gaan met verdachte situaties en wanneer u het alarmnummer of het algemene nummer van de politie kunt gebruiken. Daarnaast is er aandacht voor observeren en signalement onthouden en wordt gesproken over persoonlijke veiligheid. U kunt zich aanmelden voor de informatieavond via het aanmeldformulier door hier te klikken.

     

9 oktober 2014
Herfstfeest
Ook dit jaar vindt er weer een leuk Herfstfeest plaats in de Boswijk. Even eruit, ontspannen bezig zijn, mensen ontmoeten en samen eten. Dit Herfstfeest wordt georganiseerd door vrijwilligers uit de Boswijk en Welzijn Lelystad. Zij vinden het, net als het BCK, fijn als u erbij kunt zijn. U bent welkom in buurtcentrum de Brink op dinsdag 28 oktober van 13:15 tot 17:30 uur. Welke activiteiten zijn er te doen tijdens het Herfstfeest? U kunt “Anders thee zetten”, knippen en plakken en er wordt een cadeau mooi ingepakt. Aansluitend wordt er gezellig met elkaar gegeten. Het herfstfeest is alleen bedoeld voor volwassenen. Voor dit Herfstfeest vraagt de organisatie een kleine bijdrage van € 1,00.Komt u ook? Er is ruimte voor maximaal 50 personen dus VOL=VOL! U kunt zich aanmelden door te bellen naar Welzijn Lelystad, 0320-707159 of te mailen naar : info@welzijnlelystad.nl

     

17 september 2014
Schoonmaakdag
Vandaag was het de 5e keer dat de schoonmaakdag werd gehouden in onze buurt. Ook deze keer hebben we onder een brandende zon de nodige kilo's afval mogen verzamelen. Dit kon op een 4-tal plaatsen in de buurt.  Bij deze containers kon men het tuinafval, klein chemisch afval, bruin- en witgoed, puin en restafval storten. Totaal hebben we 5x een 40kubs container kunnen laten afvoeren en 3 containers met tuinafval en puin. Deze dag is mede tot stand gekomen met hulp van Centrada, Reclassering, Gemeente Lelystad, Het Goed en AC De Waterspiegel (lunch tbv medewerkers). Deze dag koste ons € 3000,=. We hebben lang moeten praten met de Gemeente om dit te kunnen realiseren. De geldkraan voor dit soort acties is bijna helemaal dichtgedraaid. Daarom vragen wij u "word donateur van het BCK". Zo kunnen we elk jaar gewoon doen wat wij in de afgelopen 6 jaar al organiseren voor u als bewoner van de Kamp. Hoe donateur worden klik hier.

     

16 september 2014
Buurtrestaurant Boswijk
Volgende week donderdag 25 september gaat, na een afwezigheid van 2 jaar, het Buurtrestaurant Boswijk weer van start. Tot het einde van dit jaar staat er elke maan een maaltijd gepland welke door de leerlingen van de praktijk school de Steiger bereid wordt. Heeft u eens geen zin om zelf te koken schrijft u zich dan nu in. Dit kan in buurtcentrum de Brink, Griend 33 – 07 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 – 17:00 uur.  Vanaf 16:30 uur bent u welkom in het buurtrestaurant en om 17:00 uur wordt het eten opgediend. Kosten bedragen  € 5,00 voor volwassen en voor kinderen tot 12 jaar € 2,50. Per gezin geldt er een maximum prijs van €12,50.U dient bij inschrijving € 5 te betalen voor deelname. Klik hier voor het menu en data.

     

11 september 2014
Pleingesprekken
Woont u in de Kamp straat 13, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 of 40?
Kom dan naar de PLEINGESPREKKEN.

Op 29 september zijn Centrada, Welzijn Lelystad, Politie en de Gemeente Lelystad van 15:00 tot 17:00 uur in de Kamp.
Zij staan bij de speeltuin in straat 31.
Kom langs en ga met hun in gesprek over wat er leeft in uw buurt!

     

31 augustus 2014
Melden gebreken en overlast
Sinds afgelopen week is het mogelijk om gebreken en overlast in de buurt te melden via uw smartphone. Het betreft het openbaar gebied in de buurt zoals onder anderen het openbaar groen, straatverlichting, straatmeubilair, (honden)overlast, vervuiling enz. Gelijk met de melding kunt u tevens een foto van het geconstateerde meesturen. De MijnGemeente app is er voor de iPhone en Android-systemen. Hij is gratis te downloaden. U vindt meer informatie door hier te klikken. Zo houden we de stad Schoon, Heel en Veilig.
In het verlengde van deze App is er op 22 oktober ook een bewonersavond van het project WAAKS gepland. Uitnodiging volgt via de media.

     
 

17 augustus 2014
Nieuw Schooljaar
Op maandag 18 augustus gaan de kinderen van de basisscholen in Lelystad weer aan hun nieuwe schooljaar beginnen. Op weg naar school kunnen zij in hun enthousiasme minder op het verkeer letten. Vandaar onze oproep om in de omgeving van scholen nog beter op te letten.

Vaart minderen spaart kinderen.

     
 

14 augustus 2014
Flevolandse Theater Vereniging JTL
Sinds enige maanden heeft het voormalige pand van de Zevenster een nieuwe bewoner, zeg maar bewoners. De Flevolandse Theater Vereniging JTL, kortweg JTL heeft zijn intrek genomen in dit voor hun nieuwe pand. Het was vanavond dat de vz van het BCK kennis mocht maken met Hetty Beugelink vz van JTL. Het bezoek begon met een rondleiding door het pand en hierbij gaf Hetty bij de verschillende lokaliteiten/zaal aan wat daar gedaan werd. Het werd al snel duidelijk dat JTL veel meer is dan een theater vereniging. Bent u nieuwsgierig wat JTL allemaal doet dan is een bezoek aan hun de moeite waard. Na de rondleiding hebben de beide voorzitters nog gesproken over de geschiedenis van JTL (inmiddels 26 jaar oud) en hoe men uiteindelijk in de Kamp is terechtgekomen. Binnenkort start het nieuwe seizoen en er moet binnen het gebouw nog de nodige arbeid verricht worden. Echter de gedrevenheid en het enthousiasme van de vz zal alle leden van JTL motiveren om dit ook tot een goed eind te brengen.
JTL is aanwezig op de BOSWIJKDAG op 13 sep '14.

foto: Vz JTL Hetty Beugelink

     
 

5 juli 2014
Vakantie
Afgelopen woensdagmiddag hebben we voor de kinderen de vakantie doen laten inluiden door het houden van (weer) een woensdagmiddagfeest. Er waren 2 springkussens aanwezig op het schoolplein van de school De Wildzang en de kinderen werden getrakteerd op popcorn en limonade. Hiermee hebben we het schooljaar feestelijk willen afsluiten. Nu kunnen de meeste bewoners heerlijk op vakantie. Wij wensen iedereen een hele mooie en vooral zonnige vakantie toe en hopen dat we allemaal weer veilig terug zullen keren in de Kamp. Denk tijdens uw vakantie aan de manier waarop u uw woning achterlaat. Het dievengilde gaat namelijk niet op vakantie. Maak afspraken met uw buren v.w.b. uw post, vuilcontainer, licht, gordijnen zodat het lijkt of u gewoon thuis bent. Ook ons WijkPreventie team blijft in de vakantie actief en zal wekelijks op verschillende momenten door de buurt lopen.
Onze volgende activiteit is het woensdagmiddagfeest op 20 aug '14, weer op het schoolplein bij De Wildzang.

     
 

12 juni 2014
Nationale Buitenspeeldag
Gisteren ging NICKELODEON op zwart en moesten de kinderen iets anders gaan doen. Dit kwam goed uit want het was Nationale Buitenspeeldag. Het BCK had samen met Welzijn Lelystad een buiten speelmiddag georganiseerd voor de gehele Boswijk. De kinderen konden naar hartenlust (buiten)spelen bij de school De Wildzang. Er waren veel spellen en twee luchtkussen neergezet op het schoolplein en op het nabij gelegen grasveld van de speelplaats. Dit bleek een ideale combinatie te zijn. In de week voorafgaande aan deze speelmiddag is er ruimschoots bekendheid gegeven aan deze middag. Zo werd er bij de kassa's van AH flyers uitgedeeld en lagen de flyers bij de scholen in de Boswijk. Ook speelde het weer mee en dat was te merken aan het aantal liters ranja die geschonken werd. Op het drukste moment waren er naar schatting 150 kinderen. Samen met mening ouder is er genoten de middag. Het BCK en Welzijn zijn deze middag bijgestaan door leerlingen van het ROC en nog 2 andere vrijwilligers. Dit vraagt om een herhaling en daarom gaat het BCK ook dit jaar weer 2 woensdagmiddagfeesten organiseren in de zomermaanden juli en augustus.

     
 

5 juni 2014
Glasvezelkabel in de Kamp
De bedrijf REGGEFIBER gaat de komende maanden glasvezel kabels leggen in de buurt. U zult vanaf 10 juni 2014 bezocht worden door medewerkers van het bedrijf. Zij zullen met u gaan inventariseren hoe en waar zij de glasvezel kabels zullen/kunnen leggen. Vanaf 7 juli 2014 gaat de schop de grond in en zullen zij tot de bouwvak intensief bezig zijn met het leggen van de glasvezel kabels. Ook tijdens de bouwvak gaan zij verder zij het met een lagere personele bezetting. Na de bouwvak  is men nog bezig met graven en aansluiten van de glasvezel kabels en hoopt dit in de Kamp afgerond te hebben op 15 september 2014. Helaas hebben we moeten constateren dat de straten/stoepen in Kamp-zuid, nog geen jaar na het groot onderhoud,  weer open moeten voor het leggen van deze glasvezel kabels. Tevens wordt er op Kamp 30 een wijkcentrale geplaatst. Het bedrijf REGGEFIBER heeft toegezegd om alles weer in een prima staat terug te brengen. Ze hebben v.w.b. mogelijke verzakkingen een “nazorg” van 1 jaar. Het BCK zal dit nauwlettend in de gaten houden. Mocht u meer informatie willen hebben betreffende deze werkzaamheden dan kunt deze vinden door hier te klikken. Daar treft u tevens de tijden aan waarop het glasvezelinformatiepunt op de P-plaats van AH Boswijk geopend is.

     
 

15 mei 2014
Opnieuw insluiping in de KAMP
Afgelopen nacht was het weer raak in de Kamp, dit keer op Kamp 13. De bewoners zijn om ± 3 uur bezocht door insluipers. Zij hadden zich via de brievenbus, door te hengelen naar de kruk van de deur, naar binnen weten te werken. Tijdens hun actie viel er een vaas op de grond en werden een bewoner wakker. Hij/zij trof beneden de mannen aan die zich snel uit de voeten maakte. Er bleek een laptop en de auto van de bewoner gestolen te zijn. Dit is nu de zoveelste keer in onze buurt.
Wij willen u er nogmaals op wijzen dat u
de deuren altijd op slot moet doen. Het maakt kennelijk niet uit of u wel of niet thuis bent. Doe de deuren op slot en de knippen erop. Zeker als u naar bovengaat. Daarnaast is het misschien een idee om een groeps/alarm app aan te maken om elkaar in de straat/buurt te kunnen waarschuwen als er verdachten personen door de straat lopen. Met het versturen van 1 bericht weten dan alle leden dat er iets aan de hand is. Mocht u in zo'n groep opgenomen willen worden klik dan hier en geef uw 06 nummer door. Dan maken wij een BCK groeps/alarm app aan. U kunt dit ook op kleinere schaal in uw eigen omgeving doen. Deze wijze van informatie delen gaat sneller dan het achteraf te moeten lezen in een mail of via burgeroproep. Let op binnen de groeps/alarm app zijn de telefoonnummers van elkaar zichtbaar.
Het idee van de alarm/groeps app is afkomstig van bewoners op Kamp 31 waar ze deze al in gebruik hebben.

     
 

14 mei 2014
Verslag straatgesprek Kamp 15
Vanavond heeft er een straatgesprek plaatsgevonden in de speelplaats van Kamp 15. Er waren 28 buurtbewoners aanwezig. Er is tijdens dit straatgesprek gesproken over overlast van voetballende jeugd op de speelplaats. Voor een uitgebreid verslag klik hier.

     
 

7 mei 2014
Straatgesprek Kamp 15
Zoals u weet zijn, na de uitvoering van de bezuinigingsmaatregel, de speelplaatsen in onze buurt ingericht voor kinderen in alle leeftijdscategorieën. Nu hebben wij de laatste tijd meerdere meldingen ontvangen dat de allerkleinste gevaar lopen door voetballende jeugd. Daarnaast vliegen de ballen met regelmaat tegen de geparkeerde auto's. Om dit tegen te gaan en de voetballende jeugd ook ruimte te geven stelt het BCK voor om op het grasveldje achter Kamp 15, 20, 21 en 26 twee kleine (100x50cm) voetbaldoeltjes te plaatsen. Op woensdagavond 14 mei 2014 om 19:30 uur wordt dit voorstel in een straatgesprek besproken met de omwonende op de speelplaats Kamp 15. Na afloop wordt er door de aanwezige bewoners beslist of dit voorstel wordt ingediend bij de gemeente. Hiervoor dienen 2/3 van de aanwezige akkoord te gaan.

     
 

12 april 2014
Flevolands Theatervereniging JTL
Het pand Kamp 28-49 (voormalige school De Zevenster) wat maanden leeg heeft gestaan heeft sinds kort weer een bestemming gekregen. De Flevolandse Theatervereniging JTL heeft zich sinds 3 maart hier gevestigd. Aankomende donderdag 17 april wordt deze nieuwe locatie officieel geopend om 20:00 uur. In de aanloop hierna toe houdt de Flevolandse Theatervereniging JTL OPEN HUIS van maandag t/m donderdag (09:30-21:00 uur).
Klik hier voor meer informatie.

     
 

10 april 2014
Activiteiten BCK in 2014
Afgelopen maandag zijn we in gesprek geweest met de Gemeente en hebben onze geplande activiteiten gepresenteerd voor 2014. Aan het eind van de avond hebben we mogen concluderen dat we de navolgende activiteiten kunnen gaan organiseren in de Kamp.
- Woensdagmiddagfeesten voor de kinderen;
- Dagje uit voor de ouderen;
- Schoonmaakdag met containers in de buurt.
Door de teruglopende financiële steun gaat helaas het dagje uit voor de kinderen niet door. Ook zijn we genoodzaakt om voor het dagje uit voor de ouderen een eigen bijdrage te vragen. Daarnaast zal het BCK ook bij moeten springen om het budget sluitend te krijgen.
Wat zou het mooi zijn als elk huishouden in de Kamp (937) donateur was van het BCK. Dan zouden we de Gemeente niet nodig hebben en zelf alle activiteiten (en meer) kunnen organiseren en bekostigen. Wilt u weten hoe u donateur van het BCK kunt worden? Klik dan hier. Voor de data van de activiteiten verwijzen wij u graag naar de agenda.

     
 

29 maart 2014
Kamp zwerfafval vrij
Nee dat is onze buurt nog niet maar we hebben vandaag wel een goede aanzet gegeven om het zwerfafval vrij te krijgen. Vandaag was het de Landelijke Opschoondag en heeft het BCK de dag "Samen maken wij de Kamp schoon" georganiseerd. Vanochtend om 10 uur verzamelde vele buren met hun kinderen bij de school De Wildzang. Eerst werden de kinderen voorzien van een veiligheidshesje. Daarna kregen zij een lege vuilniszak, handschoenen en een vuilgrijper. Nadat de groepsfoto was genomen zijn er 3 kleinere groepjes gemaakt die ieder een deel van de Kamp voor hun rekening namen. Later kwamen nog mee buren met kinderen aanlopen die daarna ook snel de buurt in zijn gegaan. De eerste deelnemers waren na een klein half uurtje al terug met een volle vuilniszak. Deze is snel omgewisseld voor een lege en men ging weer verder. Om kwart voor 12 was iedereen weer terug bij de school. Iedereen werd getrakteerd op limonade en een stuk van de "Supporter van Schoon" taart. De actie werd afgesloten door de voorzitter die iedereen bedankte voor zijn/haar deelname. De kinderen kregen nog een rugzakje met een zak snoep, blikje fris, bellenblaas en een tegoed bon voor een bakje visfriet/kibbeling bij de visboer. Enkele kinderen hebben zich nog opgegeven voor het Zwerf Afval Pakkers (ZAP) team van de Boswijk. Zij gaan elke maand op een woensdagmiddag door de wijk om ook dan het zwerfaval op te ruimen. Op deze wijze hopen wij dat de Kamp de schoonste buurt van Lelystad wordt en blijft.

     
 

18 maart 2014
Landelijke Opschoondag
Op zaterdag 29 maart heeft het BCK een Opschoondag  is er de Landelijke Opschoondag. Het BCK wil op deze dag samen met de bewoners (en hun kinderen) van de Kamp het zwerfafval opruimen. Hiervoor hebben we diversen hulpmiddelen zoals afvalgrijpers, handschoenen en afvalzak ringen. Zo wordt het makkelijk om dit zwerfafval op te rapen en af te voeren. Voor de kinderen hebben veiligheidsvestjes, handschoentjes en een rugzakjes. We verzamelen ons om 10 uur bij de school De Wildzang. Daar verdelen we ons in diversen groepen en gaan de buurt in. Dit doen we tot ongeveer 11:45 uur en beëindigen de schoonmaakactie weer bij de school. Iedereen krijgt daar iets te drinken en de kinderen krijgen een waardebon voor een bakje (vis)friet. Deze kunnen ze die dag afhalen bij de visboer of bij cafetaria Boswijk in de Havenkom. Wij verzoek u om allemaal mee te doen. Er zijn ook begeleiders van de groepen nodig. Kunt u op die dag niet op dat tijdstip kijk dan of u die dag de omgeving van uw woning zwerfafval vrij kunt maken. Zo kunnen we aan het einde van de dag zeggen dat we de schoonste buurt van Lelystad hebben.

     
 

8 maart 2014
Feestelijke opening brede school en buurtcentrum De Brink
Afgelopen weekend stond in het teken van de heropening van het schoolplein van basisschool De Brink en het buurtcentrum De Brink. Op vrijdag 7 maart werd de opening van het schoolplein door het oplaten van ballonnen door wethouder Willem de Jager en de kinderen bezegeld. Voor de kinderen was er vervolgens een feestelijk openingsprogramma georganiseerd. Op zaterdag 8 maart  werd het geheel verbouwde buurtcentrum De Brink door wethouder Wout Jansen officieel in gebruik genomen. Na het doorknippen van het lint konden alle aanwezige een kijkje nemen in het buurtcentrum. Het BCK heeft vorige jaar samen met de kinderen uit de buurt een kunstwerk gemaakt met de titel "de ideale buurt" wat tijdens de rondgang door het buurtcentrum werd aangeboden aan het bestuur van het buurtcentrum. Verder waren er vele demonstraties van de verenigingen die gedurende de hele week actief zijn in het buurtcentrum. Wij als BCK hebben deze feestelijke dag mogen afsluiten met een gezellige bingo die goed werd bezocht.

     
 

25 februari 2014
Afgelopen week heeft de voorzitter van het BCK, met het overhandigen van een combimagnetron, de school De Wildzang bedankt voor hun gastvrijheid. Deze combimagnetron stond op het verlanglijstje van de school om deze onder andere tijdens de lessen te kunnen gebruiken. Het BCK heeft tot op de dag van vandaag de school meerdere malen kosteloos mogen gebruiken voor hun activiteiten. Naast bewonersavonden en stroomgebruik voor de woensdagmiddagfeesten heeft het BCK de school mogen gebruiken voor hun vergaderingen. Ook na de wekelijkse ronde door de wijk werden de bevindingen in de school besproken. Graag spreken wij nogmaals onze dank uit voor het wederzijds vertrouwen en het gebruik van de school. De samenwerking wordt in 2014 voortgezet. 

     
 

22 februari 2014
Met ingang van 24 februari houdt het BCK i.c.m. de Wijkraad Boswijk een inloopspreekuur voor de bewoners van de Kamp. Dit inloopspreekuur is wekelijks op maandagavond van 19:00-20:30 uur en wordt gehouden in de buurtcentrum De Brink. Bij vragen aan de Gemeente, Welzijn of Centrada kunnen de bewoners van Lelystad vandaag de dag alleen tijdens kantooruren terecht. Daarnaast weten vele niet aan wie en waar ze deze vragen moeten stellen. Het BCK wil hun hierbij helpen. Tijdens het inloopspreekuur kunnen de bewoners vragen stellen over het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, veiligheid, Welzijn, HVC en Centrada.
Vragen die niet direct beantwoord kunnen worden zullen dezelfde dag nog bij de verantwoordelijke instantie neergelegd worden met het verzoek om deze op korte termijn, binnen 5 werkdagen, te beantwoorden. Daarnaast kunnen de bewoners terecht voor het indienen van ideeën en initiatieven die de Kamp verbeterenDenk hierbij aan het veiliger, mooier en gezelliger maken van de straat/buurt. Bij de gemeente zijn diversen budgetten aanwezig die dit mogelijk kunnen maken. Het buurtcentrum De Brink vindt u op Griend 33-07 (nabij de winkels Kamp).
Voor meer informatie kunt u mailen naar info@bck-lelystad.nl of bellen naar 06-20155020.

     
 

16 januari 2014
Op 8 december hebben wij in verband met de komende verkiezingen een mailbericht naar de Gemeente gestuurd. In deze mail hebben wij verzocht om bij het plaatsen van de verkiezingsborden rekening te houden met ons ornament en de ingeplante bloembollen. Afgelopen maandag, 13 januari, heeft men de verkiezingsborden geplaatst bij de ingang van de Kamp. Op de foto hiernaast kunt u zien hoe. Het bedrijf wat verantwoordelijk is voor het plaatsen hebben enkele steigerpijpen in ons ornament geslagen en de vele reeds uitgelopen bloembollen vertrapt. Hierdoor zijn wij, tot na de Europese verkiezingen van 22 mei, niet in staat om ons ornament te onderhouden zoals afgesproken met de gemeente. Dinsdag 14 januari heeft onze voorzitter hierover contact gehad met de gemeente. In dit contact werd gevraagd of men alsnog de borden op de plaats wilde zetten zoals wij in december verzocht hadden. Op donderdag 16 januari zijn de borden verplaatst en staan nu daar waar wij gevraagd hebben. Het doet ons goed om dit te mogen constateren.

Er kan geplakt worden maar denk wel aan onze bloembollen alstublieft.

     
 

5 januari 2014
Wij, vrijwilligers van het Belangen Comité Kamp (BCK), gaan ons ook dit jaar weer inzetten om een Veilige, Schone en Gezellige buurt te krijgen en te houden. Hierbij vragen wij u om uw medewerking.
Als het gaat om de
Veiligheid vragen wij u om verdachten zaken te melden. Dit kan als het gaat om personen die zich verdacht gedragen direct op 112. Als het om andere Veiligheidszaken gaat zoals defecte lantaarnpalen en overige gevaarlijke situaties dan kunt u deze aan ons melden. Voor een Schone buurt zou het mooi zijn als iedereen in de directe omgeving van de eigen woning dat beetje zwerfvuil oppakt en dit in de container gooit. Inmiddels zijn er diversen buren die via het BCK een vuilgrijper hebben gekregen om dit te vergemakkelijken. Wij hebben er nog voldoende om ook u er 1-tje te geven. Het is te makkelijk om te zeggen dat de Gemeente dit allemaal moet opruimen. In 2014 gaan we wederom een schoonmaakdag met containers in de buurt bij de Gemeente aanvragen. Ziet u mensen vuil dumpen, ongeacht waar, geef dan de plaats waar en indien mogelijk een kenteken van de auto aan ons door. Als laatste hebben we de Gezelligheid in de buurt. Vele van u hebben wij in 2013 mogen begroeten op een door ons georganiseerde activiteit. Ook in 2014 zullen wij deze weer gaan organiseren zoals Bingoavonden, Woensdagmiddag speelfeesten enz. Wij hopen u dan weer te mogen begroeten.
Om ons hierbij te helpen vragen wij u om donateur te worden van het BCK. Dit kan al voor € 12 per jaar. Hiermee geeft u ons net dat beetje meer ruimte om bepaalde dingen voor de buurt wel te kunnen doen. In het verleden sprong de gemeente financieel bij maar dit wordt steeds minder. Klik hier om te zien hoe u donateur kunt worden. Wij zien u graag weer in onze mooi buurt de KAMP.

     
 

23 december 2013
Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en een veilige jaarwisseling toe. Daarnaast hopen wij dat 2014 een mooi en gezond jaar mag worden.

     
 

15 december 2013
Gewijzigde ophaaldagen HVC en OUD PAPIER
In verband met de Kerstdagen en Nieuwjaarsdag zijn de ophaaldagen van het huis-/tuinafval en het oud papier gewijzigd. Hieronder leest u de wijzigingen.
-
GRIJZE container: op zaterdag 21 december in plaats van 25 december;
-
OUD PAPIER container: op maandag 30 december in plaats van 31 december;
-
GROENE container: op woensdag 18 december, daarna wordt deze 1 keer overgeslagen, eerstvolgende ophaaldag is 15 januari 2014.
Wij vragen u om de containers na het legen zo snel mogelijk weer binnen te halen. Dit om te voorkomen dat er containers in vlammen opgaan door het afsteken van vuurwerk.

SAMEN HOUDEN WE ONZE BUURT SCHOON

     
 

1 december 2013
Waarschuwing
Een waarschuwing voor de mensen die hebben meegedaan aan het herfstfeest in buurthuis De Brink van afgelopen 19 november. De linzen in het WINDLICHT vliegen door de hitte van het waxinelichtje uiteindelijk in brand! Dit is bij 1 van de deelnemers gebeurd. Het advies is dus om het kaarsje niet te branden in combinatie met deze vulling.

     
 

27 november 2013
Kerstdiner in buurtcentrum De Brink
Na het succes van vorig jaar wordt er ook dit jaar weer een Kerstdiner georganiseerd voor de bewoners van de Boswijk. Dit vindt plaats op dinsdag 17 december in buurtcentrum De Brink. Het Kerstdiner start om 16:00 uur en duurt tot ongeveer 18:00 uur. Deelname is gratis. Het Kerstdiner is in buffetvorm. Hierdoor kan er geen rekening gehouden worden met dieetwensen. Wilt u deelnemen dan kunt u zich aanmelden bij Welzijn Lelystad, dit kan per mail naar info@welzijnlelystad.nl  of u kunt bellen naar 0320-707159. De inschrijving sluit op maandag 9 december. Wees er snel bij want er is slecht plaats voor 50 gasten.

Het kerstdiner wordt u aangeboden door de Gemeente Lelystad en wordt georganiseerd door vrijwilligers uit de Boswijk met steun van Stichting Welzijn.

     
 

18 november 2013
Bewonersavond 2e fase Speeltoestellen beleid
Op maandag 25 november is er in de school De Wildzang een bewonersavond waarin er een presentatie is van de mogelijkheden om de opengevallen plekken, n.a.v. het de bezuinigingen op het Speeltoestellen beleid, in te vullen naar de wens van de bewoners. Hierbij moet u denken aan onderhoudsloze attributen zoals grote keien, stapstenen, boomstammen en hoogteverschillen met stapelstenen als zitelementen, etc. Daarom roepen wij u op om op deze avond aanwezig te zijn en zo uw wensen kenbaar te maken. De school is open om 19:15 uur en we beginnen om 19:30 uur.

     
 

12 november 2013
Laatste lootjes GO Kamp zuid
Alweer enige tijd geleden is het Groot Onderhoud Kamp zuid afgerond. Echter er liggen nog 2 wensen van ons bij de Gemeente en Centrada. Wij als BCK zijn nauw betrokken geweest bij de uitvoering van het GO. Regelmatig was er overleg met de projectleider van de Gemeente en Centrada. Dit heeft geleid tot enkele aanpassingen van de bestaande plannen tijdens de uitvoering. Hierbij valt te denken aan het verplaatsen van een container opstelstrook bij Kamp 13. Ook heeft men enkele loze stukken openbaar groen bestraat om de bereikbaarheid van de ondergrondse vuilcontainer op Kamp 31 te verbeteren. In enkele gevallen hebben we ook bewoners geholpen me het oplossen van problemen m.b.t. de aansluiting eigen erf naar openbare weg. Nu hebben we nog 2 wensen open staan. Het betreft het herbestraten van de verzakte stukken grond bij de flatjes op Kamp 31, 33 en 34 en het bestraten van de loze stukken grond bij de schuurtjes op Kamp 29, 31, 33 en 34. Wanneer deze zullen worden uitgevoerd? De tijd zal het leren. V.w.b. het groen onderhoud in Kamp zuid kunnen we melden dat de beplanting daar waar nodig weer is aangeplant en de bestaande bomen goed gesnoeid zijn.
Het is nu aan ons bewoners om Kamp zuid ook netjes en heel te houden.

     
 

5 november 2013
Herfstfeest in De Brink
Ook dit jaar vindt er weer een leuk buurtfeest plaats in de Boswijk. Even eruit, ontspannen bezig zijn, mensen ontmoeten en samen eten. Dit Herfstfeest is georganiseerd door Welzijn en de Wijkraad Boswijk. Zij vinden het fijn als u erbij kunt  zijn. U bent welkom in buurtcentrum De Brink op dinsdag 19 november van 13:15 tot 17:30 uur. Wat gaan zij doen? Zij gaan een herfstukje maken.  De herfstspullen, (bladeren, kastanjes, eikels, etc.) die hiervoor nodig zijn graag zelf meenemen. Aansluitend wordt er gezellig met elkaar gegeten. Het Herfstfeest is alleen bedoeld voor volwassenen. Voor dit feest wordt een kleine bijdrage van € 1,00 gevraagd. Komt u ook? Er is ruimte voor maximaal 50 personen dus VOL=VOL
U kunt zich aanmelden door te bellen naar Welzijn Lelystad, 0320-707159 of te mailen naar
info@welzijnlelystad.nl

     
 

1 november 2013
1e fase bezuiniging Speelplaatsen afgerond
Fase 1 van de bezuiniging op de speelplaatsen is binnen een maand afgerond. Dat betekent dat alle werkzaamheden welke in ons voorstel aan de Gemeente staan zijn uitgevoerd. Het klimrek van Kamp 14 staat nu op Kamp 23. Alle speeltoestellen van Kamp 12 zijn weggehaald. Bijplaatsing van een kikkerwip op Kamp 15 is een feit. De 2 afgekeurde wipkippen op Kamp 16 zijn afgevoerd. Het verzoek van de bewoners Kamp 23 om het bankje en prullenbak daar weg te halen, i.v.m. overlast hangjongeren is eveneens uitgevoerd. Wat nu rest is fase 2.
Fase 2 houdt in dat aan de omwonende gevraagd
wordt hoe de open gevallen (speel)plekken ingevuld kunnen gaan worden. Hierbij moet gedacht worden aan onderhoudsvrije attributen voor de kinderen zoals knikkerputje, hinkeltegels of klim/kleuterboomstammen. Een speels niveauverschil of extra parkeerplaatsen behoren ook tot de mogelijkheden.
Om tot een keuze te komen worden de omwonende uitgenodigd voor een korte bewonersavond welke nog deze maand wordt georganiseerd.
Het is nu aan U om invulling te geven aan uw omgeving.
Krijgt u geen uitnodiging voor deze avond dan bent u toch van harte welkom om me te praten op deze avond. Hou onze website in de gaten want de bewonersavond wordt ook hierop aangekondigd.

     
 

9 oktober 2013
ZAP-team op pad
Vanmiddag is het ZwerfAfvalPakkers Team weer door de wijk getrokken. Onder leiding van de opbouwwerker van Welzijn Wouter en 3 enthousiaste bewoners hebben zij in hun nieuw herkenbaar hesje weer een stuk van de wijk schoon gemaakt. Dit team van kanjers verzamelen zich 1x per maand op de woensdagmiddag en pakken het zwerfafval op wat door de medebewoners op straat is gegooid. Zwerfafval staat op nummer 1 in de ergernissen top 10 van Nederland. De teamleden besteden per maand 1 uurtje van hun vrije tijd om dit probleem "aan te pakken". Zij krijgen als beloning voor hun inzet € 3,50 per keer dat zij deelnemen en dit wordt na 10x deelnemen uitbetaald. Aan het einde van het uurtje schoonmaken worden de deelnemers op een leuke/educatieve manier milieubewust gemaakt door Wouter onder het genot van een glas limonade. Bent u geïnteresseerd en wilt u of uw kinderen lid worden van het ZAP-team klik dan hier en geef u op (ook voor meer informatie). Wouter zal dan contact met u opnemen.

     

3 oktober 2013
Speelbeleidsplan van start
Wethouder Jansen heeft vandaag het officiële startsein gegeven voor de uitvoering van het speelbeleidsplan 2013-2018 in de Kamp. Dit gebeurde door het bijplaatsen van een kikkerwip op de speelplaats op Kamp 15. Dit plan, v.w.b. het gedeelte Kamp, is in overleg MET de bewoners van de Kamp tot stand gekomen en is eind vorig jaar aangeboden aan de wethouder. Dit bewoners voorstel is in zijn geheel overgenomen in het  totale plan waarin een bezuiniging van 30 % op de speelplekken in Lelystad is verwerkt. De wethouder sprak zijn waardering uit naar de bewoners die trots mogen zijn op HUN voorstel.
Tevens is de betrokkenheid van de bewoners met betrekking tot het toezicht op en het schoonhouden van de speelplek groot. Zo houden bewoners de speelplaats zelf schoon en houdt men toezicht op het veilig spelen van de kinderen. Ook worden de afvalbakken vanaf nu op aangeven van de bewoners geleegd. Hierdoor wordt het zwerfvuil tot een minimum beperkt. De drie speelplekken die uiteindelijk gaan verdwijnen worden in overleg MET en naar de wens van de bewoners heringericht.
Na het plaatsen van de kikkerwip is deze gelijk door de kinderen in gebruik genomen

     
 

24 september 2013
Onrust bij bewoners Kamp 17
Bij het verschijnen van de bewonersbrief met als onderwerp "Werkzaamheden Speelplekken in Kamp" is er onrust ontstaan bij meerdere bewoners van Kamp 17. In deze brief van de Gemeente stond dat de speelplek Kamp 16 op termijn komt te vervallen. Dit n.a.v. het voorstel van het BCK waarmee de bewoners eind vorig jaar hebben ingestemd. 1 van de bewoners had het initiatief op zich genomen en handtekeningen verzameld van omwonende om deze speelplek alsnog te behouden. Deze zijn vorige week ingeleverd bij de Gemeente. Vanmiddag is er een gesprek geweest met de initiatiefneemster, BCK en de Gemeente. De uitkomst van het gesprek is dat de speeltoestellen in de komende 10 jaar zullen verdwijnen (wipkippen in 2013, 6-kantige tuimelrek en wip in 2019, combi glijbaan/schommel in 2023). In de komende tijd zal er met de initiatiefneemster, BCK en Gemeente een vervolg gesprek plaatsvinden waarin er van gedachten gewisseld wordt over de invulling van de opengevallen plekken op deze speelplaats. Hierbij moet gedacht worden aan "natuurlijk spelen" zoals niveau verschillen, (klim)boomstammen, stapstenen, etc. 
Met de omwonende van de andere speelplaatsen welke gaan vervallen (Kamp 12 en Kamp 14) wordt ook contact opgenomen over de wijze van invulling van deze plekken.
Heeft u een idee/voorstel om uw straat op te leuken laat het ons weten het BCK helpt u graag.   

     
 

7 september 2013
Boswijkdag
Vanmiddag werd er in de Havenkom de jaarlijkse braderie gehouden.
's Morgens vroeg was men al bezig om alle kramen in te richten. Om 12 uur werd het startsein gegeven. De middag was gevuld met diversen optredens van onder andere het Bataviakoor, Mamyo (streetdance) en een Zumba demonstratie. Het Rad van Fortuin draaide ook een aantal keren en men kon vele prijzen winnen. Verenigingen uit het buurthuis presenteerde zich op een kraam om nieuwe leden te werven. De kinderen konden meedoen aan een speurtocht die ze over de hele braderie stuurde om diversen antwoorden te vinden op de gestelde vragen. Om 1 uur was er ruimte voor een officiële handeling. Wethouder Wout Jansen overhandigde het overdrachtsdocument Havenkom aan de vertegenwoordiger van de Vereniging Van Eigenaren, de heer Joop Brandt.
Hiermee kwam er een eind aan de grondige facelift van de Havenkom.
Aan het einde van de middag was er de uitreiking van de Space Scooter welke onder de goede inzendingen van de speurtocht werd verloot. De organisatie was tevreden over hoe de middag is verlopen en zal volgend jaar wederom een Boswijkdag gaan organiseren.

     
 

4 september 2013
Schoonmaakdag
Vandaag stond de Kamp in het teken van "Hou je Buurt Schoon" dit werd gedaan door het houden van een schoonmaakdag. Alle bewoners konden kun overtollige huisraad, tuinafval, wit goed en klein chemisch afval inleveren op een 4-tal plaatsen in de buurt. En hier hebben de bewoners ruim gehoor aan gegeven. Er is ongeveer 225 kub afval gestort. Hiernaast ook nog eens heel veel tuinafval en puin. Met uitzondering van het puin was alles voor 5 uur afgevoerd door de firma Dusseldorp. Het puin wordt morgen (donderdag 5 sep '13) afgevoerd. Het mooie van deze dag was, naast het weer, de samenwerking tussen bewoners die elkaar hielpen om het afval naar de containers te brengen. Deze schoonmaakdag, dit jaar voor de 5e maal, is mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Gemeente. Ik, voorzitter BCK, hoop dat de Gemeente ons in 2014 ook zal steunen om de schoonmaakdag weer mogelijk te maken. Aan ons zal het niet liggen.
Ik wil  hierbij iedereen die meegewerkt heeft om deze dag tot een suc6 te brengen bedanken voor hun inzet. Met name de eigen bewoners die bij de containers hebben gestaan; Marcel, Bernadette, Johan, Sita, Denian, Elly en Marcel super bedankt.
Wist u dat u donateur kan worden van het BCK? Met uw steun, € 12 per jaar, zijn wij in staat om alle activiteiten van 2013 ook in 2014 te organiseren. Klik
hier om te lezen hoe u donateur kan worden.

     
 

21 augustus 2013
Werkzaamheden Speelplekken
In september begint de Gemeente met de uitvoering van het door ons ingediende voorstel m.b.t. de bezuinigingen op de speelplekken. Ons voorstel is bijna geheel overgenomen, u zult 1 dezer dagen hierover geïnformeerd worden middels een bewonersbrief. Klik hier om hem alvast te lezen.

     
 

17 augustus 2013
Van wie is deze poes?
Bent u de eigenaar van deze poes of weet u van wie deze poes is? Omgeving Kamp 10, 13, 14, 28.
Klik hier en help ons om hem bij de eigenaar terug te brengen.

     
 

15 augustus 2013
Afsluitend Woensdagmiddagfeest groot Suc6
Gistermiddag was het laatste, in een serie van 3, woensdagmiddagfeest van 2013. Deze keer in combinatie met een Kunstproject. Op het aanvangstijdstip van 1 uur stonden de kinderen al te wachten wanneer de stekker van de springkussens in het stopcontact en de penselen in de verf zouden worden gestopt. Vanaf dat moment was het een drukte van jewelste. De opkomst was de grootste van alle voorgaande edities. Dit was ook te merken aan de aantallen liters limonade (60), slush puppy (20) en porties popcorn (300) welke werden uitgedeeld. Een mooie bijkomstigheid, tijdens deze editie, was dat we vele nieuwe gezichten mochten begroeten. Er waren ouders met kinderen uit Wold, Griend, Horst, Zoom en zelfs van buiten de Boswijk zoals Atolwijk en Lelystad-Haven. Het kunstwerk wat als thema "De Ideale Buurt" meekreeg was om half 4 klaar en wordt de komende dagen door kunstenares ISIS afgemaakt. Het kunstwerk wordt overhandigd bij  de heropening van buurthuis De Brink. Deze wordt op dit moment verbouwd en wordt straks een multifunctioneel buurthuis. Heeft u het gemist, klik dan hier voor de foto's.

     
 

12 augustus 2013
Kunstproject en Woensdagmiddagfeest
Op woensdag 14 augustus is er bij de school De Wildzang weer een speelmiddag georganiseerd voor de kinderen uit de BOSWIJK. De kinderen kunnen dan weer naar hartenlust springen op springkussens en genieten van popcorn en slush-puppy. Ook zal de limonadekabouter er weer zijn. Tevens kunnen de kinderen meewerken aan het kunstproject "De Ideale Buurt". Onder leiding van kunstenares Isis kan elk kind zijn/haar droomhuisje schilderen op een paneel van 250x80 cm. Zo wordt een ideale kleurrijke buurt gecreëerd. Dit paneel wordt aangeboden aan buurthuis De Brink tijdens de heropening na de verbouwing tot MFA. Dit alles wordt wederom muziekaal omlijst. Deze feestmiddag begint om 13:00 uur en zal tot ongeveer 17:00 uur duren.

     
 

6 juli 2013
Speelstad Oranje

Het was voor vele kinderen vroeg opstaan op de 1e dag van hun schoolvakantie. Maar dat hadden ze er graag voor over want vandaag gingen ze naar Speelstad Oranje in Drenthe. Om 08:15 uur stond de bus te wachten en toen iedereen aanwezig was vertrokken we naar Oranje. Door de NOP ging de reis en we werden onderweg door de chauffeur geïnformeerd over de bijzondere omgeving waar wij doorheen reden. Net na 10 uur arriveerde we in het dorp Oranje. Snel naar binnen en de kinderen waren al niet meer te houden. Het was vanwege het mooie weer niet druk en iedereen kon doen en late wat ze wilde. De ouders konden op het buiten terras genieten van de zon terwijl de kinderen binnen in een veilige omgeving konden spelen. In ons arrangement zat ook de lunch en zo kon iedereen genieten van patat, snack en frisdrank. Om 4 uur was het verzamelen en na een foto bij de ingang samen met de leeuw gingen we weer huiswaarts. Om kwart voor 6 reden we de Kamp binnen en ging iedereen weer huiswaarts.
 
Klik
hier voor een foto impressie van ons bezoek aan Speelstad Oranje.

     
 

13 juni 2013
Informatieavond parkeeroverlast
Tijdens de informatieavond over de (mogelijke) parkeer overlast in Kamp noord heeft de Gemeente de resultaten van de parkeermeting medegedeeld aan de aanwezige bewoners. De "overlast" blijkt gering te zijn. Hierdoor zal de Gemeente geen maatregelen nemen.
Alle bewoners in het besproken gebied krijgen de resultaten middels een bewonersbrief in de bus.
Wat ook ter sprake kwam was de "overlast" van de eigen bewoners die onder andere hun carport/oprit niet gebruiken voor het parkeren van hun auto. Hierdoor worden de overige aanwezige parkeerplaatsen al snel gevuld. Dit geldt met name in het gebied van Kamp 12, 23, 26 en 27. Door meerdere bewoners zijn er voorstellen gedaan om door (kleine) aanpassingen het aantal parkeerplaatsen uit te breiden. Het BCK gaat samen met deze bewoners kijken naar de mogelijkheden en zal deze voorstellen gaan indienen bij de Gemeente. 
Alle bewoners van de Kamp bedankt voor hun aanwezigheid en inbreng.

     
 

5 juni 2013
Schoonmaakdag 4 september
Vandaag is er overeenstemming bereikt over de definitieve datum van de schoonmaakdag.  Dit jaar wordt de schoonmaakdag op woensdag 4 september gehouden. De schoonmaakdag is tot stand gekomen in samenwerking met de Gemeente, Centrada en het BCK. Op een 4-tal plaatsen in de Kamp worden containers neergezet. Op de dag kan men dan tussen 10:00-15:00 uur het volgende weggooien; Grof Huisvuil, Groen / Snoei Afval, Puin, Wit-/Bruingoed en KCA.
Bij elke containerplaats staat een medewerker die u vragen kan beantwoorden. Alle bewoners uit de Kamp zullen nader worden geïnformeerd met een flyer waar alle bijzonderheden en de 4 locaties op vermeld zullen staan.
Samen houden we de buurt schoon.

     
 

20 mei 2013
Zomerfeest in de Boswijk
Op dinsdag 4 juni is het tijd voor een gezellig samenzijn in de Boswijk, georganiseerd door bewoners en mogelijk gemaakt door (participatie) geld wat beschikbaar gesteld is door de Gemeente Lelystad en Wijkraad Boswijk. U komt toch ook?
 
Programma:
14:00 uur workshop zomerroosjes maken
15:00 uur pauze
15:30 uur workshop cadeau envelop maken
17:00 uur maaltijd

Deze middag is voor de 55+ bewoners uit de gehele Boswijk. Het Zomerfeest wordt gehouden in buurtcentrum De Brink en is van 14:00 tot ± 18:30 uur.
Kosten: €1,- en eigen schaar meenemen

Opgave deelname via Welzijn Lelystad 0320-707159 of per mail: marion@welzijnlelystad.nl
LET OP: dit kan tot uiterlijk 27 mei 2013.

     
 

9 mei 2013
Toch goedkeuring Schoonmaakdag
Ook dit jaar kunnen de bewoners van de Kamp weer hun overtollige huisraad en snoeiafval kwijt tijdens de schoonmaakdag. We hebben lang moeten praten met de Gemeente en uiteindelijk kregen we gisteren groen licht om deze dag weer te mogen organiseren. Menig bewoner rekende al op deze schoonmaakdag omdat dit in de afgelopen 4 jaar een jaarlijkse activiteit was welke door het BCK georganiseerd werd.
Zoals u weet is het in de huidige tijd steeds moeilijker om voor dit soort activiteiten geld vrij te maken. De kosten van de Schoonmaakdag bedragen ongeveer € 3000. Als alle bewoners van de Kamp donateur worden van het BCK dan blijven we deze dag, zonder hulp van de Gemeente, organiseren. De Schoonmaakdag zal na de grote vakantie gepland worden de exacte datum volgt, kijk in onze kalender. Tijdens deze dag worden er op 4 plaatsen in de Kamp containers neergezet en kunt u het overtollige huisraad en snoeiafval in de containers gooien. Donateur worden? Klik hier om te lezen hoe.  

     
 

24 april 2013
Bewoners Kamp op bezoek in de Keukenhof
Vandaag was het tijd voor onze 1e activiteit in het jaar waarin wij 5 jaar bestaan. De reis met de bewoners (40+) ging naar de Keukenhof in Lisse. Het vertrek was gepland om 08:45 uur vanuit de Kamp. Met een kleine vertraging, door de werkzaamheden in onze buurt, vertrokken we richting Lisse. Allereerst werd er nog gestopt bij restaurant de Engel om gezamenlijk te genieten van koffie/thee met gebak. Dit werd aangeboden door het jarige Belangen Comité Kamp. Hierna gingen we de Keukenhof binnen en heeft een ieder op eigen gelegenheid kunnen genieten van de geuren en kleuren van de bloemen in de mooi aangelegde perken en de diversen paviljoens. Door het mooie weer was het aangenaam vertoeven op de volle terrassen. Een aantal bewoners hebben ook een tocht gemaakt met de fluisterboot door het buitengebied van de Keukenhof. Om 16:00 uur verzamelde we ons bij de uitgang en na de groepsfoto gingen we weer terug naar Lelystad. Het verkeer zat allemaal mee en om iets over half 6 waren we weer terug in de Kamp.

Met een voldaan gevoel ging men hierna weer huiswaarts.


Onze volgende lustrum activiteiten zijn:
- 5 juni, woensdagmiddagfeest voor de kinderen uit de buurt omgeving school De Wildzang,
              met springkussen, popcorn, suikerspin en limonadekabouter;
- 8 juni, 1e lustrumbingo in buurthuis De Brink;
- 3 juli, woensdagmiddagfeest voor de kinderen uit de buurt omgeving school De Wildzang,
             met springkussen, popcorn en limonade;
- 6 juli, uitje voor de gezinnen Speelstad Oranje.
Kijk regelmatig op de website voor meer details.

     
 

23 april 2013
Laatste fase renovatie Havenkom
De laatste fase van de renovatie vindt plaats achter winkelcentrum Kamp 43 en rondom
Kamp 42 in Boswijk centrum. Op
woensdag 1 mei 2013 zal gestart worden met de uitvoering van het werk. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de bestaande bestrating, het aanbrengen van nieuwe bestrating, het aanbrengen van ondergrondse afvalbakken en het vervangen van bankjes, verlichting en prullenbakken.
De werkzaamheden zijn eind juni 2013 afgerond.
Parkeerterrein

Gedurende de werkzaamheden zijn de parkeerplaatsen achter winkelcentrum Kamp 43 en Horst 38-1, afgesloten voor parkeren. Om de overlast voor het verkeer te beperken, worden de werkzaamheden in stappen langs de rijbaan uitgevoerd. De algemene invalidenparkeerplaats wordt tijdelijk verplaatst naar de parkeerplaats Wold 23.

     
 

9 april 2013
Overleg met Welzijn Lelystad
Gisteravond heeft onze voorzitter in een overleg met Welzijn Lelystad gezeten. Tijdens dit overleg heeft hij de beperkte bereikbaarheid van het Wijkinfopunt in de Boswijk ter sprake gebracht. Daar waar andere Wijkinfopunten rijkelijk bedeeld zijn in de bezetting en hierdoor ruime openingstijden hebben is het Wijkinfopunt Boswijk alleen op woensdag middag 1 uurtje open. Hierdoor is het voor vele bewoners onmogelijk om fysiek iemand te spreken. Welzijn gaat bekijken of de verdeling van de arbeidskracht en de hiermee gepaard gaande openingstijden aangepast kunnen worden. Dit zal op zijn vroegste uitvoering kunnen hebben na de verbouwing van buurthuis De Brink tot MFA-light. Op dat moment zal het Wijkinfopunt ook de juiste technische ondersteuning hebben om de taak goed te kunnen vervullen. (wordt vervolgt) 

     
 

10 maart 2013
Volle vuilniszakken bij Opschoondag
Om 12:45 uur verzamelde men zich bij de AH in de Boswijk. Wethouder Wout Jansen was ook aanwezig en verzorgde met de allerkleinste de officiële aftrap van deze Opschoondag. Iedereen was goed aangekleed tegen de regen en de afvalgrijpers en vuilniszakken werden verdeeld. Hierna verdeelden men zich in groepjes en de jacht op het zwerfafval was geopend. Na meerdere zakken gevuld te hebben keerde men weer terug bij AH. In de kantine van AH werd men ontvangen met warme koffie of thee en verschillende versnaperingen. Naast de bewoners werd er tevens  meegedaan door personeel AH, Centrada, Welzijn en natuurlijk het BCK. Met zijn alle hebben ze hun steentje bijgedragen aan een schoner milieu en ziet een gedeelte van de buurt er weer schoon uit. Tijdens de actie is weer duidelijk geworden dat er wel heel veel zwerfafval in de buurt ligt. Ik maak dan ook graag gebruik van deze situatie om iedereen op te roepen om (wekelijks) eens in de directe omgeving van hun woning het zwerfvuil te verwijderen. Samen houden we de Kamp dan schoon, wie wil dat nu niet.

     
 

6 maart 2013
Grote Verkeershinder Kamp 30
In het kader van het Groot Onderhoud Kamp zuid zal er vanaf 25 maart grote verkeershinder ontstaan op de doorgaande weg in de Kamp. Men zal beginnen met de kruising Kamp 30/28. Hierna is respectievelijk Kamp 30/31, Kamp 30/33 en Kamp 30/34 aan de beurt. Men heeft per kruising 3 dagen gepland staan. Dit houdt concreet in dat de doorgaande weg ongeveer
3 weken afgesloten is. Tijdens de werkzaamheden zullen de bewoners hun weg naar hun woning via aangrenzende straten moeten vinden of via de Griend/Wold. De doorgaande weg wordt afgesloten voor vrachtverkeer, deze zullen worden omgeleid via de Griend.

Het betreft hier de voltooiing van het Groot Onderhoud Kamp-zuid (grijs). Men zal op korte termijn beginnen met het Groot Onderhoud (groen). Binnenkort zal de gemeente u middels een bewonersbrief op de hoogte brengen van deze afsluiting.

     
 

2 maart 2013
Landelijke Opschoondag op 9 maart
Op zaterdag 9 maart is het de Landelijke Opschoondag. In heel Nederland gaan dan bewoners de straat op om hun buurt op te schonen. Zo ook in de Boswijk; op deze zaterdag verzamelen de bewoners zich om 13:00 uur bij de AH in de Kamp.
Naast het Belangen Comité Kamp, Centrada en Welzijn doet het personeel van
AH ook mee. Zij, personeel AH, zullen de omgeving van het winkelcentrum schoonmaken.
Van 13:00 - 14:00 uur gaan we de wijk in om het zwerfvuil te verwijderen. Het zou mooi zijn als u als bewoner van de Kamp ook meedoet.
Kunt u niet om van 13:00 - 14:00 uur meedoen? Dan zou het mooi zijn als u op die dag het zwerfafval in de directe omgeving van uw woning weghaalt.
Voor meer informatie klik
hier.

U DOET TOCH OOK MEE!

SAMEN OPWEG NAAR EEN SCHONERE BUURT.

     
 

1 februari 2013
WIJKINFOPUNT hèt aanspreekpunt in uw buurt
Welzijn Lelystad heeft een nieuwe flyer uitgebracht. Op deze flyer staan alle diensten die ze leveren vanuit de wijkinfopunten in Lelystad. Maakt u zich zorgen om een eenzame buurvrouw of buurman in uw buurt? Zoekt u vrijwilligerswerk dat bij u past? Heeft u een vraag of probleem waar u hulp bij nodig heeft, maar weet u niet welke organisatie u verder kan helpen?  Elke woensdag van 13:30-14:30 uur zijn Centrada, het Centrum voor Jeugd en Gezin, MDF, Kwintes, Icare, de wijkagent, de milieupolitie en de gemeente voor u aanwezig in het Wijkinfopunt in De Brink (naast de Albert Heijn).
W
ilt u de flyer lezen? Klik hier.

     
 

30 januari 2013
Start uitvoering speelruimtebeleid in Kamp-Zuid
De raad van de gemeente Lelystad heeft het speelruimtebeleid 2013 vastgesteld. Ons initiatief is zo volledig dat de gemeente dit project als eerste uit gaat voeren.
Voor het gehele verslag klik hier.

     
 

30 januari 2013
Start aanpassingen Boswijk-Winkelcentrum 
Op 11 februari beginnen de werkzaamheden aan de winkelpanden en de onderdoorgang in Boswijk-Winkelcentrum. De winkels aan Kamp 43-01 t/m 04 krijgen een glaspui en er zal een nieuwe luifel geplaatst worden. Daarnaast wordt nieuwe verlichting aangebracht en zal de onderdoorgang opgeknapt worden. Aan de achterzijde van de winkels Kamp 43-01 t/m 04 zal een aanduiding worden geplaatst voor het winkelcentrum.

De onderdoorgang zal tijdens de werkzaamheden worden afgesloten voor verkeer. Fietsers en voetgangers zullen worden omgeleid. De winkels aan de Kamp 43-01 t/m 04 zullen van
18 maart tot en met 22 maart gesloten zijn. Albert Heijn is te allen tijde geopend en bereikbaar.

     
 

16 januari 2013
Bezuinigingen op de Speelplaatsen in de Kamp 
Gisteravond presenteerde de verantwoordelijke wethouder de bezuinigingen op de speelplaatsen in Lelystad aan De Raad van Lelystad. De Raad moet de voorgestelde wijze van bezuinigingen uiteindelijk goedkeuren. Wij, Belangen Comité Kamp, hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om ons voorstel over de bezuiniging in de Kamp aan te bieden. Wij hebben De Raad gevraagd om de door ons voorgestelde wensen/ideeën mee te nemen in hun afweging.

     
 

10 januari 2013
Ernstige verkeershinder Winkels Kamp 

Tot eind maart is er geen mogelijkheid om te parkeren bij de AH op Kamp 40. Men is bezig met fase 2 van de herinrichting van de Havenkom.
Meer detail kunt u lezen in de bewonersbrief. Klik hier om deze te lezen.

     
 

4 januari 2013
Weer een heel nieuw jaar 

Voor alle lezers van onze website die ik nog geen gelukkig Nieuwjaar heb kunnen wensen, alsnog de beste wensen voor 2013. Ook wens ik u en de uwe veel geluk en vooral gezondheid toe. We staan weer aan het begin van, hopelijk, een mooi en geweldig jaar. Voor ons als Belangen Comité Kamp wordt het in ieder geval ook een feestelijk jaar. Op 1 juni bestaan wij namelijk 5 jaar en dat willen we graag met u beleven. Daarvoor nodig ik u nu alvast uit om op zaterdag 8 juni dit te komen vieren tijdens de "LUSTRUM BINGO AVOND" in buurthuis De Brink. Verder zullen wij over het jaar verspreid weer de nodige activiteiten organiseren waarbij u altijd welkom bent. Voor de exacte data volg onze
kalender. In het afgelopen jaar hebben we vele activiteiten kunnen organiseren met de steun van de Gemeente. Ook zijn er meerdere organisaties en bedrijven geweest die ons een warm hart hebben toegedragen zoals Bloembinderij Esther, Centrada, drukkerij InGraMedia. Waarvoor dank. Steun krijgen we ook van de onze donateurs, door hun kunnen wij net die dingen doen die we ook graag willen doen. Natuurlijk hopen we dat, ondanks de financiële crisis, wij ook dit jaar weer op hun kunnen en mogen rekenen.
Dan wil ik als laatste maar zeker niet als minste alle vrijwilligers van het Belangen Comité Kamp en actieve buurbewoners bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar.

Fred Wilcke
voorzitter

SAMEN BOUWEN WE AAN ONZE BUURT,
MET bewoners VOOR bewoners

     
 

17 december 2012
Kerstgedachte in de Kamp 

Op Kamp 26 was het vanavond een gezellige boel. Bewoonster Jos had gereageerd op de oproep van Centrada om een buurtkerstboom op te zetten. Centrada heeft daarvoor een Kerstpakket ter beschikking gesteld. Iets meer dan een week geleden is men begonnen om de Kerstboom gezamenlijk op te tuigen. Vanavond was het tijd om met de buren, onder het genot van een beker Glühwein en de nodige knabbels, te genieten bij de Kerstboom en een knapperig brandende vuurkorf. Ongeveer 12 tot 15 bewoners hebben op de oproep van Jos gereageerd. Al met al weer een suc6 in de buurt. Goed georganiseerd en prima initiatief. Hopelijk krijgt dit volgend jaar een vervolg. Misschien iets voor u?

     
 

13 december 2012
Voorstel Bezuiniging Speelplaatsen Kamp

Vanochtend heeft de voorzitter van het Belangen Comité Kamp het voorstel betreffende de bezuinigingen op de speelplaatsen in de Kamp aangeboden aan wethouder Wout Jansen. In dit voorstel wordt verwoord WAT de bewoners vinden van de komende bezuinigingen op de speelplaatsen. Ook wordt er aangegeven HOE men dit in de Kamp graag zou willen zien gebeuren. Tijdens een gehouden bewonersavond en een schriftelijke deur aan deur enquête hebben alle bewoners meegedacht en is hun inbreng verwerkt in het voorstel.
Wilt u de inhoud weten van het voorstel, klik dan hier.

     
 

2 december 2012
Uitnodiging voor Kerstdiner

De Wijkraad Boswijk, Welzijn Lelystad en de Gemeente Lelystad nodigen u uit voor een Kerstdiner. Op 18 december is er in buurtcentrum De Brink voor 40+ een Kerstbuffet georganiseerd waaraan geen kosten zijn verbonden. Tijdens het buffet is er een optreden van een Kerstengel. Opgave kan tot 7 dec '12 en is plaats voor 50 personen.
Voor meer details en het telefoonnummer klik hier.

     
 

1 december 2012
Groot Onderhoud Kamp Zuid inspireert bewoners

Nu het Groot Onderhoud in Kamp zuid voor wat betreft de bestrating op zijn einde loopt zijn er meerdere bewoners in Kamp zuid die deze gelegenheid aangrijpen om hun straat
op-te-pimpen. Zo zie je ineens een Hanging Basket aan de lantaarnpaal hangen met mooie beplanting. Andere bewoners hebben mooie bloembakken geplaatst in hun straat. Deze bloembakken zijn aangevraagd bij de Gemeente en deze heeft ze bekostigd uit het ParticiPatieBudget 2012.
Denkt u nu "Ik wil ook mijn straat samen met mijn buren op-pimpen" dan kunt u dit idee indienen. Wij zijn altijd bereid om de aanvraag bij de Gemeente in te dienen.
Een belangrijk criterium is dat het een idee is VOOR de buurt en u het realiseert SAMEN met de buurt. Insturen van uw idee kan door hier te klikken.


    
 

     
 

19 november 2012
Bewonersavond KAMP op 21 november

Aanstaande woensdag is er een bewonersavond georganiseerd in de school De Wildzang, Kamp 39-05, aanvang 19:30 uur. Op deze avond komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Speelplekken beleid van de Gemeente;
- Renovatie Havenkom (2e fase);
- Renovatie Buurthuis De Brink (naar MFA-light);
- Groot Onderhoud Kamp-zuid.
Wij willen, uit naam van de bewoners, een voorstel aan de Gemeente presenteren met daarin uw wensen met betrekking tot de bezuinigingen op de in de Kamp gelegen speelplekken. Ook krijgt u informatie en vertellen wij u de laatste ontwikkelingen over de andere onderwerpen. De avond wordt afgesloten met het bekendmaken van onze activiteiten in 2013 en de rondvraag. Heeft u een goed idee voor of vragen over onze buurt kom dan woensdagavond naar de bewonersavond. 

     
 

23 oktober 2012
Sfeervolle Kerst actie van Centrada

De dagen worden korter en de Kerst is alweer in zicht. Centrada heeft vanuit de Beter Buurtbijdrage een sfeervolle Kerst actie verzonnen. Misschien is het iets voor u. Wat is de bedoeling:
Eén bewoner (huurder van Centrada) doet uit naam van de straat/complex een aanvraag voor een kerstpakket. Deze bewoner is dan tevens contactpersoon en organisator van het geheel wat inhoudt het mobiliseren van buren en het aanwijzen van een geschikte locatie voor de kerstboom. De firma die de kerstboom levert komt op de afgesproken dag een kerstboom van circa 4 meter  afleveren op de gekozen locatie en plaatst deze ook. Bij de kerstboom zitten twee dozen.
De ene doos is gevuld met o.a.  Koffie (1 kg.), Glühwein (6x1ltr.), Thee; 1 doosje, 4 smaken, Choco drink (800 gr. oplosbaar), Carvan cévitam (2x), Unox erwtensoep ( 4x1,3 ltr. ), Hotdogs (4x8 st.), Coctailsnacks (4x250 gr.) etc.
De andere doos is gevuld met kerstverlichting, kerstmutsen, kerstballen, kerstpegels en een Irischeque van 10 euro voor diegene waar de stroom afgetapt wordt. Het idee is om vervolgens met de buren de boom te versieren, feestje te organiseren, het gezellig maken van de straat, en natuurlijk het opruimen van de rommel nadien en het zorgen voor afvoer van de boom.
Denkt u van "die bewoner wil ik wel zijn" en samen maken wij onze straat gezellig? Klik dan hier en vermeld uw adres en telefoonnummer.
Wees er snel bij want inschrijving sluit 1 november (i.v.m. bestelling pakketten).

     
 

17 oktober 2012
Herindeling en herbestrating P-plaatsen Havenkom

Naast het Groot Onderhoud van Kamp-zuid gaat op 22 okt '12 ook de tweede fase van de renovatie Havenkom van start. Deze fase bestaat uit de herindeling en herbestrating van de omliggende P-plaatsen van de Havenkom. Allereerst wordt de P-plaats van Griend 33 aangepakt dit zal tot de Kerst gaan duren. Om de overlast tijdens de feestdagen te beperken gaat met na de jaarwisseling van start met de P-plaats aan de achterzijde van AH van start. Dit zal in 2 gedeeltes plaatsvinden.

     
 

2 oktober 2012
Woensdagmiddagfeest

In verband met de slechte weersvoorspellingen gaat het Woensdagmiddagfeest
op 3 oktober
NIET DOOR. 

     
 

29 september 2012
Uitslag BONEN raden Burendag

Tijdens de Burendag op zaterdag 22 september was het mogelijk om een WOK arrangement, ter waarde van € 50, te winnen. Op onze kraam kon men raden hoeveel bonen er in de pot zaten. Totaal hebben er 59 personen een poging gedaan om het juiste aantal te raden. Er waren grote verschillen te zien op de ingevulde deelnamelijsten. Niemand had het juiste aantal van 3396 bonen ingevuld. Degene die het er het dichts bijzat was P.M. Izijk met 3400 bonen. De "net niet prijs" is gewonnen door J. van Gardingen met 3468 bonen. Zij heeft inmiddels een mooie boeket bloemen ontvangen, ter waarde van € 15. De Burendag is wat ons betreft weer een geslaagde middag geweest en volgend jaar zijn we weer van de partij. 

     
 

9 september 2012
Uitje met de ouderen naar Den Haag
.
Op woensdag 5 september zijn 50 bewoners uit de Kamp naar Den Haag geweest. Het vertrek stond om 8 uur en iedereen was mooi op tijd en we vertrokken dan ook iets voor 8.
De reis ging wonderbaarlijk snel, zonder last van enige file gehad te hebben arriveerde we om iets over half 10 bij Madurodam.
Vele bewoners waren in hun jonge jaren al eens in Madurodam geweest en konden het heden met het verleden vergelijken. We hadden de afspraak dat we om kwart over 12 weer buiten zouden staan om de reis voort te zetten. Iedereen weer in de bus en op naar Sea-Life op de boulevard van Scheveningen. Na een verkeerde afslag kregen we eerst nog een ritje over een stuk van de boulevard en langs de visafslag van Scheveningen (dat scheelde weer lopen). Aangekomen op de juiste plek om uit te stappen zijn we eerst naar Sea-Life gegaan. Daarna had iedereen de mogelijkheid om lekker uit te waaien op de boulevard en de pier. Vanwege het mooie weer hebben we met zijn alle heerlijk genoten. Om 4 uur was het weer verzamelen en ging de reis weer terug naar Lelystad. Daar kwamen we om iets over half 6 aan en ging iedereen weer zijns weegs. Het is een super dag geweest dit kwam naast het mooie weer en weinige verkeer op de weg ook door de enthousiaste bewoners. Voor een beeld impressie van de dag klik hier

     
 

3 september 2012
Wipkip naar de slachtbank?

We weten dat de
gemeente moet bezuinigen en dat wordt de komende tijd ook zichtbaar in onze buurt bij de speelplaatsen. Wethouder Wout Jansen wil niet zomaar speelplaatsen weghalen. Hij wil zoveel mogelijk de bewoners laten meedenken, praten en beslissen over welk soort speelplaatsen eventueel kunnen  worden opgeheven, en welke speelplaatsen wellicht kunnen worden versterkt. Dit gaat gebeuren in "straatgesprekken". De wethouder zal hier zelf bij aanwezig zijn. Een voorkeur van de wethouder is 'Eén grote speelplek middenin de buurt, met voorzieningen voor alle leeftijden. Dat kan veel voordelen hebben: toezicht is makkelijk te regelen, de sociale samenhang in een buurt kan worden verbeterd'.
De voorkeur van de wethouder wordt echter niet gedeeld door het BCK, hiervoor is de Boswijk veel te groot.  Ons voorstel is om de huidige speelplaatsen op Kamp 15, Kamp 31 en bij school De Wildzang op te waarderen en te versterken met de huidige losse speeltoestellen uit de buurt.
Mocht u mee willen praten, denken en beslissen kom dan naar dit "straatgesprek" en laat uw mening horen. Tijdens het "straatgesprek" zijn er borden, waar met vlaggetjes of
stickers de speelplaatsen in de buurt te zien zijn, en bewoners zelf kunnen
aangeven welke plekken zij belangrijk vinden.
Het "straatgesprek" voor de Boswijk is op 19 september van 11:30-13:30 uur bij
AH in de Havenkom.

     
 

3 september 2012
Wij gaan weer naar school

De vakantie is weer voorbij en vele kinderen hebben de weg naar school weer gevonden. Ze zijn enthousiast en nog vol van de vakantie en willen nog wel eens niet goed uitkijken bij het naar school gaan. Laten wij als volwassenen de komende tijd extra goed uitkijken in de buurt van de scholen om zo alert te kunnen reageren bij een onzorgvuldig oversteek.
In voorgaande jaren werden we gewaarschuwd door spandoeken die in de stad werden opgehangen maar wij hebben er nog geen gezien. Misschien is degene die deze moest ophangen nog op vakantie.

     
 

26 augustus 2012
Laatste week van de vakantie

Vele bewoners zijn alweer terug van vakantie en zijn weer aan de slag gegaan. Maar de basisschool heeft nog 1 week vakantie. Daarom heeft het BCK gemeend om op woensdagmiddag 29 augustus nog een feestmiddag voor de kinderen te organiseren.
In de omgeving van DE WILDZANG zal er weer een springkussen en popcornkar aanwezig zijn. Ook wordt er limonade uitgedeeld aan de kinderen. Dit alles wordt gratis aangeboden. Het springkussen wordt om 13:00 uur opgeblazen en we laten hem om ongeveer 17:00 uur weer leeglopen.

     
 

11 augustus 2012
Dagje Drievliet weer groot suc6

Op 14 juli zijn we met 62 bewoners een dagje uit geweest naar het familie pretpark Drievliet in Den Haag. We verzamelde ons om kwart over acht bij de bus en vertrokken richting Den Haag. Onderweg hebben we veel buien moeten trotseren en om iets voor tien uur waren we in Den Haag. Daar was het droog en is iedereen op eigen gelegenheid het pretpark in gegaan.
Het was vanwege het weer vrij rustig in het park en zodoende konden we vrij onze gang gaan. Tijdens de lunch hebben we nog een buitje gehad maar omdat de meeste van ons binnen aan de patat zaten hebben we daar weinig van gemerkt. Na de lunch hebben we nog tot vier uur kunnen genieten van diversen attracties en shows. Om vier uur was het weer verzamelen bij de bus en na een prima terugreis kwamen we tegen half zes weer aan in de Kamp. Iedereen was uiterst tevreden over deze dag.
Klik hier voor een foto impressie van deze dag.

     
 

2 juli 2012
Uitje ouderen zit VOL!

Voor het uitje op 5 september voor de ouderen naar Madurodam en Sea Life zijn inmiddels 51 inschrijvingen binnen. Hiermee is de inschrijfmogelijkheid gesloten. De bewoners die definitief een stoel in de bus hebben krijgen volgende week een bevestiging in de bus. De week voorafgaande aan het uitje krijgt men de definitieve dagindeling. De mensen die nu nog hun inschrijfformulier inleveren komen op de reservelijst en worden gebeld indien er een plaats vrijkomt.

     
 

20 juni 2012
Woensdagmiddagfeest in de Kamp

Vandaag is het eerste woensdagmiddagfeest gehouden bij school De Wildzang. Om 1 uur verzamelde de eerste kinderen zich al bij de school waar het springkussen werd opgeblazen. Nadat de muziek werd aangesloten gingen alle kinderen helemaal los. De kinderen amuseerde zich op het springkussen of ze waren bezig met stoepkrijt om een mooie tekening te maken. Tijdens deze middag was het ook de bedoeling om popcorn te verstrekken, helaas was de popcorn machine defect. Als alternatief werd er gratis chips en limonade uitgedeeld. K3 schalde uit de geluidbox, het weer was perfect en de kinderen waren allemaal blij. Wat konden wij als Belangen Comité Kamp nog meer wensen? Wij vonden het ook erg fijn om te mogen constateren dat er ook kinderen aanwezig waren uit andere wijken. Dit woensdagmiddagfeest wordt nog 3x georganiseerd te weten:
-
11 juli
bij de Albert Heijn (Havenkom);
-
29 augustus
op grasveldje bij Kamp 10;
-
26 september
bij speeltoestellen op Kamp 15.

We beginnen om 1 uur en om 5 uur ruimen we alles samen weer op.

     
 

7 juni 2012
Uitje ouderen op 5 september bekend

Het uitje voor de ouderen in de Kamp gaat dit jaar naar Madurodam, Sea & Life en de boulevard met zijn pier in Scheveningen. In de ochtend uren zullen we het geheel vernieuwde miniatuur park gaan bezoeken. Net na 12:00 uur zullen we dan per bus verplaatsen naar de onderwaterwereld Sea Life wat ligt aan de boulevard van Scheveningen. Als men daarna nog tijd over heeft kan men gaan flaneren over de boulevard en wellicht de pier. Voor meer informatie over de te bezoeken attracties klikt u hieronder op de attractie:
Madurodam
/ Sea Life
De inschrijfformulieren zullen eind juni in de bus vallen.

     
 

6 juni 2012
Run op deelname uitje Drievliet

Dit jaar is er voor onze bewoners weer een mogelijkheid om mee te gaan naar Drievliet in Den Haag. Binnen een dag zijn alle 50 plaatsen vergeven. Dit heeft ons doen besluiten om een grotere bus in te huren om zodoende 62 personen mee te kunnen nemen op 14 juli.
Er staan inmiddels ook al 20 personen op de reservelijst. Animo genoeg dus. We kregen van sommige mensen te horen dat er dan maar een extra bus moest komen. Wat sommige mensen niet weten is dat wij afhankelijk zijn van een budget wat de Gemeente Lelystad ons heeft toegewezen. Om u een indruk van de kosten te geven betreffende het dagje naar Drievliet laten wij u weten dat de bus € 650 kost en de toegang tot Drievliet € 15 euro per persoon. Totaal kost deze dag € 1.580.
Later in dit jaar organiseren we ook nog een dagje uit voor de ouderen. Wij trachten het toegewezen budget evenredig te verdelen. Echter door de ophoging van het aantal deelnemers van het uitje Drievliet hebben we de eigen bijdrage van € 2,50 hard nodig. Hiermee hopen we quitte te spelen. Zo niet, dan moeten wij het restant uit eigen middelen betalen. Wij hopen dat wij u hiermee een indruk hebben kunnen geven over de kosten van zo'n dagje uit. Wij willen alles voor onze bewoners organiseren maar door de ter beschikking gestelde gelden zijn wij beperkt in het aantal deelnemers.
U kunt ons natuurlijk altijd steunen door DONATEUR te worden. Hoe? Klik hier.

     
 

4 juni 2012
Schop eindelijk de grond in!

Het heeft even geduurd maar nu is het zover het Groot Onderhoud Kamp zuid is op donderdag 31 mei van start gegaan. Men is begonnen op Kamp 34 en Kamp 32. In de loop van dit jaar wordt heel Kamp zuid gefaseerd onderworpen aan een verfrissende facelift. Eerst neemt men het grijze gedeelte (bestrating) onder handen. Hierna pakt men ook het groene (beplanting) gedeelte aan. Vele loze stukken groen worden bestraat om verloedering hiervan tegen te gaan. Indien men aan uw straat gaat beginnen krijgt u tijdig een bewonersbrief van de Gemeente. Hierin wordt aangekondigd wanneer men bij u in de straat gaat beginnen en wat men gaat doen. Voor een overzicht kunt u hier klikken. Voor een meer gedetailleerde tekening kunt u een afspraak maken via CONTACT.

     
 

11 mei 2012
Heb je wat tijd over

Het Rode Kruis zoekt collectanten. De nationale collecteweek van het Nederlandse Rode Kruis vindt plaats van 24 tot en met 30 juni. Om tijdens deze week zoveel mogelijk mensen te bereiken zijn veel helpende handen nodig. Al met een paar uurtjes tijd kan men iets betekenen voor het goede doel. Dankzij de inzet van duizenden collectanten voor het Nederlandse Rode Kruis is het mogelijk om directe hulp te geven aan mensen die dat hard nodig hebben. Om deze activiteiten met volle inzet te kunnen blijven voortzetten is de opbrengst van de collecteweek erg belangrijk. De opbrengst komt namelijk volledig ten goede aan het werk van de lokale Rode Kruis afdeling. Dit jaar zijn de bestedingsdoelen de aanschaf van een nieuwe AED/defibrillator, opleidingen van de vele vrijwilligers van de Rode Kruis Afdeling Lelystad en het verzorgen van begeleide vakanties van Lelystedelingen met een lichamelijke beperking.
Aanmelden kan via: rodekruislelystad@hotmail.com of via het districtskantoor Flevoland tel.nr. 0320-224207.

     
 

8 mei 2012
Schoonmaakdag geweldig succes

De vandaag gehouden schoonmaakdag is een geweldig succes geworden. Op de oproep, aan de bewoners, om de zolder, schuur en tuin eens goed onder handen te nemen is zeker gehoor gegeven. Vele kubieke meter grof- en tuinafval is vandaag afgevoerd naar de Zeeasterweg.
De gemeente heeft sinds vorig jaar moeten bezuinigen op dit soort acties van bewoners. Dit jaar hebben we deze dag kunnen organiseren/betalen uit het Participatiebudget. Om u een idee te geven van de kosten van de schoonmaakdag kunnen we u vertellen dat het € 3000 gekost heeft. De hoogte van het participatiebudget voor volgend jaar is door de bezuinigingen ook verder naar beneden gebracht. Dat is natuurlijk ontzettend jammer daar vele bewoners ontzettend positief reageren op deze schoonmaakdag. We hopen toch dat wij volgend jaar weer een schoonmaakdag voor u kunnen organiseren.
Aan ons zal het niet liggen!

     
 

6 mei 2012
LET OP en WEES ALERT!!!!!!

Zaterdagavond was het weer raak op Kamp 14. Bewoners aldaar werden onaangenaam verrast door een insluiper welke de laptop van de tafel griste en er als een haas vandoor ging. Terwijl de bewoners in de voorkamer zaten hoorde zij tot 2 keer toe de achterdeur opengaan. Daar dit wel vaker gebeurde sloot men de deur en ging weer naar de voorkamer. Bij de tweede keer keek de vrouw des huizes in het gezicht van de insluiper welke op de schreeuw van de bewoners de laptop van tafel griste en zich uit de voeten maakte. De bewoner heeft hem nog na gezeten maar jammerlijk zonder resultaat. Een signalement van de insluiper luid: Getinte huidskleur, ongeveer 175 cm lang en hij droeg een rode bandana. Mocht u een iemand zien die aan dit signalement voldoet en die zich verdacht gedraagt bel dan de politie. Tevens het advies DOE ALTIJD DE ACHTERDEUR OP DE KNIP!!

     
 

28 april 2012
Reclassering Nederland helpt bij schoonmaakdag

Bij de schoonmaakdag op dinsdag 8 mei wordt het Belangen Comité Kamp ondersteund door Centrada en Reclassering Nederland. Op deze dag zetten zij een aantal mensen in om bewoners te helpen met zware spullen in en naar de containers te lopen en te zorgen dat het afval in de juiste containers terecht komt. Centrada en Reclassering Nederland werken sinds 2010 samen omdat er vanuit Reclassering Nederland behoefte is aan werkzaamheden zodat taakgestraften aan hun taakstraf kunnen voldoen. In onderling overleg worden de taakgestraften ingezet bij klussen en projecten in wijken.
Heeft u vragen dan kunt u bellen met
het Belangen Comité Kamp
het telefoonnummer is 06-41726661.

     
 

27 april 2012
Verscherpt toezicht op naleving hondenregels
In de maand mei zullen de handhavers van de gemeente Lelystad strenger toezien op het naleven van de hondenregels. De hoofdregel is dat honden aangelijnd dienen te zijn en dat poep opgeruimd wordt.  Omdat veel inwoners in deze periode van het jaar er op uittrekken en weer buiten zijn, wordt meer overlast ervaren van loslopende honden. Ook hondenpoep op straat en op grasvelden behoort tot de ergernissen top tien van veel mensen. Om deze overlast een halt toe te roepen, wordt er strenger toegezien op de naleving van hondenregels: wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete tegemoet zien. De gemeente heeft een handige folder waarin de hondenregels staan vermeld. Hierin is tevens een overzicht van de gebieden in Lelystad waar geen honden mogen komen. Ook is aangegeven waar de uitlaatroutes zijn en waar honden los mogen lopen. Honden die loslopen moeten overigens wel onder appèl staan van hun baasje. In de hondenfolder staat ook een hondenspeelplaats en hondenzwemplaats vermeld. De verschillende ‘hondengebieden’ en uitzonderingen hierop, zijn duidelijk aangegeven door middel van bordjes. De folder is gratis af te halen bij de informatiebalie in het stadhuis of bij de wijkinformatiepunten. De folder kunt u ook bekijken op www.lelystad.nl/honden

     
 

17 april 2012
Activiteiten BCK in 2012

Ook dit jaar zijn wij er weer in geslaagd om diversen activiteiten te plannen voor onze bewoners. Na de toetsing, door Welzijn en Wijkraad, heeft men al onze aanvragen  toegekend. Hierdoor zijn wij wederom in staat om de nieuwe bewoners in de Kamp welkom te heten met een bos bloemen en een tas met informatie over Lelystad en de Kamp in het bijzonder. Ook de traditionele schoonmaakdag staat dit jaar weer op de kalender. Nieuw zijn de woensdagmiddag feesten voor de kinderen. Op verschillende plaatsen in de Kamp komt een springkussen te staan en wordt er gratis popcorn weggegeven aan de kinderen. Tevens willen we met het op te richten ZwerfAfvalPakkers (ZAPers) team de Kamp nog schoner maken. Op herhaling gaan ook weer de dagjes uit. Voor een planning van deze activiteiten kunt u hier klikken. De definitieve data wordt middels flyers bekendgesteld.
Voor het ZAPers team zoeken we nog enkele kinderen en begeleiders, zie hieronder op
17 maart 2012.

     
 

14 april 2012
1e Fase Renovatie Havenkom gereed

Vandaag heeft de officiële opening van de 1e fase van de gerenoveerde Havenkom plaatsgevonden. De opening betrof het vernieuwde verenigingsgebouw van roeivereniging PONTOS. De onthulling van de SOP (senioren ontmoetingsplaats) en het herbestrate binnengedeelte van de Havenkom, inclusief het daarbij behorende openbaar groen.
Het organisatie comité had flink uitgepakt met vele informatie kraampjes en LIVE muziek. Roeivereniging PONTOS hield tevens openhuis. Men kon het vernieuwde verenigingsgebouw van binnen en van buiten bekijken.
De Gemeente was prominent aanwezig met drie wethouders, wethouder Willem de Jager verrichte om 13:30 uur de officiële opening.
Voor een sfeer impressie van de middag kunt u hier te klikken.

     
 

10 april 2012
SCHOONMAAKDAG IN DE KAMP

Het Belangen Comité Kamp organiseert samen met de Gemeente op dinsdag 8 mei een schoonmaakdag. Op deze dag staan er van 09:00 tot 15:00 uur op 5 verschillende plaatsen containers in de wijk. In deze containers kunt u de overtollige huisraad en het  tuin- en snoeiafval gooien. Wij adviseren u om in de voorliggende periode uw schuur en/of uw zolder op te ruimen. Tevens is dit een mooie gelegenheid om de tuin te snoeien. Met name voor de bewoners in Kamp zuid is dit een ideaal moment om ruimte te maken voor de uitvoerders van het aanstaande Groot Onderhoud. De containers staan op
Kamp 10, 15, 22, 30/34 en 30/31. Bij deze containers staan mensen die deze schoonmaakdag begeleiden. U dient hun aanwijzingen op te volgen. Heeft u vragen dan kunt u bellen met het Belangen Comité Kamp het telefoonnummer is 06-41726661.

     
 

2 april 2012

     
 

17 maart 2012
ZAP-team van start in de KAMP
Om het zwerfafval uit de buurt te verwijderen en de buurt schoon te houden zijn wij van plan om een ZAP-team op te richten. ZAP staat voor ZwerfAfvalPakkers. Hier willen we mee bereiken dat de jongeren in de buurt bewust worden van deze vervuiling. Hoe willen we dit gaan doen. Een ZAP-team bestaat uit jongeren tussen de 7-12 jaar en enkele begeleiders. De jongeren gebruiken een vuilknijper om het zwerfvuil van de grond te pakken. Een aantal jongeren/begeleiders hebben naast deze vuilknijper ook een afvalzak om het zwerfvuil te verzamelen. Een ZAP-team gaat ongeveer 1-1,5 uur per maand door de buurt. De jongeren krijgen per ZAP beurt een zakgeldvergoeding van € 3 per keer. Dit wordt per kwartaal uitbetaald. Heeft men in dit kwartaal 3 keer deelgenomen dan krijgt men € 10. Gedacht wordt om de ZAP beurt op een woensdagmiddag of zaterdag te organiseren. Dit is afhankelijk van de voorkeur van de jongeren/begeleiding. Als het slecht weer is vervalt de ZAP beurt. Bent u of zijn uw kinderen geïnteresseerd?
Klik dan hier en meld u/ze aan. Vermeld uw adres, telefoonnummer en uw voorkeur van de ZAP dag. Binnenkort volgt er meer informatie.

SAMEN HOUDEN WE DE BUURT SCHOON

     
 

29 februari 2012
Groot Onderhoud Kamp Zuid eindelijk van start?
We hebben er lang op moeten wachten maar er zit schot in de zaak. Gisteren heeft het college van Lelystad eindelijk besloten om over te gaan tot het aanbesteden en vervolgens over te gaan tot het gunnen van het Groot Onderhoudproject Kamp Zuid.
De Gemeente Lelystad heeft onderstaand persbericht uitgegeven.


Groot onderhoud openbare ruimte Kempenaar en Kamp Zuid.

Aanbesteding van projecten wordt verder afgerond.

Al in 2010 is een start gemaakt met de voorbereiding van het groot onderhoud van de openbare ruimte in de gebieden Kempenaar en Kamp Zuid. Bij die voorbereiding zijn bewoners uit de wijk intensief betrokken en hebben ze meebeslist over het ontwerp van de openbare ruimte. Het college van de gemeente Lelystad heeft besloten om aannemers te vragen een aanbieding te doen voor het uitvoeren van deze projecten.
In de projecten Kempenaar en Kamp Zuid worden naast de technische maatregelen aan de wegen en de riolering, ook aanpassingen voorgesteld voor het parkeren, de verkeersveiligheid en de afvalinzameling.

     
 

8 februari 2012
Wijkpost Boswijk.
Nadat vele bewoners hevig verontwaardigd waren over de abrupte sluiting van de Wijkpost begin januari is er nu een positieve melding betreffende de heropening.
Nog niet geheel naar onze tevredenheid heeft Welzijn Lelystad nu besloten om de Wijkpost Boswijk op Wold 23-23 op een 2-tal middagen te openen. Hierdoor zijn ook andere partijen/organisaties, zoals de wijkagent en Centrada weer aanspreekbaar.
De openingstijden zijn:
Maandagmiddag van 13:30 - 15:30 uur,
tevens spreekuur Schakel in de wijk van 13:30 - 14:30 uur;
Woensdagmiddag van 13:30 - 15:30 uur,
tevens spreekuur Wijkagent en Centrada van 13:30 - 14:30 uur.
Naast deze openingstijden kunt u altijd bellen en uw vraag en/of probleem kenbaar maken. Men zal u daarna eventueel doorverbinden naar de juiste persoon.
Het telefoonnummer is 140320 (lokaal tarief)
ook mobiel belt u 140320.
We zijn nog in gesprek met de Gemeente over een ruimere openstelling van de Wijkpost.

     
 

8 februari 2012
Buurtrestaurant Boswijk.
Na het succes van vorig jaar is ook dit jaar besloten om voor de bewoners van de Boswijk weer een Buurtrestaurant te openen op elke 3e maandag van de maand.
Voor meer informatie kunt u hier klikken.

     
 

3 februari 2012
Na een aantal dagen van vrieskou waarbij het water al snel was dicht gevroren en de eerste schaatstochten georganiseerd zijn was daar vandaag dan toch de sneeuw. Vele waren blij andere zagen dit als ergernis. Kinderen op de slee voortgetrokken door opa en andere in de auto in de file. Ieder wat wils zullen we maar zeggen. Wat me wel is opgevallen bij het binnenrijden van de buurt is dat er buren zijn die hun straatje schoonvegen en gelijk die van de buurman/-vrouw meenemen die vanwege hun gezondheid of leeftijd dit niet meer kunnen doen. Zeker nu de gemeente het gratis strooizout heeft wegbezuinigd is het een rede te meer om deze mensen even te helpen om in ieder geval de weg naar de kliko en straat sneeuwvrij te maken.
Dit is een prima gebaar van burenhulp, dank daarvoor.

     
 

23 januari 2012
Activiteiten in Jongerenlokaal Kamp
.
Welzijn Lelystad heeft de komende tijd diversen activiteiten gepland in het Jongerenlokaal op Kamp 20-68. Wil u eens gezamenlijk een maaltijd bereiden of creatief bezig zijn?
Dit kan op maandag en op woensdag.
Klik hier voor meer informatie.

     
 

23 januari 2012
W
ijkpost Boswijk toch open.
Naar aanleiding van vele vragen van diversen instantie waaronder het BCK heeft Welzijn Lelystad besloten om toch de Wijkpost Boswijk open te stellen voor informatie/vragen van bewoners. Tot het moment dat alle voorzieningen getroffen zijn in het Buurthuis De Brink is de Wijkpost Boswijk geopend op maandag- en woensdagmiddag van 13:30 - 15:30 uur. Op de woensdagmiddag hebben ook de Wijkagent/Centrada hun spreekuur.

     
 

17 december 2011
Werkzaamheden Winkels Kamp en MFA light

De aanpak van de havenkom in de Kamp is volop in uitvoering. In de tweede week van januari gaan ze weer verder. In februari / maart 2012 is de havenkom naar verwachting vernieuwd.
Winkelcentrum
Het laatste half jaar is er veel overleg geweest met de eigenaren van de winkels. Er zijn plannen gemaakt voor het veiliger en mooier maken van het winkelcentrum. Zo is het de bedoeling de onderdoorgang op te knappen en beter te verlichten, de arcades aan de havenkom dicht te bouwen en het houtwerk rondom een verfbeurt te geven.
Parkeren
Ook het parkeerterrein bij Albert Heijn wordt in 2012/13 fasegewijs geheel vernieuwd. Dit gebeurt in samenhang met de verbouwing van het buurtcentrum.

MFA light Boswijk

Aan de buitenkant is nog niets te zien aan buurtcentrum de Brink en basisschool de Brink, maar achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de voorbereidingen om het gebouw te renoveren. Het buurtcentrum en de basisschool worden, samen met de kinderopvang van de SKL en de voormalige wijkpost Boswijk, omgevormd tot een uitnodigende wijkvoorziening waar tal van activiteiten plaats kunnen vinden. Stichting Welzijn Lelystad is ook betrokken bij deze ontwikkeling als aanbieder van activiteiten voor jong en oud.

     
 

17 december 2011
Kerstpakketten voor bewoners Boswijk.
Ook dit jaar heeft de Albert Heijn in de Boswijk weer 40 kerst-pakketten ter beschikking gesteld voor bewoners van de Boswijk. Ander winkeliers zoals Bloembinderij Esther en tattoo shop My Tattoo hebben tevens hun steentje bijgedragen. In samenwerking met Wijkpost Boswijk, Centrada en Welzijn Lelystad zijn 40 bewoners geselecteerd.
Er is een selectie gemaakt uit de volgende categorieën:
> Bewoners die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken;
> Bewoners die zich actief en positief inzetten voor verbetering
   van de buurt;
> Bewoners die extreme overlast hebben gehad door toedoen
   van een buurtgenoot.
Alle bewoners waren aangenaam verrast bij de ontvangst van hun Kerstpakket en gingen met een voldaan gevoel weer huiswaarts.
Kijk verder door hier te klikken.

     
 

17 december 2011
Visboer eerder naar huis!
Voor degene die as zaterdag 25 december hun visspecialiteiten voor de Kerstdagen willen gaan kopen bij de visboer nabij de AH in de Boswijk is het belangrijk om te weten dat hij om 14:00 uur de kraam sluit en afreist naar Bunschoten-Spakenburg om ook van de Kerst te gaan genieten.

     
  11 december 2011
We hebben weer een wijkagent.
Na een korte tijd van afwezigheid hebben we weer een eigen wijkagent. De sollicitatieprocedure voor deze functie van Wijkagent Boswijk is afgerond. Ralph van Donge, welke al waarnemend wijkagent in de Boswijk was, is voor deze functie de meest geschikte kandidaat gebleken en wordt dus aangesteld als wijkagent voor de Boswijk.
Ralph houdt spreekuur op woensdag van 13:30 - 14:30 uur in de wijkpost.
Tevens zal hij begin volgend jaar contact opnemen met ons Wijk Preventie Team opnemen om zodoende een goed beeld te krijgen van ons "werk" in Kamp.
     
  28 november 2011
Leerlingen de Rietlanden koken voor de bewoners
In het nieuwe jaar gaan de leerlingen van de Rietlanden, in eerste instantie, één keer per maand koken voor de bewoners van de Boswijk. Vanwege de aankomende renovatie van buurtcentrum de Brink zal het koken en eten voorlopig plaatsvinden in het restaurant van de Rietlanden. Voor de leerlingen is dit een mooie praktijkervaring en de bewoners van de Boswijk krijgen de gelegenheid om samen met elkaar te genieten van een lekkere maaltijd.

Sponsoring en Coördinatie
AH Boswijk heeft ook voor het komende jaar weer aangeboden dit project te sponsoren. De coördinatie van het buurtrestaurant is in handen van Welzijn Lelystad. Goed om zien dat zoveel verschillende partijen zich in willen zetten om het buurtrestaurant Boswijk te continueren. Binnenkort hier op onze site meer details.
     
  19 november 2011
Oplichter actief in de buurt!
Op vrijdag 18 en zaterdag 19 november zijn diverse buurtbewoners "bezocht" door iemand die zich uitgeeft voor een medewerker van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Vrijdag belde hij na 21:00 uur aan en vroeg mevrouw om haar pincode voor een bijdrage aan het WNF. In het andere geval belde hij ook nu weer aan bij een mevrouw op leeftijd en vroeg weer om een bijdrage voor het WNF.
Het signalement van deze man is:
- blanke man, goed verzorgd, tussen de 20 en 30 jaar;
- kort blond krullend haar;
- lengte 170-175 cm;
- licht beige fleecejas met op linker zijde geborduurd de letters WNF.
Wij willen u waarschuwen voor deze verdachte wijze van "collecteren". Mocht u het niet vertrouwen doe dan niet open, zeker 's avonds niet. U kunt ook altijd eerst om een legitimatiebewijs vragen. Bent u ook slachtoffer geworden bel dan de politie (0900-8844) en doe aangifte.
     
  17 november 2011
Winterfeest 55+ in buurthuis De Brink
Op dinsdag 13 december organiseert de gemeente Lelystad, vrijwilligers uit de wijk, de wijkraad en Welzijn Lelystad een winterfeest in buurtcentrum De Brink. Het feest staat in het teken van de winter. Deze middag kunt u bijvoorbeeld workshops volgens, zoals "lantaarns beschilderen" en "cupcakes maken". Aan het einde van de middag is er een gezamenlijke maaltijd, die bereid wordt door de leden van het kookcafé. Alle inwoners van 55 jaar en ouder van de Boswijk zijn uitgenodigd. De middag is van 14:00-18:00 uur. Entree is € 1 p/p.
U kunt zich
voor dinsdag 6 december a.s. opgeven bij Welzijn Lelystad, Schans 19-09 of het telefonisch doorgeven via telefoonnummer 0320-707159. Voor meer informatie kunt u terecht bij Elleke Leijten van Welzijn Lelystad via bovengenoemd telefoonnummer.
     
  2 november 2011
Let op! Er wordt weer veelvuldig ingebroken.
In de afgelopen 1,5 week is er, voor zover ons bekend, op twee adressen in de Kamp ingebroken. Bewoners op Kamp 14 en Kamp 43 troffen bij thuiskomst een grote rotzooi aan. Tevens waren er vele dingen meegenomen. Mogelijk dat er bij meer bewoners is ingebroken. Wij willen u graag waarschuwen en vragen om zowel gedurende de dag als de nacht goed om om u heen te kijken en bij verdachte personen de politie te bellen (indien op heterdaad 112, anders 0900-8844).
Tevens enkele tips: wek niet de indruk dat u weg bent, laat wat op tafel staan of op de aanrecht. Laat een lampje branden en het mooist zou zijn dat u uw buren vraagt om niet alleen de post weg te halen maar ook om de gordijnen/luxaflex dicht en open te doen. Zo kunnen we samen voorkomen dat men nog meer toeslaat in de Kamp.
     
  2 november 2011
WijkPreventie Team wordt warm hart toegedragen.
Tijdens de Burendag was het mogelijk om een wens te doen voor iemand. Er zijn meerdere wensen ingediend en evenzo zijn er door de jury meerdere wensen toegewezen. Geheel onverwacht viel ook ons WijkPreventie Team in de prijzen.
Er was een wens ingediend om de leden van het WijkPreventie Team eens te trakteren op een dinertje. In de kantine van de AH werd de prijs overhandigd en mogen al de leden van het WijkPreventie Team gaan eten bij eetcafé FULL HOUSE in de Veste.

Uit deze toekenning hebben wij op kunnen maken dat ons "werk" zeer gewaardeerd wordt. We willen de indienster nogmaals bedanken voor haar voordracht.
Foto: de gelukkige die de wens in ontvangst hebben mogen nemen
     
  27 oktober 2011
Controleer uw buitenverlichting
De dagen worden weer korter en de straatverlichting gaat weer eerder aan. Dat geldt ook voor de buitenverlichting van uw woning. Huurt u een woning van Centrada welke is voorzien van een buitenlamp (zowel voor als achter) dan verzoeken wij u deze te controleren. Is de lamp defect dan kunt u dit melden door hier te klikken. We zorgen dan dat deze vervangen wordt. Dit doen we gratis.
     
  24 oktober 2011
Facelift voor ornament bij entree van de Kamp
Het ornament, wat in eigen onderhoud is van het Belangen Comité Kamp, krijgt deze week een facelift. Tussen de letters is het in eerste instantie aangelegde jute inmiddels weggerot en kwam het onkruid in grote mate op. Hierdoor kreeg het een rommelige blik en was het erg arbeidsintensief om het onkruidvrij te houden. Het Lelystadse bedrijf KSP plaatst nu kunstgras tussen de letters in een terracotta kleur. Nu krijgt het weer een contrastrijk en onderhoudsarm uiterlijk.
     
  12 oktober 2011
LANDELIJKE PRIJS VOOR ‘NATUURLIJK SPELEN’ SCHOOLPLEIN DE WILDZANG
Met het schoolplein ‘natuurlijk spelen’ hebben basisschool De Wildzang en de gemeente Lelystad de eerste prijs gewonnen van de landelijke wedstrijd ‘Wie ontwerpt de meest kindvriendelijke, groene, duurzame speelplek?’  De wedstrijd is voor alle scholen in Nederland uitgeschreven door Entente Florale Nederland.
Over de speel- en buurtspeelplek bij de Montessorischool De Wildzang zegt de jury in haar juryrapport: De gekozen opzet en de uitwerking er van maken deze groene speelplek echt tot een tuin voor de mensen zelf, waar iedereen in deze buurt plezier van heeft. Veel waardering heeft de jury voor de wijze waarop de onderwijsfilosofie is omgezet in de tuin/buitenruimte. Hierdoor is het nieuwe terrein rond de school zo ontworpen dat alle kinderen in hun eigen staat van ontwikkeling een spelvorm kunnen vinden. De jury is lovend over de participatie van zowel de ouders en de leerkrachten als ook de actieve rol van de kinderen zelf”.
     
  7 oktober 2011
Door de laatste boom te planten heeft wethouder Willem de Jager vandaag officieel het schoolplein "natuurlijk spelen" van basisschool De Wildzang geopend. De Wildzang heeft nu een zogenoemd ‘brede schoolplein’, een schoolplein dat niet alleen in gebruik is onder schooltijd, maar ook buiten schooltijd een speelplek en ontmoetingsplek  biedt voor alle kinderen en wijkbewoners uit de buurt. Het schoolplein van De Wildzang is het eerste schoolplein in Lelystad dat op deze manier is ingericht. Er is gebruik gemaakt van materialen als hout, steen en verschillende soorten bomen en struiken.

Genomineerd
Met het schoolplein ‘natuurlijk spelen’ doen gemeente en De Wildzang mee aan de wedstrijd ‘Wie ontwerpt de meest kindvriendelijke, groene, duurzame speelplek?’. Deze wedstrijd is uitgeschreven door Entente Florale Nederland. Het schoolplein behoort tot de genomineerde schoolpleinen. Op 12 oktober wordt bekend gemaakt welk speelplein het meest kindvriendelijk, groen en duurzaam is.
Zie ook de foto's door hier te klikken.
     
  27 september 2011
Caravan- en aanhangeractie 2011
Net als voorgaande jaren gaat de caravan- en aanhangeractie weer van start. Dit betekent dat er extra gelet wordt op caravans en aanhangers die op de openbare weg geparkeerd zijn. Het is namelijk niet toegestaan een aanhanger of caravan langer dan
drie dagen op de openbare weg te plaatsen. Jaarlijks wordt er in het najaar, als de vakanties voorbij zijn, een actie gehouden om deze regel te handhaven. Zo ook dit jaar. De actie start begin oktober.
     
  21 september 2011
Groot Onderhoud Kamp-zuid
De Gemeente heeft besloten om de voor 29 september geplande aanbesteding van het Groot Onderhoud Kamp-zuid uit te stellen naar eind januari 2012. Dit alles i.v.m. de nog lopende Herijking Meerjarenprogramma. Hoe men de bewoners hierover gaat informeren is ons nog niet duidelijk. Wij zullen er wel op aandringen dat de reeds gedane meldingen welke meegenomen zouden worden met het Groot Onderhoud in de planning van september 2011 geen uitstel meer kunnen hebben en nu verholpen/opgelost moeten worden.
     
  19 september 2011
Burendag (Voor de Buurt, Met de Buurt)
Op
zaterdag 24 september 2011 wordt er rond het winkelcentrum Kamp en in het buurthuis De Brink voor jong en oud de landelijke buren(mid)dag georganiseerd. Het initiatief is genomen door de winkeliers Boswijk, het buurthuis De Brink, de Wijkraad, het Sportbedrijf, de Gemeente Lelystad en Welzijn Lelystad. Zo is er een gevarieerde markt georganiseerd door de ondernemers met leuke kortingen, Surinaamse & Antilliaanse eten, LIVE muziek, een pannakooi, een rodeostier en een springkussen.
Er is ook een WENSSTAND, hier kunt u een wens doen (ter waarde van € 50) voor een van uw buren en wie weet wordt deze wens werkelijkheid.
Wij hopen u te zien op zaterdag 24 sep '11
tussen 12:00-17:00 uur
in de havenkom van de Boswijk.

Ook het Belangen Comité Kamp is
vertegenwoordigd op de buren(mid)dag.
     
 

 1 september 2011

START RENOVATIE EN UITBREIDING ROEIVERENIGING PONTOS

Roeivereniging Pontos in de havenkom van de Boswijk wordt in de komende periode flink opgeknapt en uitgebreid. Dinsdag 6 september, tussen 16:00-17:00 uur, wordt de eerste paal geslagen voor het fundament van de uitbreiding. Pontos is een actieve roeivereniging met 180 leden. Het verenigingsgebouw aan het Gelders Diep is na zo’n 25-30 jaar aan renovatie toe. De renovatie en uitbreiding van Pontos maken onderdeel uit van de upgrade van Boswijk centrum.
Wethouder sport Willem de Jager: “de renovatie is een mooie samenwerking tussen de gemeente en Pontos. De gemeente Lelystad investeert € 155.000,- in het gebouw. Pontos legt zelf de rest van de benodigde financiële middelen bij en de leden steken zelf de handen flink uit de mouwen tijdens de werkzaamheden.”
De renovatie

Het gebouw van de vereniging wordt uitgebreid met 4x18 meter, tot een standaard roeiloods. De buitenkant krijgt een nieuwe bekleding. De kantine krijgt nieuwe onderhoudsarme kozijnen en panelen die isolerend werken. Het geheel wordt uitgevoerd in moderne materialen in frisse kleuren en voorzien van een mooie luifel die de kantine een fraaie uitstraling zullen geven
. (bron: Gemeente Lelystad)

     
 

2 juli 2011
Vandaag is het Belangen Comité Kamp met 65 bewoners naar Burgers Zoo geweest. Het is een fantastische dag geweest. Deze dag is mede tot stand gekomen door steun van de Gemeente Lelystad.
Voor een uitgebreid verslag van deze dag kunt u hier klikken.

     
 

15 juni 2011
Ze hangen er weer. Ook in de Kamp wordt op een onmiskenbare manier aangegeven dat ze het weer geflikt hebben. Velen gaan opgetogen en blij van hun vakantie genieten.
Het ROOD WIT BLAUW , opgesierd door hun schooltas hangt aan de gevel. Het Belangen Comité Kamp feliciteert alle geslaagde scholieren met het behalen van hun diploma.
Kelvin was de eerste die we tegen zijn gekomen in de Kamp. Trots poseert hij bij de vlag. Hij ging de aankomende tijd vullen met werken, vriendin en vakantie. Geniet ervan Kelvin.

     
 

19 mei 2011
Voor de 3e keer in successie er vandaag weer een schoonmaakdag gehouden in de Kamp. Menig bewoner werd vandaag wakker door het geluid van het plaatsen van de containers die tegen 8 uur op een 5-tal plaatsen in de Kamp zijn neergezet. Enige tijd later kwamen de eerste naar buiten en werd de overtollige huisraad in de containers gegooid. Meerdere containers waren al snel vol. Een vrachtwagen van HVC kwam dan de boel plette en pakte het over hierdoor bleef er altijd een lege container staan. Tevens reed een kraakwagen door de wijk heen om daar war nodig gelijk alles in de wagen te gooien. Alle bewoners waren zeer tevreden over de actie.

     
 

18 mei 2011
Vanmiddag is er op en om het schoolplein van school De Wildzang de eerste Planten- en Vrijmarkt georganiseerd. Ook waren er een IJskar en Het Broeinest aanwezig. De hele opzet van de middag viel bij de deelnemers en bezoekers in goede aarde. Het was jammer dat de opkomst toch iets tegenviel. We hebben met de bezoekers gesproken en hun gevraagd hoe we het volgend jaar kunnen verbeteren en hoe we meer mensen kunnen trekken naar deze activiteit. Met hun Tips zullen we zeker volgend jaar rekening houden om het nog beter te doen laten slagen. De wil is er zeker bij de mensen die aanwezig waren.
Voor meer informatie over Het Broeinest kunt u hier klikken.

     
 

17 mei 2011
Op maandag 16 mei hebben we onze 4e bewonersavond gehouden. Onderstaand verslag van de Gemeente geeft u een indruk van de avond.

Gemeenteambtenaren te gast bij informatieavond Belangen Comité Kamp

Maandag 16 mei hield Belangen Comité Kamp haar jaarlijkse informatieavond voor de bewoners van de Kamp. Een groep van ongeveer 30 bewoners had gehoor gegeven aan de uitnodiging. Er werd verslag gedaan van de activiteiten van het afgelopen jaar en de plannen voor dit jaar werden bekend gemaakt. De activiteiten van het Belangen Comité Kamp lopen uiteen van het organiseren van uitjes voor de bewoners tot het bijhouden van tuinen van bewoners die dat zelf niet meer kunnen. Ook is er een preventieteam wat wekelijks door de wijk loopt en eventuele gebreken en/of problemen direct meldt bij de gemeente of bijvoorbeeld de politie. Daarnaast is het Belangen Comité regelmatig in gesprek met de gemeente over allerlei zaken betreffende hun wijk.
Voor deze avond waren er ook een aantal ambtenaren uitgenodigd die actief zijn in de wijk en met de uitvoering van projecten bezig zijn. Er werd kort uitleg gegeven over de projecten en de planning van de activiteiten en de mogelijke overlast die kan ontstaan. De vragen die er bij bewoners leefden konden bijna in alle gevallen direct beantwoord worden. Naast gemeenteambtenaren waren er ook vertegenwoordigers van Centrada en de politie aanwezig. Het was een geslaagde avond; de bewoners van de Kamp mogen trots zijn op hun Belangen Comité.
 

     
 

16 mei 2011
Bron: Website Politie, regio Flevoland

Echtpaar overvallen in woning

Lelystad, 16-05-2011 
Zondagavond is, door een nog onbekende dader, een ouder echtpaar in hun woning aan Kamp overvallen. De dader wist met een smoesje de woning binnen te komen waarna een worsteling ontstond met de man en vrouw des huizes. Het echtpaar, 60 en 65 jaar, wisten de overvaller af te schrikken waarna hij met een nog onbekende buit wegrende. De vrouw raakte lichtgewond aan haar arm. Direct na de overval is de omgeving door diverse politie-eenheden uitgekamd echter zonder resultaat. De recherche van district Noord onderzoekt de zaak en heeft inmiddels uitgebreid buurtonderzoek verricht.
     
 

15 april 2011 (1)
Het Belangen Comité Kamp heeft in de week van 16-20 mei i.s.m. met de Gemeente, Centrada en Bloembinderij Esther de volgende activiteiten georganiseerd. Allereerst is er op maandag 16 mei de jaarlijkse Bewonersavond. Daarna is er op woensdag 18 mei een
Planten- en Vrijmarkt.  Zowel de Bewonersavond als de Planten- en Vrijmarkt worden in of in de directe omgeving van de school De Wildzang gehouden.
Als laatste is er op donderdag 19 mei weer de inmiddels welbekende schoonmaakdag.
Ook nu weer komen er op een 5-tal plaatsen containers in de buurt te staan waarin u uw overtollige huisraad en tuinafval kunt gooien.
U ontvangt binnenkort een folder met daarin meer informatie (voor meer details, zie de kalender op de website).

     
 

15 april 2011 (2)
Over anderhalve week, op 27 april, is het weer zover.
Dan wordt er in het buurthuis De Brink voor de tweede keer het buurtrestaurant geopend.
Het menu voor die dag ziet er weer heerlijk uit en wordt door de praktijkschool De Steiger bereid.
Voor de kosten hoeft u het niet te laten deze bedragen voor volwassenen € 5 per persoon en kinderen tot 12 jaar betalen € 2,5. Per gezin betaald u maximaal € 12,50.
Wilt u aanschuiven in het buurtrestaurant dan dient u zich op te geven bij de wijkpost, u kunt bellen naar tel. nr. 279350.
Het buurtrestaurant wordt gehouden in het buurthuis De Brink en begint om 17:30 uur. Het eten wordt om 18:00 uur opgediend. U hoeft na afloop niet te helpen met afwassen.

     
 

30  maart 2011
Vandaag kreeg het buurthuis DE BRINK de primeur van het buurtrestaurant Boswijk. Dit buurtrestaurant is tot stand gekomen door een onderlinge samenwerking tussen de school de Steiger, buurthuis De Brink en wijkpost Boswijk. Voor deze avond waren 30 personen uitgenodigd. De avond is een succes geworden. Het is de bedoeling dat er in de toekomst maandelijks een buurtrestaurant wordt georganiseerd. U kunt dan tegen een laag bedrag per persoon genieten van een 3-gangenmaaltijd.
Voor een uitgebreidere weergave van dit eerste buurtrestaurant en de bijbehorende foto impressie
kunt u hier klikken.

     
 

25 maart 2011
Vandaag zijn alle vrijwilligers van het Belangen Comité Kamp door Welzijn Lelystad in het zonnetje gezet. In de Wijkpost van de Boswijk werd aan hun het Boegbeeldje voor Vrijwilligerswerk uitgereikt.
Er werd nog eens benadrukt dat mede door hun inzet de veiligheid en het woongenot in de Kamp op een hoger peil zijn gekomen. Tevens streeft men naar een nog grotere sociale betrokkenheid bij alle inwoners en ondernemers in de Kamp.

     
 

17 maart 2011 (1)
Met de naderende Paasdagen is het ook dit jaar weer mogelijk om een workshop met het thema PASEN te volgen bij Bloembinderij Esther. In de week van 18 t/m 22 april wordt er dagelijks vanaf 19:30 uur een professionele workshop gegeven in de winkel in de havenkom. Inmiddels zitten de workshops op 18 en 20 april vol. Heeft u interesse of vragen dan kunt u contact opnemen met Esther.
Telefoon
0320-281100 of 06-20982285

     
 

17 maart 2011 (2)
Op maandag 14 maart is er in de Wijkpost een overleg geweest met de Gemeente en een afvaardiging van de Wijkraad. Zij bogen zich over de ingediende projecten welke door de bewoners van de Boswijk waren ingediend voor 2011. De definitieve uitkomst met de daaraan verbonden toekenningen zijn nog niet bekend gemaakt maar zullen eerdaags binnenkomen. Het Belangen Comité Kamp heeft de volgende projecten ingediend:
- Verwelkoming Nieuwe Bewoners;
- Uitjes Bewoners, om de (sociale) contacten te bevorderen;
- Sierbestrating/-gras voor het ornament bij de entree van de Kamp;
- Organisatiebudget om alle activiteiten te kunnen organiseren.
 

     
 

17 maart 2011 (3)
Even een rondje door de wijk.
Het eerste wat ik tegen kom is de bedrijvigheid in de omgeving van de school De Wildzang. De metamorfose van het schoolplein met de aangrenzende openbare groenstroken schiet al op. Het gehele project moet klaar zijn voor de zomervakantie.

Daarna door naar de havenkom waar het uitbaggeren van het haventje al lekker vordert. Het is de bedoeling dat er in de toekomst ook weer pleziervaartuigen kunnen aanmeren in de havenkom. Na de bouwvak vakantie gaat ook de renovatie van het winkelcentrum van start.
Verder door in de Kamp en ik constateerde dat de brief van de rolcontainer actie nu al effect heeft in de buurt. Natuurlijk staan er nog groene containers maar veel minder dan voorheen. Met in het vooruitzicht dat na de bouwvak vakantie men gaat beginnen met het Groot Onderhoud in Kamp-zuid kan ik alleen maar concluderen dat er in 2011 vele activiteiten zijn die onze buurt nog mooier maakt.

     
 

17 maart 2011 (4)
Meepraten over de buurt? Dat kan op maandag 16 mei 2011. Op deze (bewoners)avond zal er weer de mogelijkheid worden gegeven om met die instanties van gedachten te wisselen welke verantwoordelijk zijn voor onze buurt. Graag horen wij van u op die avond welke ideeën, vragen en/of opmerkingen u heeft over uw straat/buurt.
Het ligt in de planning dat zowel de Gemeente en Centrada een beknopte uitleg geeft over hun aandeel in het Groot Onderhoud in Kamp-zuid.
Ook zal er verslag worden gedaan van de activiteiten van het Belangen Comité Kamp over 2010.
Heeft u interesse en wilt u meewerken om de buurt nog beter te maken als dat hij nu is?
Kom dan op maandag 16 mei naar de school
De Wildzang (Kamp 39-05), aanvang 19:30 uur.
Wij zorgen voor de koffie/thee en de cake.
Zorgt u voor een volle school?

     
 

16 maart 2011
Na ongeveer 1,5 jaar "last" te hebben gehad van het verkiezingsbord bij de entree van de Kamp komt nu, na de verwijdering, ons ornament goed tot uiting. Iedereen die nu over de Zuigerplasdreef rijdt ziet nu dat ze de KAMP passeren of weten dat ze daar af moeten slaan. Dit ornament wordt onderhouden door leden van het Belangen Comité Kamp.
     

     
 

4 maart 2011
Rolcontainer actie.
Binnenkort start er in de Kamp een controleactie. Deze actie wordt uitgevoerd in samenwerking met Milieuhandhaving en Politie Flevoland. Regelmatig blijven rolcontainers na lediging op de verzamelplaats staan. Dit is niet alleen een lelijk straatbeeld. Het veroorzaakt ook overlast. Bij harde wind waaien containers om, en soms de straat op. Rolcontainers kunnen gebruikt worden als opstapje om door openstaande ramen op de eerste verdieping naar binnen te sluipen. Een brief over deze actie ontvangt u in de komende weken.
     
    

     
 

28 Februari 2011
Zoals begin van deze maand al te lezen was op onze site hebben we bezwaar aangetekend tegen het verdwijnen van de TNT brievenbus op de hoek van Kamp 10 / Kamp 15. Vandaag heeft TNT gereageerd en ons medegedeeld dat de brievenbus niet wordt teruggeplaatst. Men had geen begrip voor de aangegeven argumenten en viel terug op het gegeven dat er bij TNT ook bezuinigd moest worden en dit (mede) ten kost gaat van de locaties van de brievenbussen. Dit besluit van TNT wordt niet herzien, hoezo "SURE WE CAN" als slogan?

     
 

17 Februari 2011
Weer een project van start in de Kamp. De aanpak van het schoolplein en de directe omgeving van De Wildzang gaat op maandag 21 februari van start. Men gaat tegen de klok in verschillende dingen aanpakken. Van fietsenhok, thematuin tot klim- en klauterobjecten worden in de komende weken gerealiseerd. Ook het grasveld voor de school valt binnen dit project. Als er geen tegenslag is dan moet het geheel gereed zijn voor de grote vakantie. Het is een project van de Gemeente in samenwerking met de school en is daarom geschikt voor alle kinderen van de school en de jeugd in de Kamp. De kinderen van De Wildzang zullen samen met de ouders om 08:30 uur het startsein geven en beginnen bij de voordeur van de school met de werkzaamheden.

     
 

16 Februari 2011
We hebben er twee jaar op moeten wachten maar nu is het dan zover. In 2009 hebben wij bij Centrada aangegeven dat het goed zou zijn om de entree en met name de zij-ingang naar de berging van de flatjes op Kamp 19 en Kamp 23 aan te passen. Hier stemde Centrada mee in en men ging kijken wanneer dit gedaan kon worden. In eerste instantie was het de bedoeling om het in 2010 te realiseren. Echter door een tekort in het budget is dit nu doorgeschoven naar 2011. Vorige week tijdens een gesprek met Centrada kwam dit weer op tafel en Centrada vertelde ons dat het dit voorjaar ging gebeuren. Eind april is het gereed volgens Centrada, zoals u weet houden we dit scherp in de gaten. Hiermee komt er hopelijk een einde aan het rondhangen van jeugd en het dumpen van afval bij de zij-ingang van deze flatjes. Tevens wordt de aanpak van de entree dusdanig dat men deze niet zomaar open kan trappen.

     
 

2 Februari 2011 (3)
Op donderdag 10 februari gaat het BCK in gesprek met Centrada.
In dit gesprek komen die zaken ter tafel welke van invloed zijn voor de Kamp in 2011,
onder anderen het Groot Onderhoud in Kamp-zuid.
Denkt u nu; "ik heb ook wel iets wat ik graag kenbaar wil maken bij Centrada maar ik krijg geen gehoor" laat het ons dan weten. Wellicht kunnen wij dit bespreekbaar maken tijdens dit gesprek.
U kunt deze zaken aan ons melden door hier te klikken.

     
 

2 Februari 2011 (2)
Waarschijnlijk heeft ook u op 10 januari 2011 een brief ontvangen van TNT post met de aankondiging dat de rode brievenbussen vervangen zullen gaan worden door de oranje brievenbus van TNT post. In deze brief staat dat in een enkel geval de brievenbus zal worden weggehaald. Gezien het feit dat, buiten de brievenbus bij de AH, in de hele Kamp slechts 1 brievenbus staat ging menig bewoner ervan uit dat dit niet het geval zou zijn. Niks is minder waar m.i.v. vandaag is de brievenbus op Kamp 10 weggehaald. Iedereen die nu post heeft moet deze in de brievenbussen gooien bij de AH of de DEEN. Ook hierbij is weer niet gedacht aan de ouderen in onze wijk die nu veel verder moeten lopen om hun post weg te brengen.
Het BCK gaat een verzoek richten aan TNT post om terugplaatsing van de brievenbus.
U kunt ons verzoek extra kracht geven door ook een brief te schrijven aan:
TNT post
Centrale  Directie
Postbus 30250
2500 GG Den Haag

     
 

2 Februari 2011 (1)
Vorige week heeft u het Stadsbulletin ontvangen.
Naast een nieuwe lay-out is er extra aandacht besteed aan woninginbraken en de preventie hier tegen. Wat u misschien gemist heeft zijn de bekendmakingen of de bijzonderheden die in onze wijk gebeurd zijn of te gebeuren staan. M.i.v. dit jaar gaat de Gemeente over op digitale bekendmakingen. Dit is voor vele makkelijk maar voor de niet computer bezitters wederom een strop. Indien u geïnformeerd wil blijven over de activiteiten in de Boswijk (lees ook Kamp) kunt u terecht op www.lelystad.nl/mijnwijk. P
er wijkpost kunt u daar het wijknieuws (terug)lezen, zoals dat eerder in het Stadsbulletin verscheen. Daarnaast werkt de Gemeente aan een digitale nieuwsbrief, waar men zich gratis op kan abonneren.
Ook zullen wij (het BCK) de bijzonderheden op onze website blijven vermelden. Ook kunt u in de INFO-kast bij de entree van de Kamp informatie lezen over grootschalige projecten in de Kamp.

     
 

10 Januari 2011
Vandaag heeft burgemeester, mw. M. Horselenberg, een bezoek gebracht aan de Boswijk. In het buurthuis De Brink kreeg zij eerst een
toelichting over de veiligheid en de sociale projecten in de Boswijk door de werkers in de wijk: Centrada,  politie en gemeente over de thema's:
veiligheid in de wijk, opknappen tuinen, woninginbraken, overlast drugs, groot onderhoud, aanpak sociale achter-standen, opstart buurtrestaurant, aanwezigheid hang-jongeren, aanpak autowrakken. Hierbij kwamen ook de voorzitter van de Wijkraad en uw eigen voorzitter aan het woord met aanvullingen/knelpunten in de buurt. Nadat zij dit had aangehoord werden de diversen opmerkingen betreffende het bovengenoemde in de Kamp bekeken. De medewerkers die de burgemeester vergezelde hebben diversen aantekeningen gemaakt en gaan kijken of hier in de toekomst iets mee gedaan kan worden. Na de rondgang bedankte de burgemeester een ieder en met namen de bewoners uit de Boswijk voor hun inbreng.
 

     
 

22 December 2010
Zoals u misschien al gelezen heeft in de nieuwsbrief van HVC verandert de ophaaldag van het restafval (grijze bak) en het gft-afval (groene bak). Met ingang van het nieuwe jaar worden deze op de woensdag geleegd. De ophaaldag van het oude papier (blauwe bak)blijft op de dinsdag. Voor een volledig overzicht kunt u hier klikken.

     
 

15 December 2010
De opknapbeurt van de Havenkom gaat eindelijk gebeuren. In 2011 gaat de schop in de grond. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

     
 

7 December 2010
Een bewoonster van een woning aan de Kamp in Lelystad heeft dinsdagochtend twee inbrekers betrapt. De vrouw werd eerst door de mannen vastgegrepen, maar de inbrekers gingen er vervolgens vandoor. De bewoonster kwam met de schrik vrij. De politie heeft een uitgebreide zoektocht in de omgeving gehouden, maar de verdachten zijn niet gevonden. Het is nog onduidelijk of er bij de inbraak iets buit is gemaakt (bron Omroep Flevoland).
Tevens zijn er 3 donker uitziende mannen actief in Lelystad. Zij proberen op een brutale wijze in te breken. Dit doen zij door overdag aan te bellen. Als er niet open gedaan wordt proberen zij de deur/ramen te forceren met een koevoet. 1 van de mannen staat op de uitkijk. Mocht u verdachte personen zien in uw omgeving schroom dan niet om de politie te bellen. Is het daadwerkelijk een inbraak bel dan 112 anders volstaat 0900-8844.

     
 

3 December 2010
De politie heeft op vrijdagavond om omstreeks 20:00 uur een inval gedaan in een huis op Kamp 14 en heeft hiermee wederom een wietplantage ontmanteld. Na de inval zijn de bewoners van het huis, welke onderverhuurd was aan een aantal Bulgaren, geboeid afgevoerd. Eerder in de week viel het huis al op door de weeë lucht die er uit kwam. Dezelfde avond is de elektriciteit afgesloten en enkele honderden planten met de bijbehorende installatie ontruimd. De planten waren in het stadium om net geoogst te worden.
Ziet u in uw omgeving ook een woning waar geen sneeuw op het dak ligt terwijl er bij de rest sneeuw op het dak ligt dan kan dit al een teken zijn dat ook daar een wietplantage aanwezig is. Tevens is het mogelijk dat u een weeë lucht van rottende eieren ruikt.
Is dit het geval dan kunt u de politie bellen en dit doorgeven telnr. 0900-8844 of anoniem telnr. 0800-7000

     
 

30 November 2010
De opkomst gisteravond bij de inloopavond voor de bewoners van de Boswijk over de stand van zaken betreffende het WijkOntwikkelingsPlan-Zuidoost (WOP-zuidoost) was boven verwachting. Dit houdt in dat de bewoners steeds meer betrokken zijn bij de ontwikkelingen van hun buurt. Op zich een goede zaak, tevens is gebleken dat de opmerkingen en ideeën van de bewoners worden meegenomen in de besluitvorming van menig plan. Dit is duidelijk gebleken bij de renovatie van de Havenkom en het Groot Onderhoud van Kamp zuid. Hiermee vergroot de Gemeente Lelystad de betrokkenheid van de bewoners. Om 19:30 uur opende wethouder Wout Jansen de avond waarna men zich bij diversen stands kon laten voorlichten.
V.w.b. het Definitieve Ontwerp van het Groot Onderhoud van Kamp zuid; dit is in te zien op de wijkpost (Wold 23-23) tot en met 10 december op ma, di en do van 13:00-16:00 uur en wo en vr van 09:00-12:00 uur of op afspraak via telnr. 279350.
Het ontwerp is tevens te zien
door hier te klikken.

     
 

19 November 2010
Na de oproep op 17 november op zowel onze site als in de brief naar de deelnemers met betrekking tot het vullen van de nog ter beschikking zijnde stoelen is massaal gereageerd. Alle plaatsen in de bus naar de Kerststad Valkenburg op 1 december zijn inmiddels vergeven. We zitten dus helemaal vol. We vertrekken om 08:00 uur vanaf de Kamp en zijn omstreeks 20:00 uur weer terug. Wij wensen alle deelnemers een hele prettige dag toe.

     
 

17 November 2010
Over twee weken op 1 december gaat het BCK met haar bewoners naar de Kerststad Valkenburg. Naast de in kerstsfeer omgetoverde stad kan men ook genieten van de twee kerstgrotten. Alle deelnemers krijgen toegangsbewijzen voor de twee grotten in Valkenburg. De Fluweelengrot welke helemaal in de Charles Dickens stijl is ingericht en de Gemeentegrot waar men naar hartenlust kerstinkopen kan doen. De deelnemers krijgen op
17 of 18 december het programma in de brievenbus.
Er zijn nog enkele vrije plaatsen in de bus, wilt u als nog mee dan kan dat. Bel even naar 06-12867336 om te vragen of de plaatsen nog vrij zijn.Wie het eerst komt wie het eerst maalt.

     
 

11 November 2010
Zoals u in de Nieuwsbrief Lelystad Zuidoost heeft kunnen lezen is er op maandag 29 november een inloopavond georganiseerd betreffende projecten die in uitvoering zijn of op korte termijn zullen worden gestart. Er zullen diversen functionarissen aanwezig zijn waaraan u direct vragen kunt stellen. Onderwerpen zijn onder anderen:
- het project "Boswijk centrum" het opknappen van de Havenkom Boswijk;
- het project "Groot onderhoud Kamp-zuid";
De opening is om 19:30 uur en zal door wethouder Wout Jansen gedaan worden.
Locatie school De Wildzang, Kamp 39-05.

     
 

23 Oktober 2010
Na het wegvallen van onze wijkagent hebben we een lange tijd zonder gezeten. Maar met ingang van 1 november is er weer een "nieuwe" wijkagent actief in de Boswijk. Voor deze plaatsing heeft hij in Emmeloord gewerkt. Wij hopen dat hij veelvuldig op straat te zien zal zijn en met name de Havenkom goed in de gaten zal gaan houden.
Naast het zichtbaar zijn op straat heeft hij ook elke donderdag- middag spreekuur in de WIJKPOST, Wold 23-23.
Indien u hem wilt spreken dan is het handig om even te bellen naar de wijkpost (tel. nr. 279350) voor de exacte tijd. We hopen dat hij het naar de zin zal hebben in de Boswijk en met name in de Kamp. Het zou mooi zijn als de hiernaast afgebeelde tekst op korte termijn werkelijkheid zal zijn.

     
 

21 Oktober 2010
Heeft u op 1 december nog een plekje vrij in uw agenda en wilt u met ons mee naar de Kerstgrotten/-markt in Valkenburg, dan kan dat. Door het inhuren van een bus voor 62 personen hebben we nog plaats voor 6 personen. Wilt u mee neem dan contact op met onderstaand telefoonnummer.
We vertrekken met een luxe bus om 08:30 uur vanuit Lelystad en zijn omstreeks 11:00 uur in Valkenburg. U krijgt toegangskaarten tot de twee Kerstgrotten en bent vrij om te gaan en te staan tot het moment dat we weer terugrijden naar Lelystad.
Gepland tijdstip retour in Lelystad is tussen 19:00-19:30 uur. Eigen bijdrage is € 2 per/persoon.
Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u bellen met tel. nr 06-12867336

     
 

15 Oktober 2010
Het waren 6 lange maanden maar vandaag is Fred Wilcke, onze voorzitter, weer terug in eigen land. In Sarajevo heeft hij als Detachement Adjudant leiding gegeven aan de ondersteuning ten behoeve van alle  Nederlanders in Bosnië-Herzegovina.
Gelukkig was/is de organisatie van het BCK zo opgezet dat zij in deze 6 maanden gewoon het "werk" hebben kunnen doen. In de afgelopen tijd zijn er vele dingen gebeurd in de buurt. Ook staan er weer genoeg activiteiten voor de deur.
Nu we weer compleet zijn kunnen we weer maximaal voor de bewoners aan de slag.
Heeft u nog vragen, wensen en/of klachten laat het ons dan weten.

     
 

30 September 2010
Na vandaag zijn er nog 14 dagen te gaan.
Wat?
U zult het horen op 15 oktober 2010.

     
 

3 September 2010
De plannen van het Groot Onderhoud Kamp-Zuid zijn gepresenteerd. In de school DE WILDZANG zijn op woensdagavond de plannen van de Gemeente Lelystad ontvouwen. De opkomst was matig maar de aanwezige bewoners hebben daar waar nodig hun zegje kunnen doen. Nu maar hopen dat ze deze gaan verwerken in hun definitieve voorstel.
Voor hen die niet in de gelegenheid waren om op deze avond aanwezige te zijn bestaat er nog de mogelijkheid om de plannen online in te zien
door hier te klikken. Ook in de WIJKPOST (Wold 23-23) zijn ze in te zien. U kunt op de voorstellen bezwaar maken dit is ook online mogelijk (zelfde link als hierboven aangegeven). In de WIJKPOST liggen ook formulieren om bezwaar aan te tekenen. Oproep van het BCK is dan ook ga kijken en teken bezwaar aan als u tegen bepaalde voornemens bent en/of geef oplossingen en ideeën aan ter verbetering van uw straat.

     
 

1 september 2010
Vandalen slaan
toe op Kamp 28.
In de nacht voor hun huwelijksdag is de trouwauto van Menno en Suzanne van der Bijl moedwillig beschadigd met een bijtend vloeistof en witte verf. De auto is total-loss verklaard want de schade bedraagt 8000 euro. Als er mensen zijn die iets gehoord of gezien hebben dan verzoeken wij die om contact op te nemen met de politie (0900-8844) of bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).
Wij hopen dat deze vandalen snel gepakt zullen worden.

     
 

24 augustus 2010
In tegenstelling wat in een eerder bericht (15 juli) is gemeld betreffende de bewonersavond met als onderwerp Groot Onderhoud Kamp-zuid begint de avond om 19:30 uur.
De avond is op 1 september in de school De Wildzang.
De school is geopend vanaf 19:15 uur.

Laat uw stem gelden en maak uw wensen kenbaar op deze avond.

     
 

31 juli 2010
Het boevengilde is weer actief in Lelystad ook in onze buurt hebben ze toegeslagen.
Ze gebruiken een oude truc. Men belt aan en lokken u naar buiten met diversen smoezen. Bijvoorbeeld wat voor mooie bloemen u in de tuin heeft en wat dan de naam daarvan is. Intussen sluipen ze aan de achterzijde uw woning binnen en roven daar alles wat ze tegen komen. Wees dus gewaarschuwd sluit uw achterdeur eerst af als er aan de voordeur gebeld wordt of ga niet in op hun verzoek om even mee naar buiten te komen.
Heeft u een vermoede dat men deze truc bij u wilde toepassen bel dan gelijk de politie.
Tevens een verzoek aan u allen om deze waarschuwing door te geven aan onze oudere in de buurt (zij hebben niet allemaal en computer).

     
 

15 juli 2010
De Gemeente Lelystad heeft een nieuwe datum geprikt voor de bewonersavond betreffende het Groot Onderhoud
van Kamp-Zuid. Deze is nu op 1 september 2010 gepland. Men wordt ontvangen in de school DE WILDZANG en start om 18:30 uur en naar verwachting duurt hij tot 22:30 uur. Het BCK is inmiddels aanwezig geweest bij een vooroverleg en heeft al diversen punten aangegeven. Nu is het aan u om mee te denken hoe wij de buurt kunnen verbeteren en dan niet alleen de (verkeers)veiligheid maar ook de gezelligheid terugbrengen in de buurt. Dus ons verzoek komt allen en het gaat ons lukken. De uitnodigingen vallen omstreeks 23 augustus in de bus zet de datum alvast op uw kalender. Tot dan.

     
 

15 juli 2010
In de afgelopen tijd heeft het BCK niet stil gezeten. We zijn al geruime tijd bezig om in overleg met de Wijkraad een gesprek aan te vragen met HVC. Inmiddels heeft dat gesprek tussen de Gemeente, HVC en de Wijkraad plaatsgevonden. Een aantal punten welke van belang zijn voor de Kamp zijn:
- Aanpassing opstelplaatsen Kamp 14 nabij speeltoestel. Men heeft gekeken en gaat nu kijken in hoeverre dit meegenomen kan worden met het Groot Onderhoud.
- De schoonmaak van de ondergrondse containers nabij AH. Deze worden volgens een contract regelmatig schoongemaakt. Wij hebben contract opgevraagd om te kijken wat regelmatig betekent.
- Plaatsen papiercontainer bij flat Kamp 42 en 43. men kan het papier gebundeld aanbieden. Echter als de bewoners behoefte hebben aan een papiercontainer dan moeten zij dit kenbaar maken bij de Gemeente via de Wijkpost. Dit is inmiddels gebeurd.
Verder waren er een aantal punten die ons niet direct raken.

     
 

28 juni 2010
Aangezien de Gemeente Lelystad moet gaan bezuinigen en men er nog niet uit is hoe en waar dit vandaan gaat komen is de bewonersavond betreffende het Groot Onderhoud
van Kamp-Zuid uitgesteld. Men is de omvang van het Groot Onderhoud aan het herzien. Dit betekent dat niet heel Kamp-Zuid opgeknapt zal gaan worden. Tevens heeft Centrada aangegeven dat zij niet over voldoende financiële middelen beschikt om de eerder aan ons gepresenteerde plannen te verwezenlijken. Kortom wij, de bewoners van Kamp Zuid, worden weer met een kluitje het riet in gestuurd en zijn de dupe van de bezuinigingen. Daar waar wij al veel eerder in aanmerking moesten komen voor Groot Onderhoud wordt dit wederom uitgesteld. Wij, het BCK, blijven aandringen bij de Gemeente en Centrada om toch zoveel als mogelijk onze wijk een beter uiterlijk te geven. Ook wij zijn zeer teleurgesteld in deze gang van zaken.

     
 

18 juni 2010
Binnenkort valt er bij de bewoners van Kamp-Zuid een uitnodiging in de bus voor de te houden bewonersavond ten behoeve van het Groot Onderhoud. Deze avond zal plaats vinden op 6 juli 2010. De plaats en het tijdstip staat in de brief. Het betreffen de straten Kamp 10, 13, 14, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 en een gedeelte van 40. U wordt uitgenodigd om mee te praten over de verbetering(en) in uw straat. Dus daar waar u zich al tijden aan ergert kunt u hier komen vertellen en mogelijk, indien het binnen de budgetten en plannen van de Gemeente vallen, kunnen deze worden opgelost. Laat deze kans niet voorbij gaan en kom. Indien u niet kunt dan kunt u deze ook schriftelijk kenbaar maken via onze website. Kies daarvoor aan de linkerkant CONTACT en maak het ons bekend.

     
 

13 juni 2010
We zitten vol! Alle plaatsen voor de uitjes voor dit jaar zijn vergeven. We hebben zelfs het aantal deelnemers voor het bezoek aan Kerststad Valkenburg op 1 december opgetrokken naar 62 personen. Voor Hellendoorn was dit niet mogelijk omdat we ons aan het toegewezen budget moeten. Het geeft ons een goed gevoel dat we dit jaar sneller volgeboekt zijn als vorig jaar. Men weet het Belangen Comité Kamp te vinden.
Zowel voor de leuke dingen (schoonmaakactie en de diversen uitjes) als voor klachten en opmerkingen om de Kamp te verbeteren qua woongenot. Binnenkort volgt ook de uitnodiging voor de bewoners van Kamp-Zuid op mee te praten over het Groot Onderhoud wat in 2011 gaat plaatsvinden. Mocht u verbeteringen in uw omgeving willen laat het ons en anders op de bewonersavond weten.
Deze kans moeten we met beide handen aangrijpen.

     
 

1 juni 2010
Vandaag was het weer een dag om een feestje te vieren. Het Belangen Comité Kamp bestaat alweer 2 jaar. In deze 2 jaar hebben de vrouwen en de mannen van de diversen onderdelen van het BCK de nodige energie en vooral vrije tijd gestoken om de buurt zo te krijgen zoals hij nu is geworden.
Dat het nog beter kan weten we allemaal en juist  vanwege de positieve reacties van de medebewoners in de Kamp en de medewerking van de Gemeente blijven zij gemotiveerd en gaan zij er het komend jaar ook weer tegenaan en hopen dat de Kamp met het Groot Onderhoud opkomst er nog mooier uit komt te zien.

     
 

29 mei 2010
Na vele klachten en maanden van overleg is het er eindelijk van gekomen.
De plaats van de ambulante handel in de havenkom is verplaatst. Dit vanwege de stankoverlast die de visboer, Vietnamees en de Surinaamse kraam veroorzaakte. Zij staan nu op een plaats waar de baklucht direct door de wind wordt afgevoerd over het water van de havenkom. De bewoners van Kamp 42 en 43 kunnen nu de balkondeuren en hun ramen weer openzetten zonder last te hebben van deze baklucht.
 

     
 

27 mei 2010
Inschrijvingen uitjes bijna vol. Naar aanleiding van de folder die bij elke bewoner in de Kamp in de brievenbus is gevallen lopen de inschrijvingen voorspoedig. Voor Hellendoorn (14 juli) zijn nog 7 plaatsen beschikbaar en voor Kerststad Valkenburg (1 dec) nog maar 4 plaatsen. Bent u nog aan het twijfelen? Doe dit dan niet te lang want VOL = VOL.
De deelnemers die de eigen bijdrage van € 2 per persoon hebben betaald krijgen binnenkort bericht over hun definitieve deelname.

     
 

19 mei 2010
Het Belangen Comité Kamp heeft voor de 2e keer een schoonmaakdag georganiseerd.
Op 5 verschillende plaatsen in de wijk zijn door de Gemeente containers geplaatst waar alle bewoners hun overtollige huisraad en tuinafval konden inleveren. Het is wederom een groot succes geworden. Daar waar men vorig jaar nog niet allemaal op de hoogte was van deze schoonmaakactie was het dit jaar juist het uitkijken naar DE DAG. Vele containers zijn afgevoerd naar de Zeeasterweg. De Gemeente verdient een compliment voor de wijze waarop men zich heeft ingezet. Daar waar men in eerste instantie alleen op de aangewezen plaatsen kon "dumpen" is men zelfs met een kraakwagen de wijk in gereden en heeft daar ook nog het nodige weggehaald. Daarvoor is maar 1 woord op zijn plaats HULDE. Deze schoonmaakactie moet gewoon een terugkomende happening zijn in de wijk. Hierdoor hopen we dat we de Kamp ook schoon kunnen houden.

     
 

7 mei 2010
De Gemeente Lelystad heeft het onderstaande persbericht inzake "onjuiste verkoopinformatie bedrijf" uitgegeven.

Gemeente Lelystad is geïnformeerd dat in Lelystad-Haven een bedrijf
colporteert dat kozijnen, ramen, dakkapellen en andere bouwmaterialen
verkoopt. Bij de verkoopgesprekken zou melding worden gemaakt van een
gemeentelijke subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen die het
interessant maken om tot investeren over te gaan (dit is dus onjuist)
.

Let daarom op als u benadert wordt door dit bedrijf.

     
 

3 mei 2010VTS logo
Deze week is het dan eindelijk zover. Vandaag of morgen valt bij u de folder in de bus met daarin onze dagjes uit. Zoals misschien al bij u bekent organiseert het Belangen Comité Kamp op 14 juli 2010 een dagje uit voor het hele gezin naar Avonturenpark Hellendoorn. Op 1 december 2010 staat er een dagje uit naar Kerststad Valkenburg gepland. U kunt u aanmelden door het ingevulde formulier in de brievenbus te gooien van het op het formulier vermelden adres.
VTS busHelaas moeten we dit jaar een eigen bijdrage vragen van € 2,00 per persoon. Deze dient u gelijk bij de aanmelding te betalen.
Ook dit jaar is weer de regel Vol=Vol.
Bij 50 personen sluit de inschrijving.
Wij hopen u op een van onze dagen te mogen begroeten.

     
 

31 maart 2010
Vanavond heeft een afvaardiging van de wijkraad HET STADSHART (voorheen Gordiaan) meegelopen met ons wijkpreventie team. Met elke ploeg heeft iemand meegelopen om een indruk te krijgen van onze verrichtingen. Zeker het optreden in het wooncomplex Kamp 42 en Kamp 43 gaf een goed beeld. Dit omdat er in HET STADSHART veel etagewoningen zijn. Na afloop werd er teruggekeken op de positieve werking die zo'n wijkpreventie team kan hebben in de buurt. Men is ervan overtuigd dat dit zeker een positieve aanvulling is op de veiligheid in HET STADSHART. Wij hebben aangeboden om hun te steunen bij het opzetten van zo'n wijkpreventie team in HET STADSHART.
Bent u ook geïnteresseerd en denkt u dat willen wij ook in onze buurt/wijk.
Neem dan contact met ons op door hier te klikken.

     
 

29 maart 2010
De gehouden bewonersavond in de school DE WILDZANG heeft weer een positieve invloed gehad op de ontwikkelingen in onze buurt (lees elders op onze site het verslag).

     
 

12 maart 2010

WAARSCHUWING

In de Kamp zijn mensen met een Oost-Europees uiterlijk bezig om bij bewoners, voornamelijk onze oudere, binnen te komen met valse voorwendselen. Zij geven zich uit als personen van de thuiszorg. Ze zijn inmiddels op Kamp 28 bij een bewoner binnen geweest.
Het zijn 3 vrouwen en 1 man welke zich verplaatsen in een groene auto met in het kenteken de letters/cijfers LL-??-75. Zij kunnen ook onafhankelijk van elkaar optreden. Bellen ze bij u aan vraag dan eerst om zich te legitimeren voordat u ze binnenlaat.
Ziet u deze personen en/of deze auto bel dan gelijk de politie 0900-8844.

     
 

1 maart 2010

Prijswinnaar maand februari.

Uit alle goede inzendingen heeft onze penningmeester weer een winnaar getrokken. Het antwoord op de prijsvraag is 28 straten. De winnaar is dhr. G. Spilleman. Hij zal binnenkort de IRIS kadobon van € 20 ontvangen.
Dit was tevens de laatste prijsvraag van dit winterseizoen. De volgende prijsvraag zal op 1 november 2010 weer te vinden zijn op onze website.

     
 

16 februari 2010

Heeft u een goed idee voor bij u in de buurt?

De gemeente heeft jaarlijks een budget om uw buurt op te leuken. Vorig jaar hebben we o.a. op deze manier de entree van de Kamp weten te verfraaien. Ook dit jaar hebben we weer een aantal ideeën ingediend bij de gemeente. Heeft u ook een goed idee voor bij u in de straat maar u weet niet hoe u dit moet aanpakken? Laat het ons dan weten. Wij helpen u op weg of zullen het idee voor u indienen. Er zijn twee data gesteld waarvoor wij de ideeën kunnen indienen. De eerste is voor 1 maart. Daarom verzoeken wij u om uw idee z.s.m. bij ons kenbaar te maken. Geef u fantasie de vrije loop en laat u niet remmen door te denken "dit zal wel niet kunnen".

     
 

7 februari 2010

Werkt het succes van het BCK ook in de rest van Lelystad?
Onze voorzitter, Fred Wilcke, zegt
JA en wil het succes van het BCK nu ook promoten in de rest van Lelystad. Ook wil hij de problemen die er in de wijken zijn bespreekbaar maken op een gemeentelijk niveau en in een begrijpelijke inwonerstaal. Dit doet hij door zich kandidaat te stellen voor de  gemeenteraad van Lelystad. De idealen van het BCK over een veilige buurt en het verhogen van de woonomstandigheden ziet hij terug in het programma van de InwonersPartij Lelystad. Daarbij gaat het om GELIJKHEID en RECHTVAARDIGHEID voor alle inwoners, ongeacht afkomst, kleur en leeftijd. Men moet weer zien en voelen dat het goed toeven is in Lelystad.

Laat op 3 maart u stem niet verloren gaan.

     
 

26 januari 2010

Wijkpreventie team trotseert de kou
De mannen en vrouwen hebben de afgelopen weken de kou moeten trotseren.
Desondanks hebben zij weer hun ronden gelopen door de buurt. In vele gevallen was het de gladheid die hun parten speelden. Meerdere verzoeken zijn naar de Gemeente gegaan om bepaalde straten te strooien. In een enkel geval hebben zij hier gehoor aan gegeven (Kamp 28). Verder zijn er niet veel onregelmatigheden aangetroffen. De temperatuur heeft veel mensen binnen gehouden. De kou heeft, buiten de gladheid, nog een nadeel. In het wooncomplex Kamp 42/43 verschaft de "hangjeugd" zich toegang door diversen deuren te saboteren om zodoende een beschutte hangplek te hebben.
Het Wijkpreventie Team gaat nu ook later op de avond op ronde door het wooncomplex om dit soort vandalisme tegen te gaan.

     
 

4 januari 2010

Gladheidbestrijding Gemeente Lelystad
Er zijn vele telefoontjes binnengekomen van verontruste bewoners welke allemaal dezelfde vraag hadden: "Wanneer gaan ze mijn straatje eens strooien?".
Aangezien de Gemeente Lelystad een gladheidsbestrijdingsplan heeft opgesteld heeft ons verzoek aan de Gemeente om met name de straten bij de 55+ woningen te strooien ook niet tot het gewenste resultaat geleid.
Wilt u lezen wat het gladheidsbestrijdingsplan inhoud klik dat hier.
Wilt u de strooiroutes bekijken klik
dan hier.

     
 

22 december 2009

Donateurs bedankt.
Het Belangen Comité Kamp bedankt haar donateurs voor de steun die zij dit jaar hebben mogen ontvangen. Alle donateurs hebben een mooie kerstster ontvangen. Met deze steun heeft het Belangen Comité Kamp enige financiële ruimte gekregen. Hiermee is het organiseren van de  activiteiten stukken makkelijker geworden. Van een simpele postzegel tot het inhuren van een aanhangwagen hebben we onder andere hiervan kunnen betalen. Door u steun heeft het ons geen eigen geld gekost. Nogmaals onze dank en we zien u graag weer op 1 van onze activiteiten in 2010. Verder wensen we iedereen Fijne Kerstdagen en een heel gelukkig maar vooral een gezond Nieuwjaar toe. Wilt u ook donateur worden? Dat kan. Klik dan hier.

     
 

16 december 2009

De Winter is in aantocht!
Piet (SBS 6) en Helga (RTL4) voorspellen sneeuw en kou. Als hun voorspelling uitkomt dan krijgen we te maken met gladde wegen en paden. De Gemeente heeft een strooiplan voor de gladheidbestrijding. Dit houdt in dat er eerst op de hoofdaders in de gemeente gestrooid wordt.
De wijken en buurten komen op een later plan. Echter in de Wijkpost (Wold 23-23) kunt u gratis zakken strooizout halen en een bezem om de gladheid en sneeuw van uw pad/stoep te doen laten verdwijnen. Kunt u zelf geen strooizout halen probeer dan een beroep te doen op uw buren.
Lukt dit ook niet dan kunt u ons bellen (gsm 06-12867336).

     
 

13 december 2009

Is dit nou wat we willen?
Om het groen in de buurt een beetje te bewaren en het wild parkeren tegen te gaan hebben we paaltjes laten plaatsen op Kamp 13. Het kan toch niet zo wezen dat we deze ook nog met metalen pijpen moeten verbinden! Iets verder in de straat was gewoon plaats. Maar nee we willen niet te ver lopen, dan maar op het gras. Waarschijnlijk bezoek en die maakt het toch niks uit hoe de buurt er bij een ander uitziet. Schande.
Ook de bewoner die bezoek ontving had hier iets van kunnen zeggen.

     
 

12 december 2009

En de boom staat.
Vanochtend om 08:00 uur zijn twee leden van het Belangen Comité Kamp begonnen met de operatie "Plant een Kerstboom". Eerst een bak sterke koffie en dan de handen uit de mouwen. Gaatje graven en boompje tillen (wat is dat ding zwaar) maar uiteindelijk gelukt. Toen de lampjes er nog in ook weer een uitdaging, hoe hoog kan je komen? Om iets over 12 was de klus geklaard en stond hij stevig verankert te genieten van de zon. Ja, het echte winterse weer moet nu nog komen.
De lampen in de kerstboom branden van 16:00 - 22:00 uur en van 07:00 - 09:00 uur.
Maandag 28 december wordt hij weer afgetuigd.

     
 

4 december 2009

Milieupas kwijt?
Nieuwe bewoners die geen milieupas aantreffen in hun nieuwe woning kunnen met hun koop-/huurovereenkomst gratis een nieuwe milieupas aanvragen bij HVC. Voor de bewoners die reeds geruime tijd in Lelystad wonen en vanaf het begin (maart 2005) bij de eerste verstrekking een milieupas hebben ontvangen en deze verloren zijn  kunnen voor € 10 een nieuwe aanvragen.
Het telefoon nummer HVC is 0900-5507055 (lokaal tarief).

     
 

27 november 2009

Vandaag was het zover de verkiezing van de "vrijwilligersgroep 2009". In een overvolle zaal in de Agora werden de genomineerde bekend gemaakt door wethouder Willem de Jager. Helaas zaten wij er niet bij. Echter wat onze teleurstelling al snel deed vergeten was de verkiezing van VTZ Lelystad (Vrijwilligers Terminale Zorg) als vrijwilligersgroep 2009. Deze vrijwilligers doen zo goed werk dat je het hun zeker gunt om te winnen. In ieder geval hopen wij dat u nooit een beroep op hun hoeft te doen. Bent u geïnteresseerd wat deze vrijwilligers allemaal doen? Klik dan hier.
Wij feliciteren nogmaals alle mensen die bij
VTZ Lelystad actief zijn als vrijwilliger.

     
 

25 november 2009

Vanavond zijn 5 leden van het Wijkpreventie Team geslaagd voor hun reanimatie/aed opleiding. Op woensdag 18 en 25 november hebben zij in hun vrije tijd bij E.H.B.O. vereniging Het Drukpunt de lessen gevolgd. Nu kunnen zij tijdens het lopen door de Kamp ook op dit gebied hulpverlenen. Bernadette, Marcel, Elly, Frans en Ron gefeliciteerd.

     
 

24 november 2009

U zult het wel al gezien hebben bij het binnenrijden van onze wijk de Kamp.
We hebben nu een eigen "baken van herkenning" in de vorm van een buxushaag. Alles is ingeplant en de naam is nu zichtbaar geworden. Nu maar hopen dat het aanslaat en dat we van het voorjaar al een mooi begroeide talud zullen hebben.

     
 

16 november 2009

RECTIFICATIE - Wie van de 3 ?
De brief die ik heb mogen ontvangen afgelopen zaterdag betreffende de verkiezing van de " Vrijwilligersgroep van het jaar 2009" is verkeerd door mij geïnterpreteerd.Daar waar ik verheugd was met een nominatie blijkt het zo te zijn dat wij zijn uitgenodigd voor de uitreiking samen met alle andere groepen die in aanmerking komen voor deze felbegeerde titel. De 3 genomineerde worden op 27 november bekend gemaakt en hieruit wordt dan de winnaar gekozen.
Echter ik heb er vertrouwen in dus is mijn enthousiasme er niet minder om geworden, het voelt goed. Op 27 november meer hierover.

Fred Wilcke (vz)

     
 

15 november 2009

Wie van de 3 ?
De nominaties voor de "Vrijwilligersgroep van het jaar 2009" zijn bekend en wij zitten erbij. Wij zijn 1 van de 3 kanshebbers. Dit is tot stand gekomen door 10 bewoners uit de KAMP. De mannen en vrouwen offeren een deel van hun vrije tijd op om de veiligheid en het woongenot van alle bewoners van de Kamp te verhogen. Hierdoor proberen ze het WIJ gevoel terug te brengen. Dit is dus niet onopgemerkt gebleven bij de Gemeente Lelystad. Uit de vele inzendingen hebben ze gemeend dat wij het kunnen worden.
Op 27 nov '09 zal in het Agora theater bekend worden gemaakt wie van de drie genomineerde de titel van "Vrijwilligersgroep van het jaar 2009" mag gaan dragen.

     
 

30 oktober 2009 (bron Lelystadnu.nl)

Lelystad moet plastic afval gaan scheiden en zelf wegbrengen!
Vanaf januari 2010 start ook Lelystad vanwege nieuwe wetgeving noodgedwongen met het verplicht scheiden van plastic afval. Lelystad kiest ervoor om te werken met een breng-systeem door inwoners. Net zoals voor glas komen er op ongeveer 25 plekken verdeeld over de stad containers te staan waar mensen hun plastic afval in kunnen doen. De komende maanden worden de inwoners hierover uitgebreid geïnformeerd door de gemeente en HVC inzameling. De plasticcontainers worden vanaf januari 2010 zoveel mogelijk bij de glas- en textielcontainers geplaatst. De gemeente kiest (voorlopig) voor dit brengsysteem, omdat bewoners hun plastic afval dan op elk gewenst moment kwijt kunnen en het niet hoeven te bewaren tot het opgehaald wordt. Eind 2010 wordt dit systeem geëvalueerd en wordt het indien nodig aangepast.

Wethouder Mevr. Jenneken Nuijt wees er, bij de introductie van het nieuwe inzamel-systeem van plastic afval, op dat 50% van het huishoudelijk afval plastic afval is. “In Lelystad gaan we uit van 150 ton plastic afval dat op jaarbasis gescheiden zal worden ingezameld en daarmee uit het huishoudelijk restafval verdwijnt. We gebruiken veel meer plastic dan we onszelf realiseren: plastic flessen/flesjes, shampoo- en wasmiddelflacons, lege tubes van tandpasta, crèmes en gel, zakken en bakjes van groente, fruit en salade, plastic tassen, boterkuipjes, en nog veel meer. Plastic kan heel goed worden hergebruikt. Het ingezamelde plastic wordt gesorteerd, schoongemaakt en verwerkt tot bijvoorbeeld nieuwe plastic flessen, plastic verpakkingen, fleece-kleding, speelgoed, tennisballen, autodashboards, mobieltjes, etc."

     
 

27 oktober 2009
Om de ongewilde stroom van ongeadresseerde post (folders e.d.) en de niet gewenste HUIS AAN HUIS bladen te stoppen bestaat er een brievenbusstikker.
Wilt u GEEN folders en overige ongeadresseerde post en GEEN HUIS AAN HUIS bladen meer ontvangen bel dan om de NEE /  NEE stikker.

Wilt u GEEN folders en overige ongeadresseerde post maar WEL de HUIS AAN HUIS bladen ontvangen bel dan om de NEE /  JA stikker.

U kunt hem (gratis) aanvragen op onze site via CONTACT of bel even naar 06-12867336.

     
 

12 oktober 2009
Wat is dat nu voor hoop grond?

Het begin is er, na lang gewacht te hebben i.v.m. de droge zomer maanden is het eindelijk zover. Op ons verzoek om de entree van de buurt wat te verfraaien gaat men tegen deze bult grond de naam van de buurt inplanten met buxussen. Het geheel wordt afgewerkt met gras.
Heeft u ook nog ideeën om de buurt te verfraaien mail ze ons en wij brengen ze onder de aandacht van de Gemeente.

     
 

3 oktober 2009
Het Wijkpreventie Team gaat de flat in!!!!!!!!

Naar aanleiding van de brand die onlangs heeft plaatsgevonden in de entree van de flat op Kamp 42/43 gaan we m.i.v. heden ook op de galerijen kijken of er zich geen situaties voordoen die de veiligheid van de bewoners in gevaar kan brengen. Hierbij kijken we naar vuilniszakken, winkelwagentjes, fietsen en/of andere voorwerpen die de vrije doorgang van de hulpdiensten belemmeren. Zij hebben een werkbare ruimte van 90 cm nodig. Is dit niet het geval dan kan dit levens kosten!
Dit alles is erop gericht om de veiligheid te waarborgen.

     
 

2 oktober 2009
De oplettende webspeurders hebben inmiddels al ontdekt dat we met ingang van oktober een prijsvraag op de site hebben gezet. Het is de bedoeling dat men het adres raad van de getoonde foto. Deze maand kan men hiermee een IRIS bon winnen van € 15. Mail ons via CONTACT het adres en uw naam en telefoonnummer en wellicht bent u de winnaar van de bon.

     
 

15 september 2009
Afgelopen zomermaanden zijn wij tijdens de rondgang door de buurt meerdere malen aangesproken door buren die zich ergerde aan bepaalde situaties in onze wijk. Deze hebben we samen met onze eigen bevinden ter discussie gesteld. Al eerder zijn die voorgelegd aan de wethouders van de Gemeente Lelystad (zie 20 augustus).
Vandaag heeft een gesprek plaatsgevonden tussen Fred Wilcke (voorzitter BCK) en dhr. Ben van Berkum (woonconsulent Centrada). De volgende zaken zijn onder andere ter sprake gekomen: groenstroken/vlakken welke eigendom zijn van Centrada (Kamp 13, 31, 33 en 34); begaanbaarheid van achterpaden (Kamp 30, 31, 33, 34 en 40); erf afscheidingen door de gehele Kamp; bereikbaarheid/hangplekken toegang kelders (Kamp 19 en 23); overkappingen tussen garages/schuren (Kamp Noord); toegang, regeling oud papier, verlichting, dakgootreiniging flats (Kamp 42 en 43). Dhr. Ben van Berkum heeft toegezegd schriftelijk te reageren op de aangehaalde punten.
Zodra wij deze binnen hebben zullen wij u verder informeren.

 

31 augustus 2009
Ook de uitnodigingen voor het dagje uit naar de Zaanse Schans op Zaandam op 9 september zijn inmiddels naar de deelnemers verstuurd. Er zijn geen plaatsen meer vrij.
Als u met ons mee wilt dan moet ik u helaas verwijzen naar volgend jaar want dan worden er weer nieuwe uitjes georganiseerd.

 

24 augustus 2009
De uitnodigingen voor het dagje uit naar het Dolfinarium te Harderwijk op 5 september zijn verstuurd. Alle deelnemers hebben het deelnamebewijs ontvangen. Het kan zijn dat er in de aanloop naar 5 september mensen om verschillende redenen af moeten zeggen (wat wij erg jammer zouden vinden). U kunt zich altijd aanmelden als reserve. Zodra er dan plaatsen vrij komen wordt er contact met u opgenomen. U kunt hier klikken om u aan te melden. Vermeld ook het aantal volwassenen en kinderen.

 

20 augustus 2009
Op 18 augustus heeft het jaarlijkse gesprek tussen de Wijkraad, Belangen Comités en de wethouders van de Gemeente Lelystad plaatsgevonden. Van de Gemeente waren aanwezig wethouder W. de Jager en A.Kok, wijkmanager M. vd Jagt, wijkconsulent E. Mulders. Wethouder J. Lodders was verhindert. De Wijkraad en de Belangen Comités werden door verschillende functionarissen vertegenwoordigd. De avond stond in het teken van het verduidelijken van de doelstellingen van de Wijkraad (nieuwe stijl) en de Belangen Comités (Wold, Kamp en Griend). Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen en aan het einde van de avond waren de wethouders aangenaam verrast hoe actief de verschillende bewonersgroepen in de Boswijk zijn.
Voor de door ons kenbaar gemaakte gesprekspunten en vragen klik hier.

 

18 augustus 2009
De politie heeft maandagavond een hennepplantage opgerold in een woning aan de Kamp in Lelystad. De plantage werd ontdekt door de verhuurder van het pand. De kwekerij bevatte zo'n 150 plantjes en de elektriciteit bleek illegaal te worden afgetapt.
De politie meldt dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht.
Ziet u ook iets verdachts in uw straat. Maak er een melding van.

 

17 augustus 2009
De vakantie voor de basisschool zit er weer op de kinderen van de Wildzang zijn vandaag weer begonnen aan een nieuw schooljaar. Wij verzoek u om weer goed op te letten als u over Kamp 10 -> Kamp 30 -> Kamp 40 rijdt.
 

Ook vragen we de ouders die hun kind naar school brengt op gebruik te maken van de parkeerplaats voor de school en de auto dusdanig neer te zetten zodat alle kinderen veilig naar en van school kunnen.

 

18 juli 2009
Degene die dit heeft achtergelaten heeft waarschijnlijk geen kinderen of huisdieren. Gelukkig dat er een oplettende bewoonster was die de glasschreven heeft opgeveegd en ze in de glascontainer heeft gegooid. Het zal je kind maar wezen die hierin valt of je hond die zijn poten open haalt. Laten we de straten schoonhouden het is zo makkelijk er staan containers genoeg op straat.
Gooi je rotzooi daar dan ook in.

 

8 juli 2009
Vandaag was het de beurt voor de ouderen in de Kamp.


Er zijn 40 bewoners mee geweest.
Voor een verslag en de foto's van deze dag klik
hier.

 

 

7 juli 2009
Het eerst dagje uit van het Belangen Comité Kamp.Er zijn 62 bewoners mee geweest.
Voor een verslag en de foto's van deze dag klik
hier.

 

1 juli 2009
Het heeft niet lang mogen duren!!!!!!!
Wij zijn blij met de omwisseling van bovengrondse containers naar ondergrondse containers in de omgeving van de AH. In de hoop dat de illegale dumping van huisvuil/-raad verleden tijd zou zijn hebben we toch weer moeten constateren dat ze er toch nog zijn DE ASOCIALE medemens. Tevens hebben we uit betrouwbare bron moeten horen dat er bewoners zijn geweest die dit hebben gezien. Na het verzoek om het genoteerde kenteken door te geven was de reactie "Hoeveel krijg ik er voor?".
Onbestaanbaar dat men denkt hier geld voor te krijgen. Wij verwachten dat u als mede buurtbewoner dit soort gegevens zo snel mogelijk door geeft aan ons of de WIJKPOST. Dit kan anoniem.

 

29 juni 2009
Alle deelnemers hebben vandaag het deelnamebewijs voor 7 juli (Julianatoren) en 8 juli (Het Loo) ontvangen. Op het deelnamebewijs staat met hoeveel volwassenen en kinderen er door de familie wordt deelgenomen. Men dient het deelnamebewijs te tonen bij het instappen van de bus. Op beide dagen vetrekt de bus om 09:00 uur vanaf de school DE WILDZANG, Kamp 39. Gepland tijdstip dat we weer terug zijn in de Kamp is tussen 17 en 18 uur. Ik hoop dat we een geweldige dag zullen beleven en dat we stralend weer hebben.
TOT DINSDAG of WOENSDAG.
 

 

20 juni 2009
Ondanks tegenvallende bezoekers aantallen hebben we vandaag toch een geslaagde Zomerbraderie in de Havenkom mogen beleven. Bij het opbouwen van de braderie werden we nog getrakteerd op een nat pak maar gelukkig is het op een enkele spat na de rest van de dag droog en zonnig geweest. Casper zong met een gevarieerd repertoire het hoogste lied. Voor de kinderen waren er clowns en twee grote springkussens aanwezig. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. Alle bewoners konden tevens inschrijven op de door de Belangen Comités georganiseerde GRATIS uitstapjes (Julianatoren, Dolfinarium, Walibi World of de Zaanse Schans).
Om 5 uur is de rust weer teruggekeerd in de Havenkom en na het opruimen zijn alle deelnemers met een voldaan gevoel naar huis gegaan. Buiten onze eigen vrijwilligers wil ik hierbij ook alle vrijwilligers van het Belangen Comité Wold bedanken voor hun inzet.

     
 

6 juni 2009
Ik wil u waarschuwen voor iemand die in de Kamp bezig is om u geld afhandig te maken. Hij belt aan en zegt bewoner te zijn van Kamp (willekeurig nummer) en dat hij bezig is om de buurt BBQ te organiseren. Hedenmiddag is hij op Kamp 26 gesignaleerd. Een oplettende bewoner welke het niet vertrouwde heeft ons gebeld en het verhaal verteld. Navraag op het opgegeven adres gaf aan dat deze bewoner hier niets vanaf wist. Kenmerken van de persoon zijn:
- Blanke man tussen de 25 en 30 jaar;
- Kort blond haar;
- Boers accent.
Mocht deze man bij u aanbellen met het bovengenoemde verhaal dan verzoek ik u om zeker geen geld te geven en hierna de Politie te bellen (0900-8844).

Ik wil tevens benadrukken dat dit GEEN actie is van het Belangen Comité Kamp.
Wij zijn altijd herkenbaar aan onze kleding en op verzoek legitimeren wij ons.

     
 

6 juni 2009
Het dagje uit naar het Dolfinarium is verplaatst van 26 aug '09 naar 5 sep '09. Dit hebben we besloten omdat op 26 aug '09 de scholen weer begonnen zijn.
Nu gaan we dus op zaterdag 5 sep '09.
De mensen die zich hebben opgegeven hebben de bevestiging in de bus gekregen met daarop de "uitjes" en aantallen waar zij zich voor hebben opgegeven. In de week voorafgaande aan DE dag krijgt men het definitieve programma van die dag. Om alvast te noteren; we vertrekken alle dagen omstreeks 09:00 uur vanaf de school DE WILDZANG. Tussen 17:00 en 17:30 uur zijn we weer terug in de Kamp.

     
 

2 juni 2009
De inschrijfperiode voor de "uitjes" (zie "wie gaat er met ons mee?") van het Belangen Comité Kamp is verlengd tot 20 juni 2009. Indien er na deze datum nog plaatsen over zijn worden deze ter beschikking gesteld aan de bewoners van WOLD, GRIEND en HORST.

Voor alle duidelijkheid deze dagen worden u GRATIS aangeboden en kosten u helemaal niks.

     
 

2 juni 2009
De laatste vergadering betreffende de zomerbraderie, op 20 juni, is achter de rug. Naast de vertrouwde ondernemers zijn aanwezig clowns, gezicht-sminken, springkussens, zandblazen, hobbykraam, kledingkraam, houtdraaien en roeivereniging PONTOS. Op het laatste moment hebben we ook van de Reddingsbrigade hun toezegging gekregen. Zij zullen zich op zowel het water als op de kade promoten. Tevens is het buurthuis geopend. Op verschillende locaties hangen inmiddels posters met de aankondiging van het evenement. Al deze feestelijkheden worden omkleed door LIVE muziek van de Casper de inmiddels bekende zanger uit Lelystad.

     
 

1 juni 2009
Het Belangen Comité Kamp bestaat vandaag 1 jaar.

     
 

13 mei 2009
Schoonmaakdag
1 groot suc6
Vandaag was het de dag dat alle bewoners van de Kamp hun grof vuil, tuin afval en al het overtollige vuil kon dumpen op een 5-tal plaatsen in de wijk. Tijdens de rondgang langs de containers hebben we vele opmerkingen gehoord die varieerde van “Dit is helemaal TOP.” tot “Waarom staat er geen container in mijn straat?”. Vele mensen van de Gemeente hebben door hun inzet deze dag tot een ongekend suc6 weten te brengen. We hopen dat in de toekomst de bewoners hun grofvuil gaan aanbieden bij FlevoCollect/HVC (tel. nr. zie pagina LINKS). Wat we ook graag in de toekomst zouden willen zien is dat we met zijn alle de directe omgeving van onze woning schoon gaan houden. Als iedereen dat doet blijft het netjes in de wijk.
Voor 2010 gaan we wederom een schoonmaakdag aanvragen.

     
 

10 mei 2009
De Gemeente heeft gehoor gegeven aan de klacht van bewoners op Kamp 13. Men had last van wildparkeerders. Zij parkeerde de auto op de groenstrook en hierdoor werd deze kapot gereden. Met de geplaatste paaltjes behoort dit tot het verleden. Nu maar hopen dat de "overtreders" bewust geworden zijn van hun parkeergedrag.
 

   

Tevens is er van de week een begin gemaakt aan het weghalen van het schelpenpad aan de achterzijde van Kamp 15. Hiervoor in de plaats krijgen de bewoners een mooi verhard pad met afwatering.

     
 

7 mei 2009 (1)
De uitnodigingen "Wie gaat er met ons mee?" zijn verspreid in de Kamp. U kunt op kosten van de Gemeente Lelystad of het Oranje Fonds een dagje met ons mee. Voor verdere bijzonderheden verwijzen we u graag naar de speciaal daarvoor ingerichte pagina.

     
 

7 mei 2009 (2)
De eerste aanzet om de Kamp te verfraaien is een feit. Het schelpenpad aan de achterzijde van Kamp 15 wordt op dit moment vervangen door een tegelpad met afwatering. Ook zal er bij de entree van de Kamp een gedeelte worden opgehoogd (glooiing) en zal met buxushagen de wijknaam verrijzen. Verdwalen zal ook tot het verleden gaan behoren, er wordt een info kast net na de brug op Kamp 10 worden neergezet met daarin de plattegrond van Lelystad. De achterzijde is transparant en zal voor aankondigingen worden gebruikt.

     
 

22 april 2009
Lentefeest Boswijk.
Vanmiddag was er voor de 55+-ers uit de Boswijk in Buurthuis De Brink een gezellige middag georganiseerd. Deze is tot stand gekomen door de Wijkpost/-raad Boswijk i.s.m. de SWOL. De aanwezige kregen onder vakkundige leiding een workshop bloemschikken aangeboden. Zij schikte bloemstukken voor zowel binnen als buiten. Er waren ongeveer 55 bewoners aanwezig. Na de workshop kreeg men
een gratis maaltijd aangeboden. Na afloop ging een ieder tevreden en met de handen vol planten en een volle buik huiswaarts. De middag duurde van 15:00 – 18:30 uur.

In december wordt er voor de 55+-ers ook weer een Winterfeest georganiseerd.

     
 

21 april 2009
Bewonersavond groot suc6
Op deze informele avond waarbij de buurtbewoners van de KAMP, personeel Gemeente Lelystad, Wijkagent, Milieuagent, Centrada, Buurtvoorlichtsters door elkaar gezeten waren in de school De Wildzang werd om 19:30 uur de avond geopend. De volgende onderwerpen zijn de revue gepasseerd. Wat heeft het BCK in 1 jaar bereikt, vragenronde buurtbewoners KAMP, renovatie winkelcentrum Bowijk, grootonderhoud KAMP-Z, buurtbudget 2009 en de plannen van het BCK voor 2009. De vragenronde van de buurtbewoners zorgde in sommige gevallen voor een pittige discussie maar uiteindelijk heeft men antwoord gekregen. Dat dit niet altijd het antwoord was wat men had willen horen is te begrijpen. Een aantal gevallen worden separaat op de straat nader bekeken. In de pauze werd door AH een consumptie aangeboden. De plannen voor 2009 zullen binnenkort op de site te lezen zijn. Er waren ± 65 aanwezige.

     
 

20 april 2009
Oranje Fonds kent € 1500 toe aan Belangen Comité Kamp.

Het Belangen Comité Kamp heeft naast het al succesvolle wijkpreventie en tuinklus team zich tot doel gesteld de saamhorigheid tussen Jong en Oud in de Kamp te vergroten. Dit geldt zowel voor allochtone als autochtone bewoners. Aangezien men niet over enig startkapitaal beschikte heeft men zich tot het Oranje Fonds gericht. In maart werd men verblijd met een toezegging van 1500 euro.
Op de bewonersavond van 20 april jl. heeft de voorzitter dit bekend gemaakt aan de aanwezige. Met dit bedrag kan men nu een aanzet geven om hun ideeën te verwezenlijken. Hierbij valt o.a. te denken aan een dagje uit voor de jeugd naar Julianatoren en voor de ouderen naar Paleis het Loo. Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 22 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving.

Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto.
De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.
  
Nieuwsgierig klik op het logo -------->

     
 

17 april 2009
Op de foto's ziet u de afvalberg die gisteren door het Preventie Team is aangetroffen op de parkeerplaats op Kamp 33. Dit keer overtrof het alles wat eerder door ons is  gevonden. Navraag gaf aan dat dit er al enige tijd lag.
Dit is voor ons een grote verrassing want je zou kunnen denken "dit moet ik melden aan de milieuagent, want dit wil ik niet voor mijn deur".
 
Nu ligt het een heel weekend op straat. Dit is een gevaar voor de omgeving denk maar eens aan de dingen die kunnen gebeuren als kinderen hierin op onderzoek gaan.
Daarom verzoeken wij u dit in het vervolg zsm te melden.
U kunt uw (anonieme) melding kwijt door hier te klikken.
  

     
 

15 april 2009
Centrada zet de bloemetjes buiten in het kader van 'Fleurig Lelystad'.
De komende dagen ontvangen meer dan 13.000 huishoudens in Lelystad een kaart van Centrada. De kaart is een uitnodiging van Centrada om op woensdag 22 april gratis een tray zomerbloeiers af te halen. Op verschillende plekken in de stad zullen medewerkers van Centrada tussen 13.00 en 16.00 uur zomerbloeiers uitdelen aan bewoners van (voormalige) huurwoningen. Deze activiteit vindt plaats in het kader van de actie ‘Fleurig Lelystad’. Fleurig Lelystad is de eerste leefbaarheidsactie die is geïnitieerd en georganiseerd door de gebiedsregisseurs van Centrada. De functie van gebiedsregisseur bestaat sinds een aantal maanden. Er zijn drie gebiedsregisseurs die elk een eigen deel van de stad onder hun hoede hebben. Hun taak is om samen met bewoners het prettig wonen te verbeteren in de wijken en buurten waar Centrada woningen heeft. Hakima Toufik is één van de gebiedsregisseurs. Zij vertelt: “Het uitdelen van bloemen is de eerste actie die we dit jaar organiseren. Er zullen dit jaar nog twee of drie vervolgacties komen die gericht zijn op tuinonderhoud. Nu de lente is begonnen en het leven zich van binnen naar buiten verplaatst, krijgen tuinen weer meer aandacht. Hoe de tuinen eruit zien, is bepalend voor het straatbeeld". Door bloemen uit te delen en de actie ‘Fleurig Lelystad’ op een ludieke manier te starten, wil Centrada samen met bewoners gaan samenwerken aan mooie tuinen en balkons.
Bewoners die goede ideeën hebben om de leefbaarheid in hun wijk of buurt te verbeteren, kunnen een e-mail sturen naar wonen@centrada.nl ten aanzien van de gebiedsregisseurs.

     
 

2 april 2009
De buurtvoorlichters hebben de uitnodiging voor de bewonersavond van 20 april rondgebracht. Daar waar de bewoners thuis waren hebben zijn deze persoonlijk overhandigd. Bij afwezigheid heeft u deze op de deurmat gevonden. Mocht u hem niet mee kunnen vinden en wilt u toch op 20 april komen. Mail ons even en dan gooien we er nog 1 in de bus. Tevens heeft op 31 maart de sociaal wijkbeheerder van Centrada meegelopen. Tijdens de ronde door de  Kamp hebben we hem enkele "pijnpunten" onder zijn aandacht gebracht. Onder andere toestand achterpaden, tuinen van bewoners en gevaarlijke situaties op eigen erf. Wat hij hiermee gaat doen is ons niet bekend maar hij onderkende ook dat dit het woongenot van de aangrenzende bewoners naar beneden haalde.

     
 

29 maart 2009 (update van 12 maart)
Op 12 maart was het nog niet bekend wat er met  het derde boomvak  op Kamp 31 ging gebeuren. Inmiddels heeft de Gemeente toegezegd dat ook deze wordt verwijderd.
Hiervoor zal ook bestrating in de plaats komen.

     
 

29 maart 2009.
De aangekondigde aanpak van de centrale containers om het winkelcentrum Boswijk is in volle gang. Op Kamp 43 en op de P-plaats bij AH op Kamp 42 zijn ze al geplaatst. Totaal heeft men het over een 4-tal plaatsen. De overige twee zijn voor ons ook nog onbekend. De geplaatste ondergrondse containers zijn nog niet in gebruik daar wacht men mee totdat de overige twee ook geplaatst zij en de directe omgeving is voor zien van bestrating. Hopelijk gaat dit bijdragen tot het beëindigen van het dumpen van huisvuil.

     
 

18 maart 2009.
Afgelopen week heeft het eerste overleg plaatsgevonden met het Belangen Comité, de ondernemers van winkelcentrum Boswijk en het zuster Belangen Comité Wold. Hierin is ondermeer de datum vastgelegd wanneer de Zomerbraderie 2009 plaats gaat vinden. Dit is zaterdag 20 juni geworden. Op deze dag worden er voor Jong en Oud weer vele activiteiten georganiseerd rond de havenkom. Welke activiteiten? Dat houden we nog even geheim. Een ding is zeker we maken er weer en geweldig festijn van. ZET DE DATUM MAAR VAST IN UW AGENDA.

     
 

16 maart 2009.
In de school DE WILDZANG heeft de Gemeente en Centrada een presentatie gegeven, aan de Klankbordgroep, over de renovatie van het Winkelcentrum Boswijk. Totaal zijn er een 5-tal varianten. Na de presentatie en de nodige vragen viel al snel één variant af. In grote lijnen is men het volgende van plan.
Herinrichting van de winkels tot een gezellig winkelpleintje (geen blinde muren). De jongerenflatjes (Griend, t.h.v. RV Pontos) zullen verdwijnen en hiervoor in de plaats komt een multifunctioneel gebouw. Hierin komen dan in o.a. het buurthuis, woningen, scholen. De hoofdfietsroute wil men achter AH langs laten lopen omdat men het winkelpleintje fiets- en brommervrij wil hebben.
Een tijdsindeling is (nog) niet gegeven maar men denkt in 2009-2010 te beginnen het geheel zal medio 2012-2013 gereed zijn (dit allemaal onder voorbehoud).

     
  12 maart 2009.
Twee van de drie boomvakken op de Kamp 31, waar al geruime tijd geen boom meer is te vinden, zijn vandaag bestraat. Omwonende hebben ons hierop aangesproken met het verzoek hier iets aan te laten doen. De Gemeente zou dit meenemen met het aankomende Groot Onderhoud. Nadat bekend werd dat dit pas in 2011 plaats zou gaan vinden hebben wij dit opnieuw onder de aandacht gebracht. We hadden hier te maken met een verkeersgevaarlijke situatie. In het donker en bij slecht weer waren deze boomvakken niet zien. Met alle gevolgen van dien zeker als men dacht met een parkeerplek te maken te hebben. Wat men met het derde boomvak gaat doen weten we nog niet maar die vraag ligt bij de Gemeente (wordt vervolgt).
     
  24 februari 2009.

Verdachten op inbrekerspad aangehouden.

In de nacht van zondag op maandag zijn een 25-jarige en een 29-jarige man uit Lelystad en een 25-jarige man uit Almere aangehouden op de Kamp. De verdachten reden in een auto waar gereedschappen en een bivakmust in lagen. De mannen worden onder andere verdacht van het in bezit zijn van inbrekerswerktuigen. Recherche Lelystad heeft de zaak ik behandeling en onderzoekt of de verdachten ook betrokken zijn bij een inbraak in een bedrijf aan het industrieterrein Noordersluis.
Rond 03.00 uur controleren agenten een auto die op dat moment op de Kamp rijdt. Nadat de agenten de inbrekerswerktuigen en gereedschappen zien liggen in de auto worden alle drie de verdachten ingerekend. Omdat beveiligingsmedewerkers deze auto al eerder die nacht hadden zien rijden op het industrieterrein Noordersluis werd er een onderzoek ingesteld bij diverse bedrijven op dit industrieterrein. Bij één van de onderzochte bedrijven zagen ze dat er een deur was opengebroken en dat er uit het pand diverse goederen waren gestolen. Enkele goederen die weg waren uit het bedrijf hadden de agenten even daarvoor in de auto van de verdachten zien liggen.
     
  14 februari 2009.
Vanaf vandaag wordt de ophaaldag van het oud papier onder de aandacht gebracht door dit bord. Deze wordt op de zaterdag geplaatst bij de ingang van de Kamp. Wij hopen dat hiermee het voor een ieder duidelijk is wanneer men de BLAUWE BAK buiten mag/kan zetten. Vergeet hem niet binnen te halen na het ledigen!!!!!
     
  7 februari 2009.
Gisteren en vandaag hebben twee leden van het Belangen Comité 10 nieuwe bewoners welkom geheten in de Kamp. Hierbij werden zij in de bloemen gezet door Bloembinderij Esther en hebben zij een tas met informatie over de Kamp ontvangen.
     
  3 februari 2009.
Het Wijkpreventie Team is tot de conclusie gekomen dat de bewoners, op een enkeling na, het gewijzigde ophaalschema van HVC FlevoCollect door hebben. De Gemeente is gestart met het snoeien van het openbaar groen. Op de Kamp 13 wordt door veel bewoners op het gras geparkeerd. De afdeling Verkeer & Vervoer van de Gemeente zal een onder-zoek gaan houden naar dit "wildparkeren" en daar waar nodig maatregelen nemen.
     
  14 januari 2009.
Tijdens de rondgang door de wijk heeft het Wijkpreventie Team kunnen constateren dat de defect gemelde lantaarnpalen gerepareerd zijn. Tevens stonden er heel veel overvolle grijze containers. Tijdens het legen van de containers door HVC op 15 jan '09 hebben ze, op verzoek van de Wijkraad, ook alle vuilniszakken welke naast en op de containers lagen meegenomen. Dit is éénmalig geweest.
     
  11 januari 2009.
Het is een feit we zijn LIVE. Vanaf vanavond kunnen we onze buurtbewoners ook via het WWW informeren.
Gerald bedankt voor alle informatie en diensten om dit te kunnen verwezenlijken.
     
  8 januari 2009.
Vanavond heeft de woonconsulent van Centrada met het Wijkpreventie Team meegelopen. Hij wilde inzicht krijgen waar wij tijdens het lopen door de wijk op letten. Tijdens het lopen hebben we een bewoner met de ziekte van HEINEKEN thuis gebracht. Ook constateerde we dat de inzamelkalender van FlevoCollect niet voor iedereen makkelijk te lezen is.
Verder was het koud, erg koud.
     
  1 januari 2009.
Wij wensen u een gelukkig en gezond 2009.
De jaarwisseling is in de KAMP op een rustige wijze verlopen.
Er hebben zich geen noemenswaardige vernielingen voorgedaan.
     
  18 december 2008.
Firma Mega Signs plaatst het laatste bord bij de ingang van de Kamp.
Het laatste bord “ATTENTIE WIJKPREVENTIE”
is aangebracht bij de entree van de KAMP.

terug naar boven